Destination

Longelse

Sommerhusudlejning i Longelse - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Longelse, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus - midt i den langelandske natur. Ferieområdet Longelse ligger i naturskønne og fredelige omgivelser, lige syd for færgebyen Spodsbjerg. Longelse byder på fred, ro og smuk, fredet skov, og tæt ved Longelse kan I besøge nogle af Langelands interessante seværdigheder.

Generel

Sommerhusområdet Longelse ligger ud til vandet, og de to landsbyer Nørre og Sønder Longelse ligger et par km bag kysten. Et par km mod nord ligger den gamle, stemningsfyldte fiskerby Spodsbjerg med en lille idyllisk fiskerihavn, en lystbådehavn samt en færgehavn med forbindelse til Lolland. Longelse er et hyggeligt, roligt og naturskønt ferieområde, som især henvender sig til naturelskere, lystfiskere og andre, som ønsker at slappe af i rolige omgivelser. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i de to små landsbyer Nørre og Sønder Longelse, og 9 km herfra ligger Langelands 'hovedstad' Rudkøbing med mange butikker, spisesteder, aktivitetstilbud og seværdigheder.

Strande

Et par km mod nord kan I benytte en bred og børnevenlig badestrand, og ligeledes er en lille, hyggelige sandstrand til rådighed ved lystbådehavnen i Spodsbjerg.

Natur

Longelse ligger i naturskønne omgivelser og er omgivet af marker, skov og Langelandsbæltet. Longelse Bondegårdsskov er en 8,5 ha stor og fredet skov med meget høje og gamle træer midt på Langeland. Skoven har stået uberørt i mange år og fremtræder i dag som en 'rigtig' naturskov med bl.a. et rigt fugleliv. Lige uden for Spodsbjerg ligger de karakteristiske Hatbakker, som blev dannet under sidste istid. Nord for Spodsbjerg ligger Løkkeby Enge, et kystnært engområde med gode betingelser for vadefugle. Omkring Tranekær findes flere skovarealer med afmærkede vandreruter. Langs stierne i Åsø skoven kan I f.eks. opleve noget af øens utroligt rige fugleliv. Ca. 22 km fra Longelse ligger Ristinge Klint, der med sin stejle skrænt hæver sig 20 meter over vandet. Her kan I opleve en helt speciel vegetation. Fra stranden er der et forgrenet stisystem til toppen, hvorfra I kan nyde den flotte udsigt.

Aktiviteter

De smukke naturomgivelser indbyder til cykel- og vandreture. Cykler kan lejes i Spodsbjerg. Området byder på gode betingelser for lystfiskere, da det er muligt at fiske direkte fra kysten samt i den 20.000 m2 store Spodsbjerg Lystfiskersø, som er et dejligt udflugtsmål for hele familien. Ønsker I at fiske på havet, er det muligt at leje både i Spodsbjerg samt tage på havfiskeri ombord på en kutter fra Spodsbjerg Havn. Ved Humble kan golfspillere afprøve banen hos Langlands Golf Klub (16 km). Der er også mulighed for at besøge den smukke golfbane ved Svendborg (30 km). Oplev Langelands Festivalen, et musikalsk arrangement som hver juli trækker mere end 20.000 besøgende til Langeland. Festivalen har musik og aktiviteter for hele familien, og forløber over fire dage.

Attraktioner

Hos Galleri Langeland udstilles og sælges et bred udvalg af lokalt kunst og kunsthåndværk sommeren igennem. Her arrangeres også skiftende udstillinger. Et spændende galleri for kunstinteresserede (2 km). Den 700 år gamle købstad Rudkøbing er Langelands største by, og her kan I opleve de originale, gamle og smukke huse. Langeland Museum i Rudkøbing udstiller oldtidssamlinger med bl.a. våben, rideudstyr, sølvmønter, glas, sølvtøj (9 km). Ved Humble på Sydlangeland finder I den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten (16 km). Få km fra Humble ligger herregården Skovsgaard, hvor der er indrettet flere museer, bl.a. et hestevognmuseum og et tyendemuseum, der viser en udstilling om vilkårene og dagligdagen for gårdens tjenestefolk.

Udflugtsmål

20 km mod nord ligger det røde Tranekær Slot. Slottet er højt beliggende på en bakke og med udsigt over byens gamle bindingsværkshuse. I slotsparken finder I 'Ticon', hvor kunstnere udstiller spændende naturkunst. Tranekær Slotsmuseum befinder sig i et gammelt bindingsværkshus. Den fredede Tranekær Slotsmølle fra 1846 er stadig i drift, og når vinden er gunstig, males der økologisk korn. Ved møllen findes også et museum for vindkraft og vindmøllens udvikling. Besøg Svendborg, som har bevaret sin gamle bykerne med smalle krogede gader, torve og gårdmiljøer, og med præg af byens historie, som går helt tilbage til den tidlige middelalder. Her finder I masser af kulturelle oplevelser, gode indkøbsmuligheder og utallige spisesteder (30 km).
Sommerhuse i Longelse