Destination

Svendborg

Sommerhusudlejning i Svendborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svendborg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i Svendborg og bo i gåafstand til strand, skov, havn og charmerende byliv

Generel

Havne- og søfartsbyen Svendborg er den sydfynske hovedstad og har en historie, der går helt tilbage til den tidlige middelalder. Her kan I opleve en gammel bykerne med små, hyggelige gader, torve og charmerende gårdmiljøer. Nyd havnemiljøet i Svendborg Havn, som har plads til færger, lystsejlere og turbåde, som sejler jer rundt i det Sydfynske Øhav. Derudover byder Svendborg på museer, teatre, caféer, restauranter og gode shoppemuligheder, bl.a. i Latinerkvarteret, som er kendt for sin unikke atmosfære og mange kunsthåndværkere. Når I holder ferie i et sommerhus i Svendborg har I alt, hvad I kan ønske jer lige uden for døren!

Strande

Christiansminde Strand er en dejlig og børnevenlig sandstrand med badebro. Stranden ligger ved park- og skovområdet Christiansminde, øst for havnen i Svendborg. Her kan I slappe af i det bløde sand, bade i det lave, klare vand, spille bold eller holde picnic med udsigt over det Sydfynske Øhav.

Natur

Meget nær centrum af Svendborg kan I gå tur i Rottefældeskoven, som byder på en idyllisk å og flere vandrestier. Skoven er smuk på alle tider af året. Christiansminde er et naturskønt område med skov og park, som strækker sig langs kysten i Svendborgs østlige del. Her finder I også den dejlige badestrand med badebro. En sti fører jer langs med vandet hele vejen ud for skoven. Lidt nordvest for Svendborg kan I besøge Hvidkilde Skov, som indeholder mange vandrestier og flere søer, bl.a. den store Hvidkilde Sø, hvor I kan se en idyllisk, stråtækt vandmølle i bindingsværk: Røde Mølle. Ved Valdemars Slot på Tåsinge kan I opleve en 400 år gammel Ambrosius-eg med en stamme på ca. 7 meter i omkreds.

Aktiviteter

Når I holder ferie i Svendborg, har I talrige aktivitetsmuligheder lige uden for jeres sommerhus. I kan fx bowle, bade i et vandland og køre på gokart her. Svendborgs beliggenhed ved vandet giver jer også mulighed for at bade, sejle i havkajak og tage på sejltur med en turbåd eller et veteranskib rundt i det Sydfynske Øhav i sommermånederne. I kan cykle langs den 220 km lange Øhavssti, som fører jeg gennem enestående landskaber. Ruten starter i Lundeborg mod øst og slutter i Falsled i Vest. Området byder også på mange vandreruter, bl.a. i skovene og langs kysten. Langs kysten finder I mange gode fiskepladser, men I kan også fiske i en af områdets Put and Take fiskesøer. Golfspillere bør afprøve Svendborg Golfklubs bane, som er en naturskøn parkbane i et let kuperet terræn. Golfbanen er omkranset af Hvidkilde Skov og har udsigt over Det Sydfynske Øhav.

Attraktioner

Svendborg byder på mange interessante seværdigheder for hele familien. I kan fx tage med på en sejltur i smukke, gamle skibe, arrangeret af Maritimt Center Danmark. Besøg også oplevelsescentret Naturama og opleve naturhistorie på en ny og levende måde. I det idylliske bindingsværkshus Anne Hvides Gård, Svendborgs ældste bygning, kan I se en udstilling om Svendborgs historie og sydfynsk arkæologi. I Kunstbygningen SAK kan I opleve skiftende udstillinger af billedkunst og skulpturer. Den fredede, hollandske vindmølle Christiansmøllen er Svendborgs vartegn. Den hvide mølle blev genopbygget i 1859 og var i drift indtil 1958. Den smukke mølle bliver oplyst i mørke og kan ses fra hele Svendborg.

Udflugtsmål

I kan tage på udflugt til Tåsinge, som er forbundet med Svendborg med Svendborgsundbroen. Her kan I besøge Troense, som indeholder mange fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet og en hyggelig lystbådehavn. På museet Troense Søfartssamling kan I se skibe og fotos af gamle skibe. På Tåsinge Skipperhjem får I historien om Elvira Madigan og Sixten Sparre. Et af Danmarks smukkeste slotte, Valdemars Slot, ligger også på Tåsinge, og her kan I besøge flere museer med bl.a. kunst, møbler, jagttrofæer og legetøj. Når I holder ferie på Fyn bør I tage en tur til det imponerende Egeskov Slot ved Kværndrup - Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her venter jer udstillinger om bl.a. motorcykler, veteranbiler og mode samt aktiviteter som Tree Top Walking, segways og en stor labyrint. Egeskovs have er også en oplevelse i sig selv! (15 km).
Sommerhuse i Svendborg