Destination

Brunshuse

Sommerhusudlejning i Brunshuse - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Brunshuse, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Brunshuse ligger i Fyns sydøstlige hjørne. Sommerhusene i Brunshuse er højt beliggende i grønne omgivelser bag kysten, og fra de fleste sommerhuse i Brunshuse har I udsigt over Helnæs Bugt.

Generel

Brunshuse ligger ud til den hyggelige Helnæsbugt ved Det Sydfynske Øhav - lige oven over den naturskønne halvø Helnæs. Området er ideelt for golfspiller og lystfiskere, men ønsker I at slappe af i de fredelige omgivelser, bade, vandre eller tage på udflugt til nogle af Fyns mange seværdigheder, kan området også anbefales. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og i Assens, som ligger kun 11 km fra Brunshuse, finder I et rigt udbud af butikker, spisesteder, seværdigheder og aktivitetsmuligheder.

Strande

Brydegaard Strand ved Brunshuse er en af Fyns bedste badestrande med sand og lavt vand. Der findes desuden også flere gode og børnevenlige badestrande på Helnæs. En af de mest besøgte strande er Feddet. Ligeledes er der en virkelig god badestrand ved Helnæs Made.

Natur

Det naturskønne landskab ved Det Sydfynske Øhav indbyder til lange gåture, enten langs stranden eller i terrænet bag kysten. På Helnæs er det helt specielle og meget smukke landskab en naturoplevelse i sig selv. De 3 mest bemærkelsesværdige naturområder er; Bobakkerne, Helnæs Made og Feddet. I dette område findes nogle af Danmarks bedst bevarede stenaldergravhøje. Bobakkerne ligger som en stor vold lige efter dæmningen, og er om sommeren dækket af farverige blomster. Fra bakkerne er der panoramaudsigt over området og havet (5 km). Vest for Helnæs by ligger Helnæs Made, som er et stort, fredet strandengsområde med vade- og rovfulge samt orkideer (10 km). Feddet er et stort strandoverdrev med en dejligt badestrand på vestsiden af Helnæs. Svanninge Bakker, også kaldt 'De Fynske Alper', er et smukt og kuperet skovterræn med lyngklædte bakker og et net af cykel- og vandrestier. Fra bakkerne er der flot udsigt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav (28 km).

Aktiviteter

Der ligger flere golfklubber i området, f.eks. Vestfyns Golfklub ved Glamsbjerg (12 km) og Fåborg Golfklub (30 km). Det Sydfynske Øhav byder på mange muligheder for lystfiskere og sejlere. Bæltet er desuden kendt for sine gode surf-betingelser. For lystfiskeren er der gode muligheder for fangst i Lillebælt, ved dæmningen ud til halvøen Helnæs, langs Helnæs kyster samt i områdets åer og vandløb. Den smukke Put & Take fiskepark, som ligger helt ud til kysten ved Ebberup, er også værd at kaste snøren ud i.

Attraktioner

Ved Ebberup, 5 km fra Brunshuse, finder I Gl. Alvernæs - en smuk, fynsk herregård med et karakteristisk tårn, omgivet af park og skov, samt middelalderborgen Hagenskov, hvor det er muligt at opleve et gammelt fangehul. Assens er en 800 år gammel købstad med Danmarks smukkeste gade. I den charmerende og meget velbevarede bymidte findes købmandsgårde og gavlhuse i bindingsværk. Men Assens har også moderne bygninger og butikker samt en hyggelig marina (11 km). Vestfyns Hjemstavnsgård ved Gummerup er et frilandsmuseum, hvor I kan opleve bindingsværksbygninger, bohave, husgeråd og landbrugsredskaber fra årene 1750-1950 (12 km).

Udflugtsmål

Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne (23 km). Fun Park Fyn i Aarup er vandland med rutschebaner samt sjov og forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (28 km). I Fåborg kan I opleve byens mange museer, gamle gader og smukke bindingsværkshuse (30 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (37 km) Den Fynske Landsby ved Odense er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850. I Odense Zoo kan I opleve dyr og naturscenerier fra alverdens lande. Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg (46 km).
Sommerhuse i Brunshuse