Destination

Dyreborg

Sommerhusudlejning i Dyreborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Dyreborg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Tæt ved Fåborg på den fynske sydkyst ligger Dyreborg, som er en rolig, lille by med en idyllisk lille havn og en god badestrand.

Generel

Fra det hyggelige og familievenlige ferieområde Dyreborg i Dyreborg Vig er der udsigt til det sydfynske øhav. Her i det gamle, fredelige fiskerleje finder I flere huse fra 17-1800 tallet, en lille stemningsfyldt havn og et naturskønt opland. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Dyreborg. 6 km fra Dyreborg ligger Fåborg, hvor I finder et livligt handelsliv, små hyggelige gader, mange kunstværker, flere kulturelle seværdigheder samt gode spisesteder. Fra Fåborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø. Fra Bøjden, 12 km fra Dyreborg, går færgen til Fynshav på Als.

Strande

Stranden ved Dyreborg har lavt vand, og er derfor meget børnevenlig, men selve stranden er ofte belagt med tang. Dog finder I ved Dyreborgs sommerhusområde 'Knold - ca. 1 km fra Dyreborg by - en anden strand med dejligt sand, friskt og dybt vand samt en badebro. Her er desuden gode betingelser for windsurfing.

Natur

Lige bag Dyreborg finder I den dejlige Dyreborg Skov, hvor I bl.a. kan opleve dådyr. Ved Bøjden findes en skøn natur og et naturreservat, hvor omkring 45 fuglearter yngler. Hele det 118 ha stor Bøjden Nor er fredet. Svanninge Bakker - De fynske Alper - ligger tæt ved Fåborg. Området er et afvekslende skov- og naturområde med et rigt dyreliv og bl.a. løvskov, nåleskov, mose, eng, søer og vandløb. Her findes desuden en cykelrute og mange skovstier- og veje.

Aktiviteter

Der er gode betingelser for kystfiskeri ved udkanten af Dyreborg Skov og ind mod Dyreborg. Egnen omkring Dyreborg er meget naturskøn og indbyder derfor til cykel- og traveture langs de mange stier. Fåborg Golfklub har en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige del af Svanninge Bakker. Der er minigolfbane ved Skoven Kiosk i Faaborg. Fåborgs tennisbaner ligger i pragtfulde naturomgivelser, og alligevel tæt på Faaborg centrum. I Fåborg Svømmehal findes varmtvandsbassin, sauna og solarium. Der er desuden mulighed for at tage på havfisketur, turistsejlads og dykkertur fra Fåborg.

Attraktioner

Blomsterhaven Strandlyst ved Fåborg er en 7500 m2 stor og frodig have med bl.a. vandlandskab, søer, slugt, grotte, japansk tehus og udkigstårn. Fåborg Arrest fængselsudstilling er Danmarks eneste offentligt tilgængelige arresthus. Her vises udstillinger om afstraffelsens historie fra middelalderen og frem til i dag. I kælderen findes en tro kopi af en gammel celle. Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst er en samling af malerier og skulpturer - udelukkende af fynske kunstnere. Den gamle bygning, Kaleko Mølle, er indrettet med gamle møbler, redskaber og husgeråd fra egnen.

Udflugtsmål

Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyring og flere museer. (28 km) Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, voilerer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne. (37 km) Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse. (44 km) I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.
Sommerhuse i Dyreborg