Sommerhuse i Vejlby Fed

Sommerhus i Vejlby Fed - dejlig ferie ved god strand

Generelt

Der er en legeplads i Vejlby Fed. Den ligger i bunden af Rigelvej ned mod stranden. Den nærliggende landsby Vejlby har omkring 200 indbyggere. Oprindeligt hed byen Wæthælby, som betyder landsbyen ved vadestedet. Her ligger også Vejlby Kirke, som blev udbygget i 1492, hvor tårn, våbenhus og hvælvinger blev rejst.

Stranden og naturen

Sandstranden ved Vejlby Fed er en af de bedste på Fyn. Stranden er meget børnevenlig, da vandet er lavt, som det er på den fynske nordkyst. Vil man hurtigt ud på det lidt dyrere vand, er der en badebro på stranden. På den nærliggende campingplads er der en kiosk, ligesom der er en legeplads og mulighed for at spille petanque på stranden. Der er borde og bænke til medbragt mad.
Naturen omkring Vejlby Fed er præget af kontraster. Ved siden af de flade strandenge tårner Røjle Klint sig op mod nord. Fra toppen af den godt 40 meter høje klint er der et fin udsigt over Kattegat. Ligeledes mod nord og tæt på Vejlby Fed ligger den frodige løvskov Kasmose Skov, som har skrænter og træer helt ned til kysten.

Udflugter

Dyrehaven ved Hindsgavl Slot nær Middelbart er en oplevelse. Hindsgavl-halvøen er i dag en naturpark på 165 hektar, hvor der går hundredvis af hjorte. Bestanden er stor nok til, at det er svært at undgå at møde adskillige af dem. Selve slottet Hindsgavl er en smuk bygning. Det fungerer i dag som hotel- og konferencecenter.
Trækker bylivet, har den driftige købstad Middelbart meget at byde på. Her er der Bridgewalking på den gamle Lillebæltsbro, mulighed for at komme på hvalsafari og se marsvin, eller bare gå en tur i den hyggelige, gamle bys gader. Middelfart har også gode shoppingmuligheder.
Langesø mod sydøst er et af Danmarks mest besøgte skovområder. Skovene er meget mere end en gåtur på stierne eller rundt om søen. Området byder på flere aktiviteter med alt fra golf over lystfiskeri til udfordrende mountainbike-spor.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.
Jylland er heller ikke længere væk, end at det er oplagt at køre over broen og besøge den gamle fæstningsby Fredericia.

Attraktioner

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.

Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

CLAY Keramikmuseum Danmark

Keramikmuseet ved Middelfart er et af de førende museer for keramisk kunst, kunsthåndværk og design i Europa. Her kan man opleve alt fra særudstillinger med eksperimenterende samtidskeramik til historiske udstilling af porcelæn, fajance og stentøj.