Destination

Ristinge

Sommerhusudlejning i Ristinge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ristinge, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

I ferieområdet Ristinge på Langelands vestkyst kan I nyde den interessante, alsidige natur, den gode og børnevenlige badestrand og de kulturelle seværdigheder, når I holder ferie i sommerhus her. Tag i sommerhus på en af Danmarks smukke øer og bo i en af Langelands mest populære destinationer.

Generel

Ristinge består af en landsby, et fiskerleje, sommerhusområder, Ristinge Klint, Ristinge Nor og en dejlig badestrand. Landsbyen Ristinge er præget af gamle, hvide gårde. Lige bag klitrækken ligger Ristinge Havn. Fiskerlejet er en lille, hyggelig fiskeri- og jollehavn med masser af miljø, og her kan I hver dag købe friskfanget fisk. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Ristinge. Området byder desuden på mange aktivitetstilbud, købstaden Rudkøbing og flere kulturelle seværdigheder.

Strande

Ristinge Strand er en af Danmarks bedste badestrande med klitter og rent vand. Den brede, sydvendte og knap 10 km lange badestrand med hvidt sand er meget børnevenlig, da vandet er roligt og lavt.

Natur

Fra stranden ved Ristinge er der via et stisystem adgang til den imponerende, 20 m høje Ristinge Klint, hvorfra I har flot udsigt over området og ø-havet. Ristinge Nor er det lille vådområde med lavt vand på den nordlige kyst på Ristinge Hale. Stedet er en vigtig rastelokalitet for vadefugle. Få km syd for Ristinge ligger det store, fredede fuglereservat Tryggelev Nor. Hatbakkerne består af 690 enkeltstående bakker, som ligger på en række, og strækker sig over hele Syd- og Østlangeland. Ved Nordenbro og Næbbeskov findes nogle specielt flotte eksemplarer. Dovns Klint er Langelands sydligste punkt og et yndet udflugtsmål. Langeland er overalt præget af skønne skove med afmærkede vandreruter.

Aktiviteter

Den dejlige 18-hullers Langeland Golfbane ligger kun 7 km fra Ristinge. Imens I spiller golf kan I samtidig nyde udsigten over Langelandsbæltet og Hatbakkerne. Der er mulighed for at fiske langs kysten samt i områdets Put&Take fiskesøer, bl.a. den skønt beliggende Langelands lystfiskersø. Kysten ud for Ristinge Klint, ved Keldsnor Fyr og ved Dovns Klint er populære fiskesteder. Gode naturoplevelser venter langs de mange afmærkede vandre- og cykelruter i området.

Attraktioner

Ved Ristinge Klint kan I på en høj se en gammel stendysse. Ved Humble Kirke, 6 km fra Ristinge, ligger den velbevarede langdysse 'Kong Humbles Grav', som består af 77 store randsten. På herregården Skovsgaard er der indrettet flere museer, bl.a. et vognmuseum med gamle hestevogne samt et tyendemuseum, der viser en udstilling om vilkårene og dagligdagen for herregårdens tjenestefolk. Fra Keldsnor Fyr på sydøstkysten af Langeland har I en flot udsigt over Keldsnor og øens sydspids.

Udflugtsmål

Besøg den 700 år gamle købstad Rudkøbing, som har bevaret sine originale, smukke huse. Her finder I den gamle bydel, de idylliske små gader med toppede brosten, den hyggelige Rudkøbing Skudehavn samt Rudkøbing Trafikhavn. (20 km) Det tidligere militæranlæg Langelandsfortet fungerer i dag som museum, og her kan I opleve kanonerne, bunkerne og en udstilling om Den Kolde Krig. Bagenkop Havn på Langelands sydspids summer af aktivitet. Havnen fungerer som fiskeri- og jollehavn, og her findes flere spisesteder samt petanquebaner. Et af øens oldtidsminder er Hulbjerg Jættestue ved Bagenkop. Her er det muligt at kravle ind i det gamle gravkammer.
Sommerhuse i Ristinge