Sommerhuse i Løkkeby

Sommerhusudlejning i Løkkeby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Løkkeby, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i Løkkeby på Langeland. Her bor I i naturskønne omgivelser, lige ud til Langelandsbæltet og tæt ved færgebyen Spodsbjerg. Et sommerhus i Løkkeby er et godt udgangspunkt for en aktiv familieferie. Her bor I tæt på mange seværdigheder.

Gode sommerhuse i roligt og naturskønt område på østkysten af Langeland. Tæt på Spodsbjerg, Rudkøbing og Tranekær.

Tæt på vandet og strand

Lidt nord for Spodsbjerg på Langelands østkyst ligger sommerhusområdet Løkkeby. Stranden ligger ganske tæt på, og området er et godt udgangspunkt for udflugter til den øvrige del af Langeland. Der er blot ni kilometer til Rudkøbing, der ligger på den vestlige side af Langeland. Fra Spodsbjerg er der færgeforbindelse til Tårs på Lolland.

Aktivitetsmulighederne er mange på Langeland og området ved Løkkeby. Man kan bade, windsurfe, dykke, fiske, vandre cykle og spille golf. Har man mod på at fiske, er Spodsbjerg et godt sted at tage hen. Stedet har udviklet sig til lidt af et hotspot for lystfiskere fra hele Europa.

Stranden og naturen

Løkkeby Strand, der ligger lidt nord for Spodsbjerg er en bred og børnevenlig sandstrand. Fra stranden er der en fin udsigt over Langelandsbælt, hvor de store skibe sejler tæt forbi. 

Lidt udenfor Løkkeby kan man finde de karakteristiske Hatbakker, som Langeland er så rig på. Hatbakker er rækker af små runde bakker, der er resultatet af øens møde med en gletsjer under istiden.  Der er over 1000 bakker, som ligger i otte-ti parallelle rækker i nord-sydgående retning.

Mod nord på Langeland er der nogle fine skovområder, mens landskabet sydpå er noget mere kuperet. Der er en vandrerute, der går forbi Løkkeby til den historiske by Tranekær med det flotte slot. Ruten er en del af Øhavsstien og går langs østkysten op forbi ”Oehlenschlägers Bøg", under hvilken digteren Oehlenschläger angivelig skrev teksten til den danske nationalsang ”Der er et yndigt land”, og videre inde i landet til Tranekær Slot.

Udflugter

Tranekær og Tranekær Slot hænger uløseligt sammen. Når landsbyen ser ud som den gør, hænger det sammen med lensgreve Frederik Ahlefeldt-Laurvig, med tilnavnet Generalen, der døde i 1832. Han var en mand med ambitioner og visioner. Han var inspireret af slotsbyer længere nede i Europa, og han indrettede derfor Tranekær med kønne, ensartede huse, ligesom han byggede et teater ved ridebanen og åbnede en sukkerfabrik.

Nord for kirken i Humble ligger gravhøjen Kong Humble Grav. Den er 4000 år gammel og består af 70 randsten, en stor langhøj og en kæmpehøj på toppen.

Ristinge med den hyggelige havn og Ristinge Klint. Ristinge Havn er den mindste på Langeland – og formentlig den hyggeligste. Ristinge Klint er et imponerende syn. Den er 2 kilometer lang og på det højeste sted rejser den sig 28 meter i vejret.

På Klintens højeste punkt ligger en af Langelands flotteste dysser, der blev bygget i bondestenalderen.

Det lille vådområde Ristinge Nor ligger på den nordlige kyst på Ristinge Hale og er en vigtig lokation for vadefugle. Lidt syd for Ristinge ligger Tryggelev Nor, der er et af de mest fuglerige vådområder i Danmark.

Ved Ristinge Nor ligger et andet fortidsminde, en langdysse med 4 kamre.

Et andet af øens fortidsminder er Hulbjerg Jættestue nær Bagenkop, hvor man kan kravle ind i gravkammeret.

Den største by på Langeland er Rudkøbing. Den over 700 år gamle købstad har bevaret mange af de gamle huse, og i den historiske del af byen er små gader med brosten. Der er flere spisesteder i Rudkøbing og et godt museum med fokus på Langelands fortid.

I Rudkøbing finder man også en udstilling om det berømte bysbarn, opdageren af elektromagnetismen H.C. Ørsted. Bag udstillingen står H. C. Ørstedselskabet, der fortæller om Ørsteds liv, hans familie og hans mange opdagelser. På udstillingen er det muligt selv at eksperimentere med elektromagnetisme. 

På den sydlige del af Langeland ligger Langelandsfortet, der blev opført under den kolde krig i 50’erne. Fra fortet skulle man stå for den militære kommando over samt overvågningen af Østersøområdet. Langelandsfortet blev nedlagt i 1993 og har i dag en række permanente udstillinger og skiftende særudstillinger. Eksempelvis kan man på fortet se det sovjetiske kampfly MiG-23. Man kan også se det studie, Danmarks Radio skulle sende fra, hvis 3. Verdenskrig var brudt ud.

Bagenkop har ”Fiskeriets Hus”, hvor man i en simulator kan få lov at sejle en fiskekutter gennem Bagenkop Havn. Fiskeriets Hus fortæller fiskeriets historie, og hvordan erhvervet har udviklet sig frem til i dag.

Der er broforbindelse fra Langeland til Tåsinge, som derfor er et oplagt mål for en udflugt. Romantiske sjæle kan besøge Sixtens Sparre og Elvira Madigans gravsted på Landet Kirkegård. Eller smutte forbi det meget smukke Valdemars Slot, der er et af landets største private slotsanlæg. Det er for tiden lukket for offentligheden. Og fra Tåsinge er der ikke langt til hovedstaden i det Sydfynske Øhav, Svendborg.

Attraktioner:

Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Langelandsfortet er i dag omdannet til et koldkrigsmuseum.  Den permanente udstilling fortæller historien om dengang verden var delt op i to. Udstillingen fortæller også, hvor stor den militære trussel var fra de gamle østlande.

Langelands Museum

Langelands Museum udstiller fund og genstande fra oldtiden op til nyere tid. Alle genstandene er fra museets arbejdsområde, som er Langeland og Strynø. Blandt andet kan man høre om en af verdenshistoriens første tandbehandlinger. For 3000 år siden blev en tand boret med et drilbor med flintesten.

Skovsgaard Museer

Skovsgaard Gods, der ligger på Sydlangeland, har to faste udstillinger samt skiftende kunstudstillinger. Den ene faste udstilling fortæller, hvordan godsejerne og hvordan tjenestefolkene levede deres liv.

I en af de gamle stalde udstiller ”Foreningen Langelands Traktor- og Maskinsamling” maskiner, som tidligere blev brugt i landbruget.

Tobaksladen

Mellem Tranekær og Rudkøbing ligger en tobakstørrelade, der er en af de få bevarede tørrelader fra 2. verdenskrig, hvor danske landmænd slog sig på avl af tobak.