Sommerhuse i Dunkær, Ærø
Destination

Dunkær, Ærø

Dunkær, Ærø

Sommerhusudlejning i Dunkær, Ærø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Dunkær, Ærø, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Ø-ferie i rolige og hyggelige naturomgivelser i det Sydfynske Øhav

Generel

Den hyggelige og uspolerede landsby Dunkær er beliggende på den østlige del af den dejlige Ærø, 6 km fra Marstal og 8 km fra Ærøskøbing. Ferieområdet er beliggende tæt ved vådområdet Gråsten Nor, skoven Drejskoven og stranden Drejet. Det er muligt at spise på den gamle, charmerende Dunkær Kro, og i Marstal finder I gode indkøbsmuligheder. Ærø er ca. 30 km lang og 8 km bred på det bredeste sted. Der findes 3 byer på øen; Ærøskøbing, som ligger midt på øen, Marstal, som er den største by på øen, og Søby, som er den mindste. Derudover har øen flere små samfund og fiskelejer. 4 forskellige færgeruter kan bringe jer til Ærø fra Als, Fyn og Langeland.

Strande

Ved Dunkær finder I den gode og børnevenlige badestrand Drejet. Her kan I solbade, bade og dyrke vandsport. Der findes flere andre attraktive badestrande hele vejen langs Ærøs kyster, bl.a. den hvide sandstrand Erikshale Strand ved Marstal, som desuden har Blåt Flag. Vesterstrand ved Ærøskøbing er en dejlig og børnevenlig badestrand. Gå ikke glip af den enestående solnedgang fra de små, hyggelige badehuse på stranden ved Ærøskøbing.

Natur

Ærø har en helt enestående natur med dejlige strande, bugte, vige, vådområder, marker, markante skrænter, kuperede arealer og skovområder. Ud mod det sydfynske øhav er kysten mild og flad, men ud mod Østersøen er kyststrækningen mere kuperet og dramatisk med skrænter og klinter. Gråsten Nor, lidt øst for Dunkær, er et stort vådområde med et rigt fugle- og planteliv. Ved at følge en af ruterne gennem noret kan I opleve sangfugle, rovfugle, frøer, markfirben, sjældne planter samt rester af gamle jættestuer og bopladser fra den ældre stenalder. Lige syd for Gråsten Nor ligger den idylliske plantage Drejskoven med både fyrre- og løvtræer. Fra den fredede Voderup Klint på sydkysten, ca. 8 km vest for Dunkær, kan I nyde en fantastisk udsigt over havet, og i klart vejr kan I se helt til Als-kysten, den nordtyske kyst samt til Flensborg Fjords indsejling.

Aktiviteter

Der findes mange vandre- og cykelruter på Ærø, og I kan bl.a. følge en af ruterne gennem vådområdet Gråsten Nor og Drejskoven. Det er muligt at leje cykler på øen. Der er gode muligheder for at bade, sejle i havkajak og windsurfe ved øens gode badestrande. Havkajakker kan lejes i Marstal. De mange bugter og vige langs hele Ærøs kyst giver optimale betingelser for lystfiskere. Blandt de bedste fiskesteder hører bl.a. vadestedet Drejet samt Vejnæs Nakke ved Dunkær, Urehoved ved Ærøskøbing, Ærøs Hale ved Marstal, Voderup på sydkysten og Skjoldnæs ved fyrtårnet på nordspidsen af Ærø. Golfspillere kan benytte den nyanlagte, let udfordrende og meget naturskønne ø-golfbane ved Skjoldenæs Fyr på Ærøs vestligste punkt. I Ærøskøbing har I mulighed for at bowle, ride samt spille petanque og minigolf.

Attraktioner

Marstal er Ærøs største by og ligger lige ved øens østlige afslutning, Eriks Hale. Byen er hyggelig og charmerende med sine smalle gader, stokroserne, bylivet og den stemningsfyldte lystbådehavn. Her kan I bl.a. se en meget lang havnemole og en kalkovn, som fungerer som havnens vartegn. Søfartsmuseet i Marstal består af 4 bygninger og i alt mere end 30 udstillingslokaler, med genstande fra søfartens historie. Se bl.a. over 200 skibsmodeller og mere end 130 flaskeskibe (6 km). Ærøskøbing er Danmarks bedst bevarede 1700-tals købstad, og her finder I smukke, gamle og fredede huse, middelaldergader, stokroser, gårdhaver, spændende butikker, gode spisesteder og en atmosfærefyldt og velbesøgt lystbådehavn (8 km). Ærø Museum i Ærøskøbing er et hjemstavnsmuseum, som viser samlinger af oldsager fra stenalderbopladser, udstillinger om søfart, landbo- og købstadskultur osv. Hammerichs Hus er indrettet i malerens eget hjem fra 1700-tallet. Her findes bl.a. en samling af antikviteter.

Udflugtsmål

Søby er beliggende på den nordvestlige spids af Ærø. Byen er en gammel fiskeriby og er med sin marina, den smukke kirke, den stråtægte Søby Mølle fra 1881 og sin hyggelige atmosfære bestemt et besøg værd (17 km). Skjoldnæs Fyr er omgivet af smuk natur, bl.a. 'Næbbet' - et vådområde med mange fuglearter samt en smuk, nyanlagt golfbane, på nordspidsen af Ærø (22 km).