Sommerhuse i Langø, Nordfyn

Sommerhus i Langø - dejlig ferie i sommerhus

Hindsholm nord for Kerteminde rimer på ro og afslapning. Måske ikke bogstaveligt, men i hvert fald i virkeligheden. Sommerhusene i Langø er for dem, der ønsker en fredelig ferie med alle de muligheder vandet og naturen lægger op til.

Generelt

Feriehusområdet ved Langø på den nordvestlige spids af halvøen Hindsholm er noget helt specielt. Sommerhusene ligger helt ned til vandet, hvor der er rig mulighed for at vandre i naturen, bade, fiske eller bruge havet som afsæt for andre aktiviteter. Fyns Hoved, der ligger lige i nærheden, er kendt for at være et af de bedste fiskeområder på Fyn. Området er også særdeles velegnet til cykelture.

Stranden og naturen

Stranden ved Langø er en sandstrand med sten. Vandet er lavt og godt til windsurfing. Foretrækker man sandstrand er der to børnevenlige sandstrande henholdsvis nord og syd for Kerteminde.
Halvøen Hindsholm, hvor Langø ligger, er et enestående naturområde med vand på de fleste sider. Halvøen er med sine 91 kvadratkilometer ikke ret meget mindre end Samsø, og den nordlige del er et vigtigt yngleområde for fugle. Halvøen er generelt ganske flad, men mod nord er der bakker og skrænter ned mod vandet.

Udflugter

Landsbyen Viby, der ligger på Hindsholm, er en af de mest velbevarede landsbyer på Fyn. Her er landsbyidyl med bindingsværkshuse og en renoveret mølle. Mellem Langø og Fyns Hoved ligger Mårhøj Jættestue, der er Danmarks største gravhøj. Den velbevarede jættehøj blev bygget i bondestenalderen for omkring 5.000 år siden.

Spor efter vikingetiden er ikke langt fra Langsø. På Vikingemuseet Ladby ved Kerteminde kan man se en vikingeskibsgrav, der stammer fra ca. år 925. Her blev en vikingekonge lagt i graven sammen med sine hunde, heste og en hel del gravgods.
Egeskov Slot er spændende sted at tilbringe en dag. Udover en fremragende samling af veteranbiler er her Europas eneste Camping Outdoor Museum. Her er også en kæmpestor labyrint, som det er nemt at fare vild i, og så er der selve slottet, der er imponerende flot.
Havnebyen Kerteminde er bestemt også et besøg værd. I Danmark er byen nok mest kendt for revyvisen ”Min Amanda var fra Kerteminde”, som har kastet byens vartegn af sig: en granitstatue der forestiller en ung fiskerpige. Men Kerteminde er meget mere end Amanda. Det er en hyggelig by med mange gamle huse og et godt handelsliv. Fra havnen i Kerteminde kan man i sommerhalvåret onsdag og lørdag sejle til den øde Storebæltsø Romsø.
Odense, den fynske hovedstad, har alt hvad hjertet begærer, når det gælder kultur og shopping. Det er næppe gået nogens næse forbi, at H. C. Andersen er født i byen. Den berømte eventyrforfatter har sit eget museum midt i byen, der blandt andet indbefatter hans barndomshjem i Munkemøllestræde.
Men Odense er meget mere end H.C. Andersen. Der er eksempelvis Odense Zoo, Kunstmuseum Brandts og frilandsmuseet Den Fynske Landsby.

Attraktioner

Fjord&Bælt

Fjord&Bælt er en kombineret turistattraktion og forskningsinstitution ved Kerteminde. Her kan man komme helt tæt på den danske hval marsvinet, se på sæler, klappe fisk, ligesom der er masser af liv i akvarierne.

H. C. Andersens Hus

H.C. Andersen Hus i Odense viser nye sider af H.C. Andersens store forfatterskab. Det ambitiøse museum er tegnet af den japanske arkitekt Kengo Kuma. Museumsbyggeriet dækker 5.600 kvadratmeter og rummer et børnehus og et underjordisk museum. Det lille gule hjørnehus i Munkemøllestræde, H. C. Andersens fødehjem, er en del af det nye museum.

Odense Zoo

Odense ZOO er én af Fyns mest besøgte attraktioner. I haven kommer man tæt på dyrerene og kan opleve dem i afslappede omgivelser.
Haven er bygget op omkring en række miljøer, som er bygget, så de virker så naturlige som muligt. Zoo har omkring 130 forskellige arter. Blandt andet kan man i haven opleve noget så usædvanligt som søkøer.


Egeskov Slot

Egeskov Slot, der ligger midt på Fyn, er en af Nordeuropas fineste renæssancebygninger. I dag kan man komme helt tæt på slottet, der byder på en af Danmarks smukkeste haver, en stor legeplads og flere udstillinger – blandet andet en med veteranbiler og motorcykler.

Bridgewalking

Bridgewalking er en oplevelse, der bringer dig tværs over Lillebælt og op i 60 meters højde på Den Gamle Lillebæltsbro. Turen går fra Middelfart til Fredericia, og den tager i alt et par timer.

Kunstmuseum Brandts

Den gamle klædefabrik Brandts i Odense er omdannet til Fyns største kunstmuseum. Brandts viser både klassisk, moderne og helt samtidig kunst.

Danmarks Jernbanemuseum

Midt i Odense ligger Danmarks Jernbanemuseum, der holder til i en gammel remisebygning. Der er 21 spor med ikoniske lokomotiver og vogne på museet.

Øhavsmuseet i Faaborg

Museet fokuserer især på istidslandskabets dannelse, landskabets kulturhistorie, samt kulturarven knyttet til købstadshistorie afsæt i Faaborg.

Naturama i Svendborg

Hos Naturama kommer man tæt på dyr som elge, moskusokser, hvalskeletter og fugle i et naturteater med lys, lyd og film.

Vikingemuseet Ladby

Vikingemuseet Ladby ligger vest for Kerteminde på Fyn. På museet kan man se Ladbyskibet, der er den eneste, bevarede skibsbegravelse fra vikingetiden. Begravelsen menes at have fundet sted omkring år 925, hvor den døde vikingekonge blev begravet i selskab med sine hunde og heste.