Destination

Horne Sommerland

Sommerhusudlejning i Horne Sommerland - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Horne Sommerland, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Sommerhusområdet Horne Sommerland ligger på Sydfyn i fredelige og naturskønne omgivelser. Fra flere sommerhuse i ferieområdet kan I nyde en skøn udsigt over det Sydfynske Øhav. Hold ferie i et sommerhus i Horne Sommerland, og nyd nærheden til naturen og den idylliske by Fåborg.

Generel

Horne Sommerland ligger på den sydfynske halvø Horne Land, der er rig på gravhøje, stendysser og stengærder. Horne er anlagt i vikingetiden og har været Danmarks største landsby. Her findes mange gamle bindingsværkshuse, og en af de gamle vindmøller er bevaret. Horne Sommerland er et mindre, hyggeligt sommerhusområde, som ligger ude ved kysten, et par km fra Horne by og ca. 7 km fra Fåborg. Fra stranden er der udsigt til Det Sydfynske Øhav med bl.a. Lyø, Ærø og Als. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Horne, og i Fåborg finder I et livligt handelsliv, små hyggelige gader, mange kunstværker, flere kulturelle seværdigheder samt gode spisesteder.

Strande

Stranden ved Horne Sommerland er en god og børnevenlig strand. Nyd den flotte solnedgang over Helnæsbugten herfra. Ved området 'Knold' ved Dyreborg, ca. 6 km øst for Horne Sommerland, finder I en anden strand med dejligt sand, friskt og dybt vand samt en badebro. Her er desuden gode betingelser for windsurfing.

Natur

Landskabet på halvøen er bakket, åbent og omkranset af vand. Bag Horne ligger det smukke og kuperede skovområde Svanninge Bakker - 'De fynske Alper'. Fra bakkerne er der flot udsigt over Sydvestfyn og Det Sydfynske Øhav. Her findes desuden en cykelrute og mange skovstier- og veje. I Dyreborg Skov mod øst kan I se dådyr, og ellers nyde den dejlige natur og specielle stemning. Det fredede Bøjden Nor, mod vest, er et fuglereservat og en vinterrasteplads for mange vade- og andefugle. Langs strandengene går en afmærket vandresti, og fra et observationsskjul har I mulighed for at opleve fuglelivet på nært hold.

Aktiviteter

Egnen omkring Horne Sommerland er meget naturskøn og indbyder derfor til cykel- og traveture langs de mange stier. Det sydfynske øhav giver gode muligheder for lystfiskere, surfere og sejlere. Vandet, der omgiver halvøen, er meget fiskerigt, men I kan også tage på havfiskeri fra Fåborg. Joller til fiskeri kan lejes i området. Fåborg Golfklub har en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller. Banen ligger ved Dalkildegaard i den nordlige del af Svanninge Bakker. I Fåborg kan I spille tennis i naturskønne omgivelser, spille petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Fra Fåborg kan I tage med færgen til øerne Ærø, Avernakø, Lyø og Bjørnø, og fra Bøjden går færgen til Fynshav på Als.

Attraktioner

I Horne findes Fyns eneste rundkirke, der er bygget som befæstningskirke omkring år 1100. På det nærliggende Hvedholm Slot findes en vinkælder og en butik med kunsthåndværk, som holder åbent hver lørdag. Den lille by Dyreborg ligger 7 km fra Horne Sommerland. Her i det gamle, fredelige fiskerleje finder I flere huse fra 17-1800 tallet, en lille stemningsfyldt havn og et naturskønt opland. Blomsterhaven Strandlyst ved Fåborg er en 7500 m2 stor og frodig have med bl.a. vandlandskab, søer, slugt, grotte, japansk tehus og udkigstårn (7 km). Fåborg Arrest fængselsudstilling er Danmarks eneste offentligt tilgængelige arresthus. Her vises udstillinger om afstraffelsens historie fra middelalderen og frem til i dag. I kælderen findes en tro kopi af en gammel celle. Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst er en samling af malerier og skulpturer - udelukkende af fynske kunstnere.

Udflugtsmål

Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Her findes bl.a. smukke haveanlæg, en kæmpe labyrint og flere museer (28 km). Frydenlund Fuglepark ved Tommerup er en dejlig naturpark med 700 fugle fra hele verden, vandhuller, volierer og en 2 km lang vandresti, som fører under store gamle træer og ud på den åbne savanne (37 km). Fun Park Fyn i Aarup er vandland, bondegårdsdyr samt diverse forlystelser for hele familien. Når entréen er betalt kan alle forlystelser frit benyttes (40 km). Besøg H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder i form af musik, teater, gøgl på byens torve, gågader, caféer, restauranter og værtshuse (44 km). I Odense Zoo kan I bl.a. opleve en særlig chimpanseafdeling og et stort Oceanium. Den Fynske Landsby er et landbygningsmuseum, der viser et fynsk landsbymiljø omkring år 1850.
Sommerhuse i Horne Sommerland