Sommerhuse i Vårø, Tåsinge
Destination

Vårø, Tåsinge

Vårø, Tåsinge

Sommerhusudlejning i Vårø, Tåsinge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vårø, Tåsinge, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

I det hyggelige område Vårø på Tåsinge er I omgivet af fredede fugleområder, skov og vand.

Generel

Den lille landsby Vårø er beliggende på det sydlige Tåsinge, som er præget af smalle, snoede veje, små hyggelige landsbyer med gadekær, smykke kystskove, frugtplantager, marker, grønne områder, strandenge og hav. Vårø er et oplagt feriemål for naturelskere, fugleinteresserede og lystfiskere. Omkring 2 km fra Vårø ligger den store, fredede og fuglerige strandeng Monnet og den 8 m høje Vårø Knude, direkte ud til Det Sydfynske Øhav. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og 14 km fra Vårø ligger Svendborg, som byder på middelalderstemning, seværdigheder samt gode indkøbsmuligheder og spisesteder.

Strande

Der findes badestrande ved Skovballe (2 km) samt på begge sider af Vemmenæshalvøen (8 km), og ønsker I at bade ved en børnevenlig sandstrand med hvidt sand, sandbund og lavt vand, kan Slotshagen Strand ved Valdemars Slot (13 km) eller Smørmosen Strand på Thurø (24 km) anbefales. Det er desuden populært at windsurfe ved Slotshagen Strand.

Natur

Det store, fredede naturreservat Monnet er et af Fyns største strandengsområder. Området kan besøges det meste af året, men da strandfuglene yngler her, er der adgangsforbud i forsommeren. For enden af Monnets flade strandeng ligger den 8 m høje Vårø Knude, hvorfra I kan nyde udsigten over Det Sydfynske Øhav. Tåsinge har ikke mindre end 12 smukke skove. Ved Nøddeskoven, syd for Valdemars Slot og Stenodde Skov på Vemmenæs vokser bøgetræerne helt ud til kystskrænten. Lidt sydvest for Valdemars Slot vokser et af Danmarks ældste og største egetræer – Ambrosius-egen, som er cirka 7 meter i omkreds. På den nordvestlige del af Tåsinge ligger strandengen Tåsinge Vejle, som ligeledes byder på et rigt fugleliv. Fra et fugletårn i området kan i følge vandfuglenes færden. Tåsinge er desuden kendt for sin tætte bestand af rådyr.

Aktiviteter

Tåsinge er et ideelt feriemål for fugleentusiaster, som kan følge det spændende fugleliv på den fredede strandeng Monnet samt på Tåsinge Vejle. Lystfiskere har ligeledes gode betingelser her, da I kan fiske i fjord, bælt og hav. Nordøstspidsen af Vemmenæshalvøen byder på øens bedste fiskemuligheder (9 km). Det er muligt at leje små både på øen, og sejle rundt i øhavet nær Tåsinge. Besøg eventuelt nogle af de mindre, ubeboede øer, og nyd den uberørte natur her. De gamle skove på Tåsinge indbyder til lange gå- eller cykelture. Øen er ikke større end at I kan opleve den på cykel. Golfspillere kan afprøve en 18-huls-, en 9-huls- samt en Par 3-bane hos Svendborg Golfklub (18 km).

Attraktioner

Ingershøj på den nordlige del af Tåsinge er en af Danmarks største gravhøje med en højde på 7 meter og diameter på 41 meter. Herfra kan I nyde en af øens bedste udsigter over det Sydfynske Øhav (10 km). Oplev et af Danmarks smukkeste slotte, Valdemars Slot, ved Troense (13 km). Slottet er bygget i 1600-tallet, og rummer i dag flere museer. Nær slottet ligger en af landets ældste vandmøller, den fredede Ventepose Mølle, også oprindeligt fra 1600-tallet. Besøg den gamle skipperby Troense. Her finder I smukke gader med fredede bindingsværkshuse fra 1700-tallet. Museet Troense Søfartssamlinger viser spændende udstillinger af skibe og fotos af skibe fra tidligere tider. På Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamling kan I få historien om det sagnomspundne kærlighedsdrama mellem Elvira Madigan og Sixten Sparre, der i 1889 sammen gik i døden i Nørreskoven syd for Valdemars Slot.

Udflugtsmål

Besøg Middelalderbyen Svendborg som har bevaret sin gamle bykerne med smalle, krogede gader, torve og gårdmiljøer (14 km). På Naturama i Svendborg kan I opleve udstoppede dyr i alle afskygninger. I kommer blandt andet helt tæt på hvalskeletter, bjørne, elge, vildsvin, en enorm isbjørn samt hundredvis af fugle. I kan røre ved dyreskind og –knogler samt se Naturamas skiftende udstillinger. Kunstbygningen SAK i Svendborg viser en permanent udstilling af billedhuggeren Kai Nielsen og arrangerer derudover spændende, skiftende udstillinger året igennem. Besøg nogle af de andre interessante øer i Det Sydfynske Øhav. Fra Svendborg er der blandt andet færgeforbindelse til Skarø, Drejø, Hjortø og Ærø.