Destination

Nab, Fåborg

Sommerhusudlejning i Nab, Fåborg - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nab, Fåborg, Fyn og øer, Danmark udlejes her!

Nab - Badeferie i smuk natur ved Faaborg Fjord

 

Generel

Ferie i et sommerhus i Nab betyder i umiddelbar nærhed af en dejlig strand ved Faaborg Fjord og aktivitetsmuligheder for hele familien i kort afstand fra huset. Købmandsvarer kan fås inden for en radius af 1 km, og blot 8 km fra jeres sommerhus finder I den idylliske lille by Faaborg med gode indkøbsmuligheder, restauranter og spændende museer, der fortæller jer mere om den gamle middelalderby. I jeres ferie kan I bade ved dejlige strande, holde jer i form med aktiviteter som tennis, petanque og minigolf og udforske den smukke natur, som omgiver jeres sommerhus. Bakkede skovområder indbyder til vandreture, og fra forskellige udsigtsposter kan I lade blikke vandre hen over det Sydfynske Øhav. Men også fugleinteresserede har gode oplevelsesmuligheder i området omkring Nab. Prøv endvidere at tage væk fra området i jeres ferie og besøg Odense, H.C. Andersens fødeby, eller et af de talrige slotte på Fyn.

Strande

Mindre end 1 km fra jeres sommerhus ligger den børnevenlige Nab Strand, der består af sand og sten. Her finder I offentlige parkeringspladser, toiletter og badebro. Det er tilladt at køre i bil på stranden. Klinten Strand i Faaborg (6 km) er en dejlig sandstrand med sandbund, dybt vand og blåt flag. Sinebjerg Strand (16 km) er en god og børnevenlig badestrand, og her kan I leje både og kajakker.

Natur

Faaborg er omgivet af grøn og frodig natur med bakker, skove og vand. Især det bakkede skovområde Svanninge Bakker (10 km) er et besøg værd: Fra bakkerne har I en meget smuk udsigt over Sydvestfyn og det Sydfynske Øhav. Her er der også en cykelsti og mange skovstier. Brændegård Sø er en stor sø med et rigt fugleliv, og med lidt held kan I endog se havørne (12 km). Sollerup Skov (ca. 5 km nord for Faaborg) ligger i et bakket landskab med afvekslende nye og gamle nåle- og løvtræer. I kommer dertil ad Sollerupvej ved Korinth. I fuglereservatet Bøjden Nor (18 km) findes der ca. 50 forskellige fuglearter, og fra et fugleobserveringspost har I mulighed for at studere fuglelivet på nært hold. Hvis I er heldige, kan I også se marsvin på vej gennem Lillebælt.

Aktiviteter

I Faaborg kan I spille tennis, petanque og minigolf samt benytte byens svømmehal med bl.a. varmtvandsbassin, sauna og solarium. Fra Faaborg kan I også tage færgen til øerne Ærø, Avernakø og Lyø. I jeres smukke ferieområde finder I talrige vandre- og cykelruter. Gå fx fra Sollerup Skov til Fyns største sø, Arreskov Sø (en strækning på ca. 2 km.) Spiller I golf, kan I benytte banen hos Fåborg Golfklub, som er en af Danmarks smukkest beliggende baner med 18 udfordrende huller (12 km)! Lystfiskere kan fiske enten fra kysten eller tage på havfiskeri fra en kutter - eller besøge Blue Rock, Danmarks største Put & Take-sø (16 km). I Sinebjerg (16 km) kan I leje både og kajakker.

Attraktioner

Kun få hundrede meter fra jeres sommerhus finder I den botaniske have Blomsterhaven Strandlyst. I den 17.000 m2 store have er der bl.a. et vandlandskab, et japansk tehus, en slugt, en stengrotte, en jættestue og flere udkigspunkter med udsigt over det Sydfynske Øhav. Besøg også den idylliske lille by Faaborg med brostensbelagte gader, smukke huse og gamle købmandsgårde, en hyggelig og stemningsfyldt havn, mange kunsthåndværkere, flere kulturelle seværdigheder, gode indkøbsmuligheder og mange spisesteder. I Faaborg kan I bl.a. Besøge fængselsmuseet Faaborg Arrest, med en udstilling om afstraffelsens historie fra middelalderen og frem til i dag, Faaborg Klokketårn, byens vartegn, og Faaborg Miniby, en kopi af Faaborg i året 1900 i målestoksforholdet 1:10. 'Fåborg Museum for Fynsk Malerkunst' byder på en smuk samling af malerier og skulpturer af fynske kunstnere.

Udflugtsmål

Naturama i Svendborg fortæller naturhistorie på en ny måde. Udstoppede dyr til vands, til lands og i luften er iscenesat med imponerende lyssætninger, dramatiske film, avanceret lyd og smukke billeder. I kommer tæt på elge, vildsvin, bjørne, ulve, og fugle, mens stemningen i rummet skifter fra tidlig morgen til mørk nat med den smukkeste stjernehimmel (21 km). Det smukke Egeskov Slot ved Kværndrup betegnes som Europas bedst bevarede renæssance-vandborg. Besøg den store park med de mange forskellige haver, spændende museer som fx Oldtimermuseet med flyvemaskiner og biler samt naturligvis slottets statelige gemakker (28 km). Besøg også H.C. Andersens fødeby Odense; en moderne og stemningsfuld by med mange oplevelsesmuligheder (45 km).
Sommerhuse i Nab, Fåborg