Destination

Bornholm

Oplev de store kontraster på Danmarks eneste klippeø - Bornholm.

Bornholm

Historie

Bornholm er kontrasternes ø med sine dramatiske klippekyster, dybe stenbrud og vandfald i nord, kilometervis af hvide sandstrande i syd og store, smukke bøgeskove med skovsøer midt på øen. Danmarks eneste klippeø udstråler en helt speciel atmosfære med sine idylliske, små fiskerlejer og byer, de karakteristiske røgerier, rundkirkerne og de mange attraktioner. Mange kunsthåndværkere har bopæl på øen, og flere steder er det muligt at besøge de lokale billedhuggere, glaspustere, keramikere og malere. Almindingen, øst for Rønne og nord for Åkirkeby, er landets femtestørste skov - en smuk og afvekslende skov, beliggende i et højland med bl.a. damme og småsøer. Her finder I også Rytterknægten, Bornholms højeste punkt (162 m). Ved Helligdomsklipperne mellem Gudhjem og Allinge fører trapper ned gennem en dyb kløft. Forrevne klippeformationer ude i vandet er med til at skabe dramatiske scenerier.

Bornholm 10 bornholm-roegeri

Kultur

Rundkirkerne er Bornholms vartegn. De karakteristiske, hvidkalkede kirker, som er over 800 år gamle, har tjent som forsvar, opbevaring af forråd og som kirkehuse. De 4 rundkirker er: Østerlars - den største og mest kendte. Olsker - den højeste og mest elegante. Nylars - den bedst bevarede og med spændende kalkmalerier. Nyker - den mindste og med kalkmalerier fra flere perioder. Hammershus er en imponerende gammel borg fra omkring 1250, der hæver sig på en stejl klippeknold på nordspidsen af Bornholm. Hammershus er Nordeuropas største borgruin.

Bornholm 13 bornholm-rundkirke

Natur

Oplev et unikt stykke Danmark med vores sommerhusudlejning og hold ferie i sommerhus på solskinsøen Bornholm! Vælg mellem dejlige sommerhuse beliggende i naturen tæt på hvide sandstrande eller prøv et sommerhus i Hasle By, hvor I har røgerier, butikker og et maritimt miljø lige om hjørnet. Et sommerhus i Dueodde Ferieby er populært hos mange feriegæster. Sommerhusene i det hyggelige område ligger få hundrede meter fra en badestrand, og der er adgang til mange fællesfaciliteter i feriebyen, bl.a. udendørs swimmingpool. Sommerhusene er individuelt indrettet, og i nogle af feriehusene er det tilladt at have hund med. Lejer I feriehus på Bornholm hos os, så husk at gøre brug af Danmarksrabatten, hvor I får rabat på entrebilletter til Bornholms Kunstmuseum og Brændegårdshaven.

Bornholm 21 Bornholm 12

Byer

I de mange hyggelige havnebyer oplever I en helt speciel ro og atmosfære. Her er små, gamle, men velholdte huse med stokroser samt hyggelige torve og havne, hvor I kan nyde nogle af de bornholmske specialiteter. I bør ikke rejse fra Bornholm uden at have smagt 'Sol over Gudhjem'. Købstaden Rønne fra 1327 er Bornholms hovedstad. Dele af byen er fredet og bibeholdt i sin oprindelige form, og således kan I stadig opleve de charmerende bymiljøer med bindingsværkshuse. I Rønne finder I også øens største havn. Blomsterbyen Åkirkeby er Bornholms 2. største handelsby, og på torvet, som er byens levende midtpunkt, er der sommeren igennem masser af liv og atmosfære. Her ligger også øens største kirke, som indeholder en berømt døbefont. Nexø er fiskeriets by med en moderne trafik- og fiskerihavn. Byen har desuden en gammel bydel med smukke bindingsværkshuse, en historisk kirke samt flere interessante museer.

Bornholm 43 Bornholm 4

Aktiviteter

Den bornholmske kysts mangfoldighed giver et væld af aktivitetsmuligheder; lige fra badning, beachvolley, drageflyvning, solbadning og solnedgangsture til stensamleri, klippevandring, rappelling, fugleobservering og fiskeri. Har I lyst til at spille golf, byder øen på 3 golfbaner, alle med en smuk beliggenhed i hhv. Rø, Rønne og Dueodde. For lystfiskere er der mange muligheder ved kysten, i søer, åer og moser samt på havet. Fiskerbåde afgår fra flere af øens havne. Mange gode naturoplevelser venter langs de 235 km gode cykelveje, hvoraf hovedparten er bilfrie. Der findes ligeledes mange vandreruter i den særprægede natur. F.eks. i Paradisbakkerne ved Nexø, som er et kuperet klippelandskab med et utal af vandrestier. Oplev sprækkedale, højlyngmoser, vandreblokke og særegen vegetation her.

Bornholm 43 Bornholm 49

Udflugtsmål

Brændesgårdshaven i Svaneke er et tidligere landbrug, men nu en populær natur- og forlystelsespark med en enestående blomsterpragt og talrige attraktioner - www.braendesgaardshaven.com. På Bornholms Kunstmuseum finder I værker af kendte bornholmske malere samt temaudstillinger med kunst, design og kunsthåndværk - www.bornholms-kunstmuseum.dk. NaturBornholm fortæller historien om Bornholms natur - lige fra udspringet i den glødende lava for næsten 2 mia. år siden - www.naturbornholm.dk. Bornholms Middelaldercenter er et historisk oplevelsescenter. Et levende middelaldermiljø med mennesker, dyr, huse, vandmøller og befæstet voldsted - www.bornholmsmiddelaldercenter.dk. Christiansøfarten kan sejle jer fra Gudhjem til fæstningsøerne Christiansø og Frederiksø. Her bliver I bragt mere end 300 år tilbage i tiden - www.christiansoefarten.dk. Oluf Høst Museum er et kunstmuseum, hvor den store malers liv føres videre i hans eget hjem - www.ohmus.dk. Hent Bornholms officielle rejseguide app- https://bornholm.info/app-bornholm/. Appen er gratis, og giver jer information om alle de oplevelser, der finder sted i jeres ferie på Bornholm.

Bornholm 46 Bornholm 66