Sommerhusudlejning i Roskilde - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Roskilde, Sjælland, Danmark udlejes her!

Naturskønt ferieområde ved Roskilde Fjord i nærheden af en af de ældste byer i Danmark

 

Gæstevurderinger fra Roskilde

 
 

10 gæster har givet Roskilde en gennemsnitlig vurdering på 4,20 ud af 5 stjerner.


Gæsternes tips til oplevelser i området

?
 
Sol og Strand gæst besøgte området fra
 
11-07-2020 til 18-07-2020

Vi elsker at gå ture i flot natur og det er der masser af her og kan også godt lide at spille minigolf og her kan vi varmt anbefale Cecilie minigolf i Herlev som har nogle udfordrende baner og Zoo i Valby er bestemt også en god oplevelse ligesom Roskilde som ligger tæt ved har fine museer samt den flotteste Domkirke som er et besøg værd og mange hyggelige spisesteder til rimelige priser


Rosa Marie, Thyborøn besøgte området fra
 
20-06-2020 til 27-06-2020

Roskilde Domkirke var en oplevelse. Men den helt store overraskelse var museet Ragnarok, det var en kæmpe oplevelse. I øvrigt var der så smukt og idyllisk overalt.


 

Roskilde er det ideelle feriemål for badeferie med familien, naturoplevelser og indblik i Danmarks historie og kultur. Hvis I holder ferie på Sjælland, kan I nyde nogle afslappende dage ved dejlige strande, besigtige kongeslotte, gå lange ture i de store skove, sejle over til små øer, besøge forlystelsesparker som Sommerland Sjælland og gøre brug af det store kulturelle udbud i København. Jeres ferieområde er præget af det smukke naturområde ved Roskilde Fjord. Roskilde Fjord hat er rigt fugleliv og indbyder til badning, lystfiskeri og forfriskende spadsereture i det enestående landskab. Inden for en radius af 3 km er der mulighed for at købe dagligvarer, og ca. 15 km fra jeres sommerhus ligger Roskilde, en af de ældste byer i landet. I Roskilde finder I den smukke domkirke, spændende museer og gode indkøbsmuligheder.

 

Ved Roskilde Fjord er der mange bademuligheder, men hvis I vil bade på en anden strand, er fx den børnevenlige Herslev Strand (3 km) med det lave vand og grovkornet sand et godt alternativ, og ca. 5 km fra jeres sommerhus finder I ved Borrevejle Centret en strand med grovkornet sand og græs. Her er der mulighed for at leje kanoer, hvis I gerne vil se lidt af egnen fra vandsiden.

I naturreservatet Roskilde Fjord er vandet meget lavt næsten overalt med vanddybder, der visse steder er lavere end 6 m - og her findes et stort antal vadefugle, som yngler på de ca. 30 små øer og tanger. Oplev fjorden, eventuelt fra at vikingeskib eller et moderne fartøj, og nyd udsigten til små øer, skovklædte stejlkyster og et rigt fugleliv. Hedeland (22 km) er et 15 km2 stort kunstigt anlagt natur- og fritidsområde. Her finder I vide sletter, søer, skove og bakker med en interessant fauna og flora. Den meget højtliggende skov, Lystryp Skov (42 km), er delt af en meget stor afsmeltningsdal fra istidens slutning. Den østligste del af skoven er en af de mest bakkerige egne i Danmark. Til gengæld er den vestlige del noget fladere med en stor, smuk lysning.

Som golfspiller er I godt placeret i dette område. Roskilde Golf Klub ligger kun ca. 10 km fra sommerhusområdet, og Holbæk Golfklub (24 km) byder på en særlig oplevelse på grund af sin enestående beliggenhed direkte på halvøen Kirsebærholmen. Der findes også mange andre forskellige aktivitetsmuligheder inden for en radius af 20 km i Roskilde og omegn. Besøg fx Roskilde Bowling Center, Roskilde Badet, svømmehallen for hele familien, eller den 1250 m lange Gokart-bane i Roskilde Racing Center. Hvis I er interesseret i lystfiskeri, er der mange muligheder for at fange velnærede ørreder i Roskilde Fjord - eller I kan besøge Roskilde Fiskeland (14 km) med 2 forskelligt store søer og praktiske indretninger såsom legeplads, toiletter, grill, bålplads, renseborde til fisk, kiosk og parkeringspladser rundt om søerne. Det kan også anbefales at tage en tur med den nostalgiske Hedelands Veteranbane (22 km).

Roskilde, en af de ældste byer i Danmark, var for mere end 1000 år siden vikingernes handelsplads og har siden udviklet sig til at blive en betydningsfuld by. Den smukke Roskilde Domkirke med de røde teglsten er kun én af de mange seværdigheder i denne by. I domkirken finder I gravkapeller og et interessant museum, der fortæller om Roskilde Domkirkes tusindårige historie. Se bl.a. den kostbare klædedragt, som Christian IV.''s børn blev begravet i. I Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I besigtige skibe fra vikingetiden samt andre nordiske både (15 km). Mange gravhøje i Bramsnæs området vidner om Danmarks bebyggelse i oldtiden. På nordsiden af Ådalen, Ejby Ådal, finder I bautastenen Troldbykællingen, og på Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge kan I erfare mere om, hvordan folk levede i dette område - fra oldtiden op til i dag (14 km).

I Skibby (23 km) ligger Selsø Slot med et spændende museum og en af Danmarks fornemste riddersale. Her kan I bl.a. beundre det pragtfulde stukloft og de 2 store Versailles-spejle. Også Holbæk (26 km) er et besøg værd. Her kan I shoppe, slentre en tur langs marinaen og besøge Holbæk Museum, der består af 13 historiske bygninger. I det historiske oplevelsescenter Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk kan I besøge den gamle smedje fra 1869 eller prøvesmage specialiteter fra husmandsstedets køkken. Dragsholm Slot ved Hørve (50 km) er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning stammer fra den tidligere middelalder og kan byde på et underjordisk fængsel og spøgelseshistorier. Men også København (50 km) med Tivoli, Nyhavn, Strøget, de mange museer, Operahuset, Planetarium, for blot at nævne nogle få, er et besøg værd. Hvis I gerne vil besøge en forlystelsespark med jeres børn, kan Sommerland Sjælland ved Nykøbing (60 km) anbefales.

 

Forfatter:


Copyright © 2003-2020 Sol og Strand Feriehusudlejning A/S


 

Sommerhuse i Roskilde

Søg sommerhus