Sommerhuse i Holløselund

Sommerhus i Holløselund

Holløselund er et hyggeligt sommerhusområde ved Nordsjællands Kattegatskyst. Holløselund ligger midt mellem ferieområderne Vejby og Tisvildeleje i et skønt område med hav, høje skrænter, hede, bakker, søer og skove.
I kan købe dagligvarer i området, og Tisvildeleje byder på butikker, spisesteder, gallerier og markedsdage om sommeren. Holløselund er et ideelt ferieområde for naturelskere, som kan nyde områdets dyre- og fugleliv, hederne, skovene og den lange sandstrand. Tæt ved Holløselund finder I også større byer, seværdigheder og forlystelser for hele familien.


Stranden og naturen ved Holløselund

Holløselund Strand ligger for foden af en stejl skrænt, men via en trappe med 164 trin kommer I ned til den dejlige sandstrand. Fra toppen af trappen kan I på en klar dag se helt til Hesselø. Den børnevenlige strand byder på sandbund og rent vand. Stranden vender mod nordvest og ligger relativt ubeskyttet ud til Kattegat. Derfor er her også gode forhold for wind- og kitesurfere her.
Tisvilde Hegn er en dejlig skov med vandrestier, søer og en troldeskov med krogede træer. Om efteråret kan I tage på svampejagt i området. Tibirke Bakker, en del af Tisvilde Hegn, er et skønt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området kan I se Arresø, Kattegat, Grib Skov og lidt af Roskilde Fjord (3 km). Heatherhill er et stort, fredet, bakket og meget naturskønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten af Heatherhill er dækket af hede og lyngplanter og fårene går frit rundt på de lyngklædte bakker (3 km). Ved Arresø, Danmarks største sø, kan I vandre eller cykle langs søen. Turen rundt om søen er 50 km lang. I kan også tage en hyggelig sejltur på søen (9 km). Grib Skov er Danmarks 4. største skov, og her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere historiske steder. Ved skoven ligger Esrum Sø, smukt omgivet af uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og observere fugle i fuglereservatet (22 km).


Aktiviteter nær Holløselund

Lystfiskere kan fiske langs Nordsjællands kyst, hvor det er muligt at fange fladfisk og ålekvabber. De høje skrænter og de gunstige vindforhold gør Holløselund attraktiv for paragliders og windsurfer. I kan surfe helt fra Lynæs i vest til Helsingør i øst. I nærliggende Tisvildeleje kan I deltage i arrangementer sommeren igennem. Nordsjælland er rig på golfbaner i Nordsjælland og I kan eksempelvis spille på banerne hos Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Helsinge Golfklub og Gilleleje Golfklub.
Attraktioner omkring Holløselund
Helene Kilde, en af Danmarks mest kendte sundhedskilder, finder I ved skrænten mellem Tisvildeleje og Kattegat. Det hedder sig, at man Sankt Hans nat skal drikke vand fra kilden på helgeninden Helenas grav for at blive kureret for sygdomme (3 km) Besøg Tibirke Kirke, der er placeret på det sted, hvor der i oldtiden fandtes et hedensk offersted (5 km). Asserbo Slotsruin er ruinerne af et slot, som blev bygget af munke i det 12. århundrede. Slottet sandede til og blev først i 1849 igen gravet fri af Frederik VII (10 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder (10 km).

Udflugtsmål i nærheden

På Tegners Museum og Statuepark ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer af gips og marmor udstillet. I hede- og lynglandskabet udenfor museet kan I se omkring 25 bronzeskulpturer i landskabet (23 km). På det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster ved Esrum Sø kan I opleve udstillingen ’Cistercienserne på Esrum Kloster’, en smuk klosterhave og et lille klosterapotek (25 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke, gamle park danner en spændende ramme om kunsten (36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, biblioteksrum og café (38 km). Oplev Københavns museer, musik, teatre, gallerier, attraktioner, forlystelser og Europas længste gågade ’Strøget’ (57 km).