Destination

Rågeleje

Rågeleje

Sommerhusudlejning i Rågeleje - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Rågeleje, Sjælland, Danmark udlejes her!

Rågeleje er et gammelt, populært ferieområde i naturskønne omgivelser på Sjællands nordkyst.

 

Generel

Lige ud til en kilometerlang, skøn, nordsjællandsk badestrand og op til store, fredede naturområder ligger det gamle, charmerende fiskerleje Rågeleje. Langs vandet er der en dejlig strandpromenade med kiosk, café og restaurant. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt flere spisesteder i området. De nærmeste større byer er Helsinge, 10 km, og Gilleleje, 11 km. Gå ikke glip af de smukke solnedgange fra f.eks. stranden eller de fredede Heatherhill-bakker. Her i området finder I fred, ro, mark, strand og frisk luft.

Strande

Rågeleje Strand er en lang, dejlig badestrand med fint sand og få sten samt gode læforhold. Stranden har desuden Blåt Flag. I skoleferien holder en livredder øje med de badende gæster. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen. Stranden vender mod nordvest og ligger relativt ubeskyttet ud til Kattegat. Derfor er her også gode forhold for wind- og kitesurfere.

Natur

Heatherhill ved Rågeleje er et stort, fredet, bakket og meget naturskønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten af Heatherhill er dækket af hede og lyngplanter og fårene går frit rundt på de lyngklædte bakker. De markante bakker og dale indbyder til vandreture. Tibirke Bakker er et dejligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området kan I se Arresø, Grib Skov og lidt af Roskilde Fjord. Grib Skov er med sine 5600 ha en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Grib Skov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet (27 km). Arresø er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Det er også muligt at tage en hyggelig sejltur på søen (26 km).

Aktiviteter

For lystfiskere er der gode muligheder for kystfiskeri langs hele Nordsjællands kyst. Der findes et utal af golfbaner i Nordsjælland, og banerne ved Helsinge Golfklub med 18 huller (10 km), Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Passebækgård med en 9-hullers bane og Gilleleje Golfklub med en 18-hullers bane er de, der ligger tætteste på Rågeleje. De høje skrænte og de gunstige vindforhold gør Heatherhill til at attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gør ligeledes området velegnet for windsurfing. Den dejlige natur også ligledes til cykel- og gåture.

Attraktioner

Tag evt. på rundtur på Smidstrup-Farmen; en gård med alle danske bondegårdsdyr (8 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder. Byen ligger midt mellem Arresø og Esrum Sø (10 km). Besøg Gilleleje med den gamle bydel, de små fiskerhuse og den stemningsfulde havn (11 km). På Rudolf Tegners Museum ved Villingebæk er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet (19 km). Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster med en smuk klosterhave og et lille klosterapotek. Klostret ligger meget naturskønt ved Esrum Sø (23 km).

Udflugtsmål

I Nordsjælland findes flere interessante slotte. Bl.a. Kronborg Slot ved 'porten' til Øresund (39 km), Frederiksborg Slot, der med sine tårne og spir har et næsten eventyragtigt udseende (24 km), og Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens (28 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, biblioteksrum og café (40 km). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget'. Her findes attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (71 km).
Sommerhuse i Rågeleje