Destination

Udsholt Strand

Udsholt Strand

Sommerhusudlejning i Udsholt Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Udsholt Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Udsholt Strand ligger ved Kattegat i naturskønne omgivelser på Sjællands nordkyst.

 

Generel

Lige i nærheden af Kattegats kyst, som indbyder til en forfriskende dukkert, ligger Udsholt Strand. Nyd den salte havluft, bølgernes brusen og den dejlige natur. Udsholt Strand er det perfekte feriested for jer, der gerne vil ligge ved stranden og tage solbad, men også en gang imellem vil have mulighed for at nyde øen Sjælland, der byder på mange interessante tilbud. I en radius af 2 km finder I dagligvarebutikker, og de nærmeste større byer er Hillerød (ca. 30 km) med Frederiksborg Slot som vartegn, og Helsingør (ca. 32 km), som også bliver kaldt 'Porten til Øresund'.

Strande

Udsholt Strand er meget børnevenlig. Den herlige, brede Smidstrup Strand er en sandstrand med sten, sandbund, Blåt Flag samt badebro med rækværk og trappe. I sommerperioden er der livreddere på stranden. Ved siden af livredderposten finder I et bålsted. Stranden er en af de få steder i Danmark, hvor I må tænde bål. Der er store grønne områder bag stranden. Nyd den enestående udsigt fra stranden eller badebroen.

Natur

Heatherhill ved Rågeleje er et stort, fredet, bakket og meget naturskønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten af Heatherhill er dækket af hede og lyng, og fårene går frit omkring på de lyngklædte bakker (ca. 3 km). Skrænten Gilbjerghoved ved Gilleleje (ca. 8 km) ligger ca. 35 moh. Herfra er der en fantastisk udsigt over det omkringliggende område og Kattegat, og i klart vejr kan I se til Hesselø. Gilbjerg er et yndet sted for trækfugle. Tibirke Bakker er et herligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord (ca. 12 km).

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs kysten og især ved revet ud for Smidstrup Strand. Derudover findes i dette område også Put & Take fiskesøer. I Nordsjælland findes der et utal af golfbaner. Heraf er banerne ved Passebækgård Golfklub (ca. 12 km), Gilleleje Golfklub (ca. 16 km), Helsinge Golfklub (ca. 18 km) og Asserbo Golfklub (ca. 23 km) de nærmeste. De høje skrænter og de gunstige vindforhold ved Heatherhill gør dette naturområde til et attraktivt sted for paragliders. I badebyen Gilleleje (ca. 8 km) finder I tennisbaner, og dejlige naturoplevelser venter jer langs de mange vandreruter i området.

Attraktioner

Besøg Smidstrup Farmen, hvor I kan opleve hele paletten af danske bondegårdsdyr, køre på traktor og ride på ponyer (ca. 4 km). Besøg badebyen Gilleleje (ca. 8 km) med den gamle bydel, de idylliske stræder og de små fiskerhuse. På byens hyggelige havn, hvor der hersker en livlig aktivitet og en stemningsfuld atmosfære, kan der købes fisk direkte fra fiskerbådene (ca. 6 km). På Gilleleje Museum kan I opleve udstillinger omkring fiskeri og bl.a. se et gammelt fiskerhus. Ved det naturskønne, fredede område Rusland ved Dronningmølle er der bl.a. et kunstmuseum og en stor samling af bronzestatuer i det fri (ca. 16 km).

Udflugtsmål

I Nordsjælland findes flere interessante slotte. Bl.a. Frederiksborg Slot, der med sine tårne og spir har et næsten eventyragtigt udseende (ca. 28 km), Kronborg Slot i Helsingør (ca. 32 km) og Fredensborg Slot, som er Dronning Margrethes sommerresidens (ca. 33 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (ca. 38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, bibliotek og café (ca. 44 km). Besøg også hovedstaden København med dens levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser, Europas længste gågade 'Strøget' samt et utal af attraktioner (ca. 63 km).
Sommerhuse i Udsholt Strand