Destination

Hornbæk

Hornbæk

Sommerhusudlejning i Hornbæk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hornbæk, Sjælland, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus i Hornbæk på Nordsjælland og nyd ferieområdet mange fordele. Her kan I bade ved en skøn strand, som ligger ved siden af den charmerende havn, eller gå på opdagelse i den hyggelige og aktive by. Hornbæk er omgivet af skøn natur og mange seværdigheder og er et ideelt feriemål for hele familien.

 

Generel

Hornbæk er en moderne ferieby med dejlig badestrand, lystbådehavn, spisesteder og forretninger. Hornbæk er en tidligere fiskerby, hvilket de gamle huse og havnen vidner om. Den dejlige og hyggelige havn er i dag en moderne lystbådehavn, hvor lystbåde og små fiskerbåde ligger side om side. Lystbådehavnen er velbesøgt og ligger lige efter stranden. I Hornbæk og omegn er der et utal af aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien indenfor rækkevidde - Et dejligt sted at tage på ferie i sommerhus. Lige ved byen ligger Hornbæk Sø samt den smukke skov Hornbæk Plantage med sti til stranden. I Hornbæk by finder I mange butikker med dagligvarer, modetøj osv. samt flere gode restauranter og caféer. Tag jeres hund med på ferie i sommerhus. I Hornbæk kan vi også tilbyde sommerhuse, hvor I må medbringe hund.

Strande

Stranden ved Hornbæk er en pragtfuld badestrand med finkornet sand, børnevenlige vanddybder, høje klitter, Blåt Flag og livreddere i højsæsonen. Strandaktiviteter som vandcykling, beachvolley og windsurfing er populære her. Hornbæk Havn ligger bag ved stranden, og molerne sørger for, at der er udelukkende fint sand på stranden.

Natur

Naturen i Hornbæk er dejligt varieret og på jeres ferie i sommerhus her, kan I få mange skønne oplevelser. Landskabet omkring Hornbæk er præget af hav, søer, marker og skove. Det kuperede terræn sørger for flere gode udsigtspunkter. Den smukke skov Hornbæk Plantage har et rigt dyre- og planteliv samt mange afmærkede vandre- og cykelruter. Hornbæk Sø er omgivet af bebyggelse og park, og det er muligt at cykle eller gå rundt om søen. Det naturskønne landskab Rusland indbyder ligeledes til gåture. I Nordsjælland finder I desuden Danmarks største søer, Arresø og Esrum sø, samt den smukke Gribskov, som er Danmarks største løvfældende skov.

Aktiviteter

I de mange naturområder, der omgiver Hornbæk, findes et net af afmærkede vandre- og cykelruter. I eller i nærheden af Hornbæk er det muligt at spille minigolf, tennis og golf, leje rideheste og både, windsurfe, køre i hestevogn eller veterantog, spille håndbold eller beachvolley på stranden samt at fiske. 6 af Danmarks absolut bedste golfbaner ligger i Nordsjælland. Der er gode fiskemuligheder fra kysten, i Put&Take fiskesø, fra lejet jolle eller på havet fra en kutter.

Attraktioner

Hornbæk Kunstmuseum er et kulturelt mødested med skiftende kunstudstillinger. På Rudolf Tegners Museum er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet. Munkeruphus er et udstillingssted med kunst, kunsthåndværk, design, arkitektur og temaudstillinger. I Hammermøllen blev der indtil 1870 fremstillet gevær- og pistolløb. I dag fungerer den restaurerede vandmølle som museum. Det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster fra 1151 ligger nord for Esrum Sø i et smukt, uberørt landskab med skove og enge. Der er udstilling i klosterbygningen og i den smukke klosterhave findes et stort udvalg af lægeurter. I Nordsjælland findes flere interessante slotte. Bl.a. Kronborg Slot ved 'porten' til Øresund, Frederiksborg Slot, der med sine tårne og spir har et næsten eventyragtigt udseende, og Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens.

Udflugtsmål

Sommerhusudlejning i Hornbæk er lig med mange gode udflugtsmuligheder. Købstaden Helsingør med bl.a. det flotte Kronborg Slot, som er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte, ligger kun 12 km fra Hornbæk. Hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' ligger kun 45 km fra Hornbæk. Her findes attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere. På den anden side af Hornbæk kan I skimte Skånes kyst. En 20 minutters sejltur kan bringe jer over til Sveriges kyst. Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, biblioteksrum og café. Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten.
Sommerhuse i Hornbæk