Sommerhuse i Hornbæk

Sommerhus Hornbæk

Hornbæk er en af de mest populære feriebyer på den nordsjællandske Kattegatkyst. Der er en rigtig god strand, og så har Hornbæk meget at byde på i form af gode specialbutikker, en hyggelig havn, restauranter og cafeer.

Lige ved siden af havnen er der en strandlegeplads, hvor børnene kan fange rejer og krabber, gynge, klatre og meget mere.

Er Hornbæk ikke nok, er det nemt at komme væk fra byen - også hvis bilen ikke skal med. Der er togforbindelse med lokalbanen til Helsingør, hvorfra der er forbindelser ind til København.

Et sommerhus i Hornbæk et godt valg for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Der er adskillige vandre- og cykelruter i nærheden sommerhusområdet. Golfspillere kan vælge mellem en række gode golfbaner i Nordsjælland. Der ligger en bane ganske tæt ved Hornbæk.

Hornbæk Strand og natur

Stranden ved Hornbæk er en skøn badestrand med finkornet sand og børnevenlige vanddybder. I skolernes sommerferie er Nordsjællands Livredningstjeneste i dagtimerne til stede på en lang række af de nordsjællandske strande, det gælder også stranden ved Hornbæk.

Hornbæk har skov på flere sider. Mod øst ligger Hornbæk Plantage og mod syd Horserød Hegn.
Hornbæk Plantage begynder ved Hornbæk Havn og strækker sig 3 kilometer langs kysten. Skoven blev plantet i et forsøg på at få sandflugten under kontrol. I plantagen har man fundet 25 gravhøje fra bronzealderen. Hovedparten ligger med udsigt ud over Kattegat.

I plantagen er der også spor efter tyskernes besættelse af Danmark. Hornbæk Batteri blev anlagt i 1940, og i dag ligger resterne af batteriet på selve stranden. Det skulle være med til at forsvare nordkysten.

Horserød Hegn er et større skovområde, der går helt ned til Gurre Sø. Nær Gurre Sø ligger Gurre Slotsruin, hvor Kong Valdemar Atterdag opholdt sig en del. Efter sigende er han manden bag ordene: “Lad blot Gud beholde sit Himmerige, hvis jeg kan beholde Gurre”. Kongen døde på slottet 55 år gammel.

Lige vest for Hornbæk ligger Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Et helt specielt naturområde, som Rudolph Tegner har gjort endnu mere specielt med en række store statuer rundt om i landskabet.
Gilbjerg hoved mellem Gilleleje og Smidstrup Strand er et fredet grønt område ved kysten. Ved klinten er en mindesten for den danske filosof Søren Kierkegaard, der var en af de første turister i Gilleleje. Han holdt af at sidde på Gilbjerg hoved og filosofere.

Syd for Hornbæk ligger Esrum sø, den næststørste sø i Danmark. Vest for Esrum sø ligger Arresø, der er landets største sø. Mellem de to søer ligger Gribskov, der er Danmarks fjerdestørste og ældste store skov.

Danmarks femtestørste skov, Tisvilde Hegn, et gammelt plantageområde, der blev påbegyndt omkring år 1800 for at få styr på sandflugten. I Tisvilde Hegn kan man finde intet mindre end 59 gravhøje.

Udflugter nær Hornbæk

Mellem Gilleleje og Dronningmølle ligger udstillingsstedet Munkeruphus. Det er en selvejende institution, der viser skiftende udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Der er adgang fra den omkringliggende park via Dronningekløften til stranden.

Ved landsbyen Søborg vest for Hornbæk ligger ruinerne af Søborg Slot. I middelalderen var slottet en af Danmarks største og bedst befæstede borge. Den senere Dronning Margrethe I blev i sin tid født på slottet. Borgen blev ødelagt under Grevens fejde i 1534-36.

Smidstrup Farmen, der ligger syd for Gilleleje, er en besøgsgård, hvor det er muligt at komme tæt på forskellige danske dyr. Her er mulighed for at ride på en pony, lege på naturlegepladsen og spise sin medbragte mad.

Lige syd for Rågeleje ligger en af Sjællands smukkeste grupper af gravhøje, Maglehøjene. Der har tidligere ligget op mod 24 gravhøje i området, men tidens tand og intensiv pløjning har fjernet en del, så der i dag er omkring 10 gravhøje tilbage. Ingen af højene er blevet udgravet, så man ved ikke hvem eller hvad, der gemmer sig i højene.

På Arrenæs, der stikker ud i Arresø, ligger resterne af Dronningholm Slot, som blev anlagt omkring år 1200. På et tidspunkt blev slottet forladt, og det fik lov til at forfalde. I 1933-39 udgravede Nationalmuseet, det der er tilbage af Dronningholm Slot.

Fredensborg Slot er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til slotshaven, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.

Attraktioner nær Hornbæk

Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Tegners Museums faste samling består af 335 af billedhuggeren Rudolph Tegners værker. Kunstneren har selv tegnet museumsbygningen, der er bygget i beton. I statueparken kan man se 14 af Tegners værker.

Fyrhistorisk Museum

Fyrhistorisk Museum ligger ved Nakkehoved Fyr øst for Gilleleje. På museet får man dansk fyrvæsens historie, fra 1500-tallet og frem til automatiseringen. Man kan komme op i toppen af tårnet og se den fantastiske udsigt over Kattegat og Øresund.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.