Sommerhuse i Tørslev Hage

Sommerhus i Tørslev Hage


I Hornsherred på Nordsjælland ligger det stille, naturskønne sommerhusområde Tørslev Hage - direkte ud til Roskilde Fjord.
Her kan I bade, fiske, sejle, vandre, cykle og nyde solnedgangen over fjorden. Landsbyen Tørslev ligger 2 km inde i landet, og her finder I indkøbsmuligheder samt mange gårde, der ligger centralt omkring gadekæret.
Tørslev Hage ligger i et område med mange seværdigheder. I kan blandt andet opleve et fredet fuglereservat, flere slotte og en golfbaner i umiddelbar nærhed. De nærmeste større byer er Jægerspris og Frederikssund, som begge ligger 8 km fra Tørslev Hage. I Roskilde (37 km) og København (51 km) finder I byliv og attraktioner for hele familien.


Strande og natur ved Tørslev Hage

Ved Tørslev Hage finder I en dejlig, børnevenlig strand. Stranden har blød strandbund med sten og meget lavt vand. Fjorden er velegnet til badning såvel som sejlads og fiskeri.
Tørslev Hage ligger i et naturskønt område med fjord og et rigt dyre- og fugleliv. Tæt ved sommerhusområdet ligger et fredet fuglereservat med blandt andet svaner, ænder, sølvmåger og fiskehejrer. I Jægerspris Nordskov kan I opleve Danmarks ældste egetræer. Tre af de tusindårige egetræer kaldes Storkeegen, Snoegen og Kongeegen. Her finder I desuden et utal af vandre- og cykelstier (14 km). Arresø, på den anden side af Roskilde Fjord, er Danmarks største sø. Her kan I vandre og cykle langs søen eller tage på en hyggelig sejltur på søen (22 km).


Aktiviteter i området

Roskilde Fjord indbyder til badning og sejlsportsaktiviteter. Det er blandt andet meget populært at surfe eller sejle i kano og havkajak på fjorden. I kan også vandre og cykle på cykelstien, der er etableret langs med fjorden. Lystfiskere kan fiske efter hornfisk og havørreder, som der findes en del af i Roskilde Fjord, eller besøge en af områdets Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan besøge Frederikssund Golfbane, som kun ligger et par km fra Tørslev Hage.


Attraktioner nær Tørslev Hage

Få minutters kørsel fra Tørslev Hage ligger middelalderslottet Jægerspris Slot. Her kan I opleve mindestuer, udstillinger og en smuk slotspark. I Gerlev Rosenpark kan I opleve flere end 5.000 smukke planter (4 km). I sommerperioden kan I købe friskmalet mal ved den historiske Jægerspris Mølle (8 km). Den hyggelige handelsby Frederikssund byder på gågade, butikker og gode spisesteder. Men byen er også vikingernes hjemsted og sommeren igennem udføres der vikingespil i byen (8 km). Vikingelandsbyen ved Frederikssund er en smukt beliggende, velbevaret landsby med huse og skibe. Ved Skibby kan I besøge Selsø Slot fra renæssancen og se landets mest fornemme riddersale med kæmpestore malerier, skiftende udstillinger, landets ældste intakte køkken og et fangehul. Derudover kan I nyde synet af det smukke, fredede fuglereservat ved Selsø Sø (10 km).


Udflugtsmål i området

J.F. Willumsens Museum i Frederikssund udstiller malerier, keramik, skulpturer og fotografier af J.F. Willumsen (8 km). Ved den charmerende by Kulhuse på spidsen af Hornsherred i Nordsjælland finder I en hyggelig havn med færgeforbindelse til Sølager. Færgen tager både cykler og biler med, og overfarten varer kun 8 minutter (18 km).
På Vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I få et spændende indblik i vikingernes og skibenes historie. Og I kan prøve en sejltur på Roskilde Fjord på en af museets skibe (36 km). En 45 minutter lang køretur bringer jer til hovedstaden København, hvor I kan besøge alle de kendte attraktioner, som for eksempel Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Glyptoteket, Rosenborg Slot, København Zoo og mange flere (61 km).