Destination

Saltbæk

Saltbæk

Sommerhusudlejning i Saltbæk - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Saltbæk, Sjælland, Danmark udlejes her!

Saltbæk ligger tæt ved fuglereservatet Saltbæk Vig og kun 8 km fra Kalundborg.

 

Generel

Ferieområdet ligger ved den lille landsby Saltbæk, kun få hundrede meter fra vandet og tæt ved fuglereservatet Saltbæk Vig. Saltbæk hører til området Odsherred, som er et 'typisk dansk' ferieområde, da mange af husene her ikke udlejes til turister, men bebos af ejerne. Såvel natur- og badeoplevelser som kultur og seværdigheder venter jer her. Dagligvarer kan købes i området. Den nærmeste større by er Kalundborg (ca. 8 km) med et spændende havnemiljø, en ganske særlige bydel fra middelalderen, mange udstillinger og en hyggelige bymidte med restauranter og forretninger.

Strande

Saltbæk Strand er en af de 3 strande i Kalundborg kommune, som har det Blå Flag. Stranden er en blanding af sten og sand, og her findes også en badebro, hvorfra I kan bade. Der er fin sandbund og godt badevand. Tag en spadseretur langs stierne - men husk, at I ikke må gå på diget, da Saltbæk Vig er fredet. Ved stranden kan I finde mange forskellige sten og også fossiler af bl.a. forstenede søpindsvin. Sandstranden ved Havnsø (ca. 26 km), som hører til området Vesterlyng, er børnevenlig, har Blåt Flag og er velegnet til windsurfing.

Natur

Fuglereservatet Saltbæk Vig hører til blandt de største søer i Vestsjælland og er en kystlagune, der i de våde klitlavninger er bevokset med rør. Vesterlyngen ved Havnsø (ca. 26 km) er Sjællands største hedelandskab med græsenge, små søer, lyng og en sjælden flora. Området er desuden fredet. Ordrup (ca. 44 km) er omgivet af skov, vand og tangen Ordrup Næs, et delvist fredet naturområde med løv- og nåletræer. Fra tangens spids har I mulighed for at opleve både marsvin og sæler.

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs hele Vestsjællands kyst, i områdets Put & Take søer eller på havet fra f.eks. Havnsø eller Sj. Odde med en fiskekutter. Derudover er Saltbæk Vig også et godt fiskespot. Spiller I golf, kan Kalundborg Golf Klubs 18-hullers golfbane anbefales, og ønsker I at ride en tur, så har I muligheden for at leje rideheste flere steder (ca. 9 km). På Ordrup Næs kan I følge en sti hele vejen rundt i det naturskønne område. På grund af de gode vindforhold på næsset, er det også et populært sted at sætte drage op. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde efterladenskaber efter en gammel stenalderboplads ca. 50 m fra land.

Attraktioner

Besøg middelalderbyen Kalundborg (ca. 8 km). Oplev dens brostensbelagte, smalle stræder og velbevarede bindingsværkshuse. Lad jer fascinere af førsteklasses arkitektur og besøg kirken 'Vor Frue Kirke' fra ca. 1170 med dens fem spir. Naturområdet Loch Ness ved Spangsbro (ca. 9 km) er et rekreationsområde for hele familien. Havnsø (ca. 26 km) ligger i Nekselø Bugt og har altid været et vigtigt færgeleje. Nyd stemningen på havnen, køb evt. friskfanget fisk eller tag med færgen fra Havnsø til den bilfrie ø Nekselø, der med sit smukke og spændende landskab og et rigt dyreliv er et besøg værd ¿ eller til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten.

Udflugtsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr af 100 forskellige arter (ca. 46 km). Besøg Danmarks ældste slot 'Dragsholm'. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har et fangehul og kan byde på mange spøgelseshistorier. Til slottet hører en meget skøn slotspark (ca. 47 km). Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med 2 kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstillingen fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (ca. 59 km). Hvad med en hyggelig kanotur, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland? Forlystelsesparken Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien (ca. 63 km). Besøg også hovedstaden København med den længste gågade i Europa - Strøget (ca. 109 km).
Sommerhuse i Saltbæk