Sommerhuse i Saltbæk

Sommerhus i Saltbæk

Saltbæk ligger tæt ved fuglereservatet Saltbæk Vig og kun 8 km fra Kalundborg. Ferieområdet ligger ved den lille landsby Saltbæk, kun få hundrede meter fra vandet og tæt ved fuglereservatet Saltbæk Vig. Saltbæk hører til området Odsherred, som er et 'typisk dansk' ferieområde, da mange af husene her ikke udlejes til turister, men bebos af ejerne. Såvel natur- og badeoplevelser som kultur og seværdigheder venter jer her. Dagligvarer kan købes i området. Den nærmeste større by er Kalundborg (ca. 8 km) med et spændende havnemiljø, en ganske særlige bydel fra middelalderen, mange udstillinger og en hyggelige bymidte med restauranter og forretninger.


Strande og natur ved Saltbæk

Saltbæk Strand er en blanding af sten og sand, og her findes også en badebro, hvorfra I kan bade. Der er fin sandbund og godt badevand. Tag en spadseretur langs stierne - men husk, at I ikke må gå på diget, da Saltbæk Vig er fredet. Ved stranden kan I finde mange forskellige sten og også fossiler af bl.a. forstenede søpindsvin. Sandstranden ved Havnsø (ca. 26 km), som hører til området Vesterlyng, er børnevenlig og er velegnet til windsurfing.
Fuglereservatet Saltbæk Vig hører til blandt de største søer i Vestsjælland og er en kystlagune, der i de våde klitlavninger er bevokset med rør. Vesterlyngen ved Havnsø (ca. 26 km) er Sjællands største hedelandskab med græsenge, små søer, lyng og en sjælden flora. Området er desuden fredet. Ordrup (ca. 44 km) er omgivet af skov, vand og tangen Ordrup Næs, et delvist fredet naturområde med løv- og nåletræer. Fra tangens spids har I mulighed for at opleve både marsvin og sæler.


Aktiviteter ved Saltbæk

Der er gode fiskemuligheder langs hele Vestsjællands kyst, i områdets Put & Take søer eller på havet . Derudover er Saltbæk Vig også et godt fiskespot. Spiller I golf, kan Kalundborg Golf Klubs 18-hullers golfbane anbefales, og ønsker I at ride en tur, så har I muligheden for at leje rideheste flere steder (ca. 9 km). På Ordrup Næs kan I følge en sti hele vejen rundt i det naturskønne område. På grund af de gode vindforhold på næsset, er det også et populært sted at sætte drage op. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde efterladenskaber efter en gammel stenalderboplads ca. 50 m fra land.

Udflugter nær Saltbæk

Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen Røsnæs var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden. På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.

Havnsø (ca. 26 km) ligger i Nekselø Bugt og har altid været et vigtigt færgeleje. Nyd stemningen på havnen, køb evt. friskfanget fisk eller tag med færgen fra Havnsø til den bilfrie ø Nekselø, der med sit smukke og spændende landskab og et rigt dyreliv er et besøg værd eller til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten.
Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med 2 kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker.

Kalundborg er en hyggelig gammel by med et godt shoppingmiljø og gode cafeer og restauranter. Men byen har også lang og spændende historie. Højbyen er Kalundborgs gamle bydel. Anlæggelsen blev påbegyndt i 1170, og bydelen stod færdig omkring 1300 – og der er ikke ændret på grundplanen siden.

Vor Frue Kirke er med sine fem tårne en af de mest særprægede kirker i Skandinavien.
På østsiden af Tissø ligger 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af mark og skov, bl.a. de 3 middelaldergårde Søbygård, Kattrup og Selchausdal.

Attraktioner nær Saltbæk

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.

Trelleborg Vikingeborg

Ét af de steder, hvor man kan opleve vikingetiden på tætteste hold, er på Trelleborg Vikingeborg nær Slagelse. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Panzermuseum East

Panzer Museum East ved Slagelse har Skandinaviens største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten. Her fremvises sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og alt det andet udstyr som var nødvendigt ved en invasion af Danmark.