Sommerhuse i Skaverup

Sommerhus Skaverup – sommerhus ved Avnø Fjord

Ud til Avnø Fjord på den sydvestlige del af Sjælland ligger sommerhusområdet ved Skaverup. Sommerhusene ligger i et stille og fredeligt, naturskønt område. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i flere af de små byer nær Skaverup.

Fra sommerhusområdet er der ikke langt til den hyggelige gamle købstad Vordingborg og til attraktionerne på Sydsjælland, på Møn og på Lolland-Falster.

Der er rige muligheder for at være aktiv omkring Skaverup. Avnø Fjord og Smålandsfarvandet er fint til lystfiskeri, windsurfing og kajakroning. På land er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs kysten eller i nogle områdets skove. Golf er det muligt at spille ved blandt andet Næstved, på Falster og på Møn.

Skaverup strand og natur

Stranden ved Avnø Fjord ud for Skaverup er en sand- og stenstrand, som egner sig godt til kystfiskeri. Svinø Strand mod nord er en børnevenlig stand med lavt vand, mens den børnevenlige strand Ore ved Vordingborg strækker sig over flere kilometer.

Oreby Skov ligger et par kilometer syd for Skaverup, hvor der fra flere punkter i skoven er udsigt over Storstrømmen. Der er heller ikke langt til Avnø Naturcenter og til halvøen Knudshoved. Avnø Naturcenter er det bedste sted på Sjælland at opleve Spættet Sæl. Avnø indgår i et større NATURA 2000 område som også omfatter Knudshoved Odde, Dybsø og Dybsø fjord. 

Knudshoved Odde er et skønt naturområde ud til Smålandsfarvandet. Odden er 15 kilometer lang, og selve spidsen er fredet. Det er muligt at vandre hele vejen ud på spidsen. I Knudsskov, som ligger på odden, er der adskillige jættestuer og dysser.

Udflugter nær Skaverup

Vordingborg er en god shoppingby med mange specialbutikker, ligesom her er et pænt udvalg af cafeer og restauranter. Byens største attraktion er resterne af den gamle kongeborg, hvor de kendte Valdemar-konger holdt til.

Møns Klint er et oplagt udflugtsmål. De hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs en syv km lang kyststrækning er et imponerende syn. Der er trapper fra toppen af klinten og ned på stranden.

Nær Næstved ligger både forlystelsesparken Bon-Bon Land og Holmegaard Værk. Der er også adskillige interessant slotte og godser nær Næstved som Gavnø Slot, Gisselfeldt Kloster og Herluftsholm.

Attraktioner nær Skaverup

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.