Sommerhuse i Ore Strand, Sj.

Sommerhus Ore Strand – Sommerhus nær Vordingborg

Sommerhusområdet ved Ore Strand ligger ud til Smålandsfarvandet og ganske tæt på hyggelige Vordingborg. Fra sommerhusområdet er der få hundrede meter ned til strandområdet, der strækker sig flere kilometer langs kysten.

Ore Strand er så tæt på Vordingborg, at alle tilbuddene og mulighederne i den gamle sydsjællandske købstad ligger lige for. Her er shoppingmuligheder, cafeer og restauranter.

Fra Ore Strand er der ikke langt til attraktionerne på Sydsjælland, på Møn, Lolland og på Falster. Storstrømsbroen tager sin begyndelse på Masnedø, der ligger lige syd for Vordingborg. På Masnedø kan man på et besøgscenter få mere at vide om bygningen af den nye Storstrømsbro, der er i fuld gang. Den nye bro bliver den 3. største i Danmark efter Øresundsbroen og Storebæltsbroen.

Der er rig mulighed for at holde en aktiv ferie i området omkring Ore Strand. Den tætte beliggenhed på vandet, gør at stedet er perfekt for lystfiskere, windsurfere og kajakroere. De grønne områder på Knudshoved og omkring Avnø Fjord er velegnede til vandre- og cykelture. Ønsker man at spille golf, skal man et slag forbi Næstved, Falster eller Møn.

Ore Strand og natur

Den børnevenlige Ore Strand strækker sig over flere kilometer. Der er store grønne arealer og flere badebroer langs stranden. 

I Ore Skov er der flere punkter, hvorfra der er udsigt over Storstrømmen. Der er heller ikke langt til Avnø Naturcenter og til halvøen Knudshoved. Avnø Naturcenter er det bedste sted på Sjælland at opleve Spættet Sæl. Avnø indgår i et større NATURA 2000 område som også omfatter Knudshoved Odde, Dybsø og Dybsø fjord. 

Knudshoved Odde er et skønt naturområde ud til Smålandsfarvandet. Odden er 15 kilometer lang, og selve spidsen er fredet. Det er muligt at vandre hele vejen ud på spidsen. I Knudsskov, som ligger på odden, er der adskillige jættestuer og dysser.

Udflugter nær Ore Strand

Vordingborg er en god shoppingby med mange specialbutikker, ligesom her er et pænt udvalg af cafeer og restauranter. Byens største attraktion er resterne af den gamle kongeborg, hvor de kendte Valdemar-konger holdt til.

Møns Klint er et oplagt udflugtsmål. De hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs en syv km lang kyststrækning er et imponerende syn. Der er trapper fra toppen af klinten og ned på stranden.

Nær Næstved ligger både forlystelsesparken Bon-Bon Land og Holmegaard Værk. Der er også adskillige interessant slotte og godser nær Næstved som Gavnø Slot, Gisselfeldt Kloster og Herluftsholm.

Attraktioner nær Ore Strand

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.