Sommerhuse i Rødvig

Sommerhus Rødvig

Rødvig er en charmerende kystby for foden af Stevns Klint med havn, strand og omgivet af skøn natur.
Der er cafeer, restauranter og gode indkøbsmuligheder i byen, der ligger centralt i forhold til udflugter på Sjælland. Der er en station i Rødvig, så det er muligt at tage med toget til København.

Byens vartegn er den store hvide flinteovn, der har stået på havnen siden 1870. Den blev bygget for at omdanne kystens mange flintesten til glasur, der blev brugt i forbindelse med produktionen af keramik.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Rødvig. Faxe Bugt er velegnet til lystfiskere, windsurfing og roning i kajakker. Skovene er stierne langs kysten er gode til vandre- og cykelture. De nærmeste golfbaner ligger ved Vallø og Rønnede.

Strande

Klintestranden i Rødvig er en børnevenlig sandstrand med lavt vand. Stranden begynder syd for fiskerihavnen og strækker sig langs med byen.

Rødvig har en spektakulær kystlinje med både klint, strand, marker og skove. Lige nord for Rødvig ligger den kilometerlange Stevns Klint med sine op til 41 meter høje, hvide klinter. Man kan vandre langs kysten hele vejen fra Rødvig til Boesdal.

Gjorslev Bøgeskov ved Holtug er en tæt bøgeskov, som ligger helt ud til vandkanten, hvorfra man kan nyde udsigten over Køge Bugt og Sveriges kyst.

Nede ved Præstø Fjord ligger Feddet, der er en 5 km lang halvø med afvekslende natur og et fugletårn, hvorfra man kan studere området og ikke mindst fuglene.

Udflugtsmål nær Rødvig

Der er offentlig adgang til Faxe Kalkbrud, hvor man kan prøve at finde fossiler gemt i kalken. Kalkbruddet er både en attraktion og en arbejdsplads, og til hverdag vil der være en del støj fra de store maskiner, der arbejder i bruddet. På den yderste kant af Faxe Kalkbrud ligger udsigtsplatformen Prismet, hvorfra der er en imponerende udsigt over kalkbruddet.

Næstved er en gammel og charmerende sjællandsk købstad. Det er den største handelsby på Sydsjælland, og i byens centrum sørger de gamle bygninger for en helt særlig stemning. Der er marked på Axeltorv hver onsdag og lørdag

På Sydsjælland er der flere spektakulære slotte og herregårde. Af par af de mest kendte er Gisselfeld Kloster og Gavnø Slot, men også kostskolen Herlufsholm ligger tæt ved Næstved.

Blåbæk møller, der ligger nær Faxe Ladeplads, er en vandmølle og en vindmølle, der begge blev fredet i 1959. De virker den dag i dag, men har dog ikke været i daglig drift i årevis.
Vemmetofte Kloster er ikke offentligt tilgængeligt, men klosterkirken kan besøges.

Attraktioner nær Rødvig

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

Rødvig Skibsmotormuseum

Rødvig Skibsmotormuseum har en fin samling af mere end 300 skibs- og bådemotorer helt tilbage fra 1903. Her findes også modelskibe, blæselamper, taljeblokke fra sejlskibe og meget mere. Udenfor står kutteren Vivi, som man kan komme ind i.

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe lige ved siden af Faxe Kalkbrug kan opleve udstillingen “Danmarks fossile koralrev”. For 63 millioner år siden var det område, der i dag er Faxe Kalkbrud, et levende koralrev. I udstillingen vækkes det fossile koralrev til live igen og her der en udstilling af de smukkeste fossiler, der er fundet få hundrede meter fra museet.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.