Destination

Gilleleje

Sommerhus i Gilleleje, Sjælland, Danmark udlejes her!

Gilleleje

Sommerhusudlejning i Gilleleje - en dejlig ferie i sommerhus

Generel

Gilleleje har det hele; skov, dejlig strand og et aktivt by- og havnemiljø. Gilleleje er Sjællands nordligste by og en af de smukkest beliggende byer på Sjælland med skov og strand i umiddelbar nærhed. Gilleleje har bevaret sine idylliske stræder og smukt restaurerede huse. Samtidig er Gilleleje en aktiv by med gode indkøbsmuligheder, flere spisesteder samt Sjællands største fiskerihavn. På den hyggelige og stemningsfulde havn er der livlig aktivitet og her findes bl.a. et røgeri samt flere fiskebutikker og spisesteder. Ofte kan der også købes fisk direkte fra fiskerbådene. Sommerhusudlejning i Gilleleje giver mulighed for mange forskellige oplevelser og her er der noget for enhver smag.

Gilleleje 15 Gilleleje 9

Strande

I et sommerhus i Gilleleje er der gode muligheder for at bade. Den dejlige sandstrand ved Gilleleje har lavt og roligt vand, hvad der gør stranden meget børnevenlig. De, der gerne vil bade i lidt dybere vand, kan benytte strandens badebro.

Gilleleje 2 Gilleleje 19

Natur

Omkring Gilleleje finder I en enestående smuk natur med skov, lyngbakker, frodige marker, stejle skrænter og dejlige badestrande. En skøn natur at gå tur i, når I lejer et sommerhus i Gilleleje. Gilbjergstien starter i Gilleleje, snor sig gennem sommerhusområdet og over kæmpehøje til Gilbjerghoved, som ligger ca. 35 moh. Herfra er der flot udsigt over området og Kattegat, og i klart vejr kan I se til Hesselø. Gilbjerg er et yndet træksted for fugle. Fyrbakkerne ligger mellem Gilleleje og Nakkehoved Fyr, og i skoven findes flere afmærkede vandrestier. Heatherhill ved Rågeleje er et flot, fredet og kuperet område med store lyngbakker, som går helt ned til Kattegat. Ved Grib Skov, 15 km fra Gilleleje, ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet.

Gilleleje 4 Gilleleje 1

Aktiviteter

Der findes 2 golfbaner i området; Passebækgård med en 9-hullers bane og Gilleleje Golfklub med en 18-hullers bane. Der er tennisbaner til rådighed i Gilleleje. For lystfiskere er der gode muligheder fra havnen. Dejlige naturoplevelser venter langs de mange vandreruter i området; f.eks. den 2,5 km lange sti ved Gilberghoved og stien ved Nakkehoved Fyr.

Attraktioner

Gilleleje rummer mange spændende og historiske seværdigheder, som I kan besøge, når I lejer et sommerhus her. Gilleleje Kirke er bygget af lokale fiskere i 1538, og er omkranset af Den Gamle Kirkegård. På Gilleleje Museum kan I opleve udstillinger omkring fiskeri og bl.a. se et gammelt fiskerhus. Søborg Slotsruin er fra det 12. århundrede og blev i middelalderen brugt til statsfængsel. Ruinen ligger ca. 2 km. fra Gilleleje. Nakkehoved Fyr ligger ca. 30 moh og bygget i 1772. Fra stien ved fyret er der flot udsigt over området og havet. Munkeruphus er et fredet, idyllisk beliggende landsted, som nu bruges til udstillinger. Esrum Kloster er et gammelt cistercienserkloster med en smuk klosterhave og et lille klosterapotek. Klostret ligger meget naturskønt ved Esrum Sø. På Rudolf Tegners Museum er billedhuggeren Tegner's skulpturer af gips og marmor udstillet.

Udflugtsmål

I Nordsjælland findes flere interessante slotte. Bl.a. Kronborg Slot ved 'porten' til Øresund, Frederiksborg Slot, der med sine tårne og spir har et næsten eventyragtigt udseende, og Fredensborg Slot, som er Dronning Magrethes sommerresidens. Købstaden Helsingør med bl.a. en hyggelig, gammel bydel og det flotte Kronborg Slot, som er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte, ligger 28 km fra Gilleleje. Hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' ligger 75 km fra Gilleleje. Her findes attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere.
Sommerhuse i Gilleleje