Sommerhuse i Fakse Ladeplads

Sommerhus Faxe Ladeplads

Der er ægte sommerstemning i kystbyen Faxe Ladeplads, hvor især området omkring lystbådehavnen er et populært samlingssted. Sommerhusene i Faxe Ladeplads ligger i grønne omgivelser bag stranden i Faxe Bugt.

6 kilometer inde i landet ligger byen Faxe, der især er kendt for sit kalkbrud og ikke mindst for sit bryggeri.

Området omkring Faxe Ladeplads er både naturskønt og skovrigt. Og så er der ikke langt til seværdighederne på det sydlige Sjælland og i København. Fra Faxe Ladeplads er der togforbindelse direkte til hovedstaden. Den nærmeste større by i nærheden af Faxe Ladeplads er Næstved, der ligger 32 kilometer væk.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området omkring Faxe Ladeplads. Faxe Bugt er velegnet til lystfiskere, windsurfing og roning i kajakker. Skovene er stierne langs kysten er gode til vandre- og cykelture. De nærmeste golfbaner ligger ved Rønnede og ved Næstved.

Faxe Ladeplads strand og natur

Syd for lystbådehavnen i Faxe Ladeplads ligger en lang og børnevenlig badestrand. Nord for havnen ligger endnu en badestrand. På begge strande er der muligheder for at finde rav. 5 km mod nord ligger Vemmetofte Strand, der er en børnevenlig sandstrand med lavt vand og badebro.

Vemmetofte Skovene strækker sig fra øst for Faxe Ladeplads og langs Faxe Bugt. Længere mod nord ligger skoven Strandgård Dyrehave med oldtidshøje og mange, gamle egetræer. I Leestrup Skov mellem Faxe og Rønnede, ligger det kendte egetræ ”Kludeegen” der siges at have en helbredende virkning. Feddet er en 5 km lang halvø ved Præstø Fjord med en meget afvekslende natur.

Udflugtsmål nær Faxe Ladeplads

Der er offentlig adgang til Faxe Kalkbrud, hvor man kan prøve at finde fossiler gemt i kalken. Kalkbruddet er både en attraktion og en arbejdsplads, og til hverdag vil der være en del støj fra de store maskiner, der arbejder i bruddet. På den yderste kant af Faxe Kalkbrud ligger udsigtsplatformen Prismet, hvorfra der er en imponerende udsigt over kalkbruddet.

Blåbæk møller, der ligger 4 kilometer fra Faxe Ladeplads, er en vandmølle og en vindmølle, der begge blev fredet i 1959. De virker den dag i dag, men har dog ikke været i daglig drift i årevis. 

Vemmetofte Kloster er ikke offentligt tilgængeligt, men klosterkirken kan besøges. Man bør heller ikke gå glip af den største seværdighed på Stevns. Klinterne er 15 kilometer lange og op til 41 meter høje.

Attraktioner nær Fakse Ladeplads

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe lige ved siden af Faxe Kalkbrug kan opleve udstillingen “Danmarks fossile koralrev”. For 63 millioner år siden var det område, der i dag er Faxe Kalkbrud, et levende koralrev. I udstillingen vækkes det fossile koralrev til live igen og her der en udstilling af de smukkeste fossiler, der er fundet få hundrede meter fra museet.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.