Destination

Fakse Ladeplads

Fakse Ladeplads

Sommerhusudlejning i Fakse Ladeplads - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Fakse Ladeplads, Sjælland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i Fakse Ladeplads ligger i grønne omgivelser bag stranden i Fakse Bugt. Foruden sommerhuse, natur og byliv byder Fakse Ladeplads også på en hyggelig lystbådehavn. I den sydlige del af Fakse Ladeplads finder I den naturskønne halvø Feddet med bl.a. skov, naturcenter, gravhøje, hundeskov og dejlig badestrand.

 

Generel

På Sydsjællands østkyst, lige under Stevns, ligger den familievenlige badeby Fakse Ladeplads. Her finder I en dejlig strand, en hyggelig, kombineret lystbåde- og fiskerihavn, gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder. Området er meget naturskønt og skovrigt. Der er ikke langt til spændende seværdigheder for hele familien, og der er desuden jernbaneforbindelse herfra direkte til København. Byen Faxe ligger 6 km bag kysten, og her kan I bl.a. besøge byens berømte bryggeri. Den nærmeste større by er Næstved, som ligger 32 km fra Faxe Ladeplads.

Strande

Syd for lystbådehavnen ligger en lang, skøn og børnevenlig badestrand. Nord for havnen ligger en anden dejlig badestrand, og området omkring 'Flagstangen' er isæt meget populært. På begge strande er der gode muligheder for at finde rav. 5 km mod nord ligger endnu en dejlig badestrand, Vemmetofte Strand, som er en børnevenlig sandstrand med lavt vand og badebro. På Feddet finder I en skøn, bred og hvid sandstrand med små klitter og dejligt badevand (7 km).

Natur

Vemmetofte Skovene strækker sig fra øst for Faxe Ladeplads og langs Faxe Bugt. Skovene består af bøge-, ege- og grantræer, åerne Vivede Mølleå og Kildeåen samt strandenge med et rigt fugleliv. Længere mod nord ligger skoven Strandgård Dyrehave med flere oldtidshøje og mange, gamle egetræer. I Leestrup Skov mellem Fakse og Rønnede, finder I det kendte egetræ 'Kludeegen', som siges at have en helbredende virkning. Feddet er en 5 km lang halvø med en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan studeres fra et fugletårn (7 km). Ca. 25 km nord for området ligger den 15 km lange Stevns Klint, der med sine kridhvide kridtklinter rager mere end 40 meter op fra kysten. Oplev den bemærkelsesværdige klint fra udsigtspunkterne eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan I vandre langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud findes en række sjældne planter.

Aktiviteter

I Faxe Ladeplads har I mulighed for at bowle i byens bowlinghal. Der udlejes desuden cykler i byen. I Faxe er muligt at komme på rundvisning på de kendte Faxe Bryggerier. Turen slutter af med smagsprøver (6 km). Langs hele Faksebugt-kysten er der gode fiskemuligheder. Bl.a. er kysten ud for skoven Strandgård Dyrehave et rigtigt godt spot. Der arrangeres ride- og vandreture på den fredede halvø Feddet. Rønnede Golfklub kan tilbyde en naturskøn og spændende 18-hullers golfbane. Der findes ligeledes en svæveflyveklub ved Rønnede (13 km).

Attraktioner

Både Blåbæk vand- og vindmølle ligger velbevaret og naturskønt, kun 4 km bag Faxe Ladeplads. Vandmøllen er, som en af de eneste i Danmark, stadig i fuld drift. Det prægtige Vemmetofte Kloster er ikke offentligt tilgængeligt, men klosterkirken kan besøges (5 km). Østsjællands Museum Faxe udstiller mere end 500 forskellige arter fossiler og forsteninger. I Faxe Kalkbrud, som er 45 m dybt, kan I selv finde fossiler og forsteninger fra f.eks. hajer og krokodiller, som levede her for millioner af år siden. Området er generelt rigt på gravhøje og langdysser, som findes bl.a. i Fakse og i Strandegårds Dyrehave. Gå ikke glip af Stevns største seværdighed; den 15 kilometer lange og op til 41 meter høje kridtklint Stevns Klint. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående udsigt, og ligger ved Stevns Natur Center. Derudover er den gamle kirke ved Højerup, som ligger helt ude ved klinten, et besøg værd.

Udflugtsmål

Bonbonland i Holme Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien; bl.a. Danmarks vildeste rutschebane 'Vild-svinet', raftingbane, karuseller, cirkus, børneteater, sørøversø og meget mere (24 km). Gisselfeld Slotpark er en af Nordeuropas smukkeste haver med mange botaniske sjældenheder. Der er offentlig adgang til parken, der fremstår som en engelsk landskabshave (25 km). Eventyrlandet Fantasy World ved Ringsted er en verden af eventyr og magi. Et fascinerende og mekanisk fantasiland med bl.a. trolde, nisser og farverige dyr (62 km). Hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere ligger 66 km fra Faxe Ladeplads.
Sommerhuse i Fakse Ladeplads