Destination

Stillinge Strand

Stillinge Strand

Sommerhusudlejning i Stillinge Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stillinge Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Stillinge Strand er et populært ferieområde med en dejlig strand - tæt ved Vestsjællands seværdigheder.

 

Generel

Stillinge Strand ligger i Musholm Bugt ved Vestsjællands kyst, i et område, der råder over flere oldtidsfund, mindesten, et rigt fugleliv og seværdigheder for hele familien. I nærheden af ferieområdet finder I forretninger, restauranter, minigolf og iskiosker. Den nærmeste større by er Slagelse, som ligger ca. 13 km fra Stillinge Strand.

Strande

Stillinge Strand er en bred, børnevenlig strand med fint sand. Stranden har det Blå Flag, er velegnet til kørestolsbrugere og har desuden en minigolfbane. Windsurfere finder også gode betingelser her. Kongsmark Strand er en sandstrand med enkelte sten. Stranden er også særdeles velegnet til windsurfing og vandreture og tidligt om morgenen kan I, med lidt held, finde rav i strandkanten her. Gå ikke glip af den herlige solnedgang fra stranden.

Natur

Slagelse Lystskov (ca. 13 km) er et herligt skovområde med bl.a. søen 'Studentersøen'. Halvøen Reersø har en enestående natur med bl.a. 3 vådområder; Flasken, Skiften og Vejlen, hvor der lever vadefugle og ænder. Fra udsigtstårnet på stedet kan I studere fuglelivet (ca. 17 km). Danmarks 4. største sø Tissø (ca. 17 km) og den omgivende natur er et fredet område med mange vade- og vandfugle. Ved søens østside finder I den lille bøgeskov 'Klinteskov', som har et højtliggende, bakket og varieret landskab. Tissø er udlagt som et EU-fuglebeskyttelsesområde.

Aktiviteter

Langs kysten er der gode fiskemuligheder og I kan også fiske i ferskvandssøen Tissø. Golfspillere kan udøve deres sport på Korsør Golf Klubs baner (ca. 18 km). Såvel stranden som den herlige natur indbyder til lange vandreture.

Attraktioner

Mindestenene i Mullerup Mose indikerer stederne, hvor fund fra stenalderens jægere og fiskere ændrede Danmarks historie (ca. 7 km). Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg. Et museum udstiller fund fra udgravninger (værktøj, våben, dragter o. lign.) samt rekonstruktioner (ca. 11 km). Besøg byen Slagelse, som har en gammel bydel, der er blevet restaureret med brosten på vejene. Byen har desuden et interessant museum med en købmandsgård, spændende historiske samlinger, gallerier samt gode indkøbsmuligheder og spisesteder (ca. 13 km).

Udflugtsmål

Besøg halvøen Reersø med dens stråtækte, hvidkalkede bindingsværkshuse fra 1700-tallet, en lille, hyggelig fiskerihavn, Reersø Museum, en enestående natur med et rigt fugleliv samt de mange kunsthåndværkers værksteder og udstillinger (ca. 17 km). På østsiden af Tissø findes hele 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af marker og skove (ca. 17 km). Omkring landsbyen Bjerge findes flere jættestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj, hvorfra I har en pragtfuld udsigt over Storebælt (ca. 18 km). Birkegårdens Haver ved Tågerup er en fryd for øjet. Oplev en engelsk, japansk og dansk have samt en dyrefold med tamme dyr (ca. 31 km). Bonbonland i Holme-Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (ca. 54 km).
Sommerhuse i Stillinge Strand