Destination

Eskebjerg Vesterlyng

Eskebjerg Vesterlyng

Sommerhusudlejning i Eskebjerg Vesterlyng - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Eskebjerg Vesterlyng, Sjælland, Danmark udlejes her!

Eskebjerg Vesterlyng er et hyggeligt sommerhusområde på Vestsjælland, som er omgivet af skov og hede. Sommerhusene ligger lige bag det smukke naturområde Vesterlyng og den dejlige badestrand i Sejerø-bugten. Vælg et sommerhus i ferieområdet Eskebjerg Vesterlyng, hvis I ønsker at bo i naturen, og alligevel tæt på Sjællands byer og seværdigheder.

 

Generel

Ferieområdet Eskebjerg Vesterlyng er beliggende midt i Sejerø-bugten på Vestsjælland. Den lille landsby Eskebjerg ligger lige bag ved Sjællands største hedeområde Vesterlyng, som er et meget populært og naturskønt udflugtsmål. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Eskebjerg, som også byder på flere grønne områder med legeplads, boldbane, bmx-bane, petanquebane og bålplads. Området indbyder til ophold i naturen, hvor I kan vandre, bade, fiske, studere fugle og opleve oldtidsminder i form af bl.a. gravhøje og dysser. Den nærmeste større by er Kalundborg (13 km), og her finder I et spændende havnemiljø, en ganske særlige bydel fra middelalderen med smalle stræder og velbevarede bindingsværkshuse, Danmarks eneste kirke med 5 spir, mange udstillinger og den hyggelige bymidte med restauranter og forretninger.

Strande

På den fredede Vesterlyng-hede finder I en kilometerlang, dejlig badestrand med fint sand, klitter og dejligt badevand. På trods af, at strand ligger i et fredet område, er den tilgængelig for offentligheden. Vandet er lavt ved strandkanten, bølgerne er små, og stranden er derfor meget børnevenlig.

Natur

Ferieområdet Eskebjerg Vesterlyng er omgivet af en meget varieret natur med marker, strandeng, små søer, klitter, enebærkrat, lyng og overdrev med mange vildtvoksende urter. Vesterlyng er det største, sammenhængende hedeområde på Sjælland, hvor dyrene græsser frit. Området er et lavområde, hvor lyng og græs er vokset sammen over de små sandklitter. Området er fredet og har derfor en spændende flora. Bl.a. kan I opleve orkidéer her. Margueritruten fører lige forbi dette naturskønne område. Fuglereservatet Saltbæk Vig er en kystlagune, der i de våde klitlavninger er bevokset med rør. Området starter få km fra Eskebjerg Vesterlyng. Tissø er Danmarks fjerde største sø med et areal på 13 km2. Søen ligger 12 km sydøst for Eskebjerg Vesterlyng, og her er er naturen præget af marker og flade morænelandskaber mod vest og højtliggende, bakkede og varierede landskaber mod øst. Området har et rigt fugleliv.

Aktiviteter

På den fredede Vesterlyng-hede finder I 2 afmærkede vandrestier. Den grønne rute fører jer forbi en langdysse, igennem Mareskoven og forbi nogle bronzealderhøje, og følger I den brune rute kommer I igennem en plantage, ned til stranden og forbi en vandreklit. Der er gode fiskemuligheder langs hele Vestsjællands kyst og i områdets Put & Take fiskesøer. Har I lyst til at fiske på havet, kan I tage med på en fiskekutter, som sejler ud fra Havnsø (8 km). Området er rigt på golfbaner, og I kan f.eks. afprøve Kalundborg Golfklubs 18-hullers bane, som byder på udfordringer for både begyndere og øvede golfspillere. Banen ligger i naturskønne omgivelser, ca. 12 km fra Eskebjerg Vesterlyng. Det er muligt at leje rideheste flere steder i området. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde rester efter en gammel stenalderboplads ca. 50 m fra land (21 km mod nord).

Attraktioner

Området er kendt for sine mange, interessante gravhøje, stendysser og jættestuer. Havnsø (8 km) ligger i Nekselø Bugt og har altid været et vigtigt færgeleje. Nyd stemningen på havnen, køb evt. friskfanget fisk eller tag med færgen fra Havnsø til den bilfrie ø Nekselø, der med sit smukke og spændende landskab og et rigt dyreliv er et besøg værd - eller til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten. Besøg middelalderbyen Kalundborg med de brostensbelagte, smalle stræder og velbevarede bindingsværkshuse (13 km). Dragsholm Slot i Hørve er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har et fangehul og kan byde på mange spøgelseshistorier. Til slottet hører en meget skøn slotspark (18 km).

Udflugtsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr af 100 forskellige arter (23 km). Birkegårdens Haver ved Tågerup er en smuk oplevelse og en fryd for øjet og næsen. Oplev en engelsk, japansk og dansk have samt dyrefold med tamme dyr (28 km). Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med 2 kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstillingen fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (36 km). Forlystelsesparken Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien: en hyggelig kanotur, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (39 km). På vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve skibe fra vikingetiden, vikingeskibskopier samt andre nordiske brugsbåde (61 km). Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (94 km).
Sommerhuse i Eskebjerg Vesterlyng