Sommerhuse i Dronningmølle

Sommerhus Dronningmølle - Sommerhus mellem Gilleleje og Hornbæk

Sommerhusområdet Dronningmølle ligger på den nordsjællandske Kattegatkyst mellem de to populære feriebyer Gilleleje og Hornbæk.

Dronningmølle har flere cafeer og restauranter, ligesom det er muligt at købe dagligvarer i området. Men ellers er der ikke langt til Hornbæk og Gilleleje, hvor feriepulsen er høj i sommermånederne.

Er Dronningmølle ikke nok, er det nemt at komme væk fra byen - også hvis bilen ikke skal med. Der er togforbindelse med lokalbanen til Helsingør, hvorfra der er forbindelser ind til København.

Et sommerhus i Dronningmølle et godt valg naturelskere, for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Der er adskillige vandre- og cykelruter i nærheden sommerhusområdet. Golfspillere kan vælge mellem en række gode golfbaner i Nordsjælland. I Gilleleje ligger 2 golfbaner og ved Hornbæk en enkelt.

Dronningmølle Strand og natur

Stranden ved Dronningmølle er en af de mest besøgte i Nordsjælland. Det er en bred sandstrand med enkelte klitter. Vandet er lavt og roligt og derfor er stranden meget børnevenlig. Der er en rampe på stranden, der gør det lettere at komme frem i kørestol eller med barnevogn. I skolernes sommerferie er Nordsjællands Livredningstjeneste i dagtimerne til stede på en lang række af de nordsjællandske strande, det gælder også stranden ved Dronningmølle.

Lige syd for Dronningmølle ligger Rudolph Tegners Museum og Statuepark. Et helt specielt naturområde, som Rudolph Tegner har gjort endnu mere specielt med en række store statuer rundt om i landskabet.

Gilbjerg hoved mellem Gilleleje og Smidstrup Strand er et fredet grønt område ved kysten. Ved klinten er en mindesten for den danske filosof Søren Kierkegaard, der var en af de første turister i Gilleleje. Han holdt af at sidde på Gilbjerg hoved og filosofere.

Nakkehoved Fyr og Fyrhistorisk Museum ligger vest for Dronningmølle. Siden 1772 har der været fyr på ved Nakkehoved, der har advaret skibsfarten mod de farlige grunde ved Gilleleje. Nakkehoved Fyr består af to fyrtårne, et østre og et vestre, som begge blev opført i 1772. Det Vestre Fyr er stadig en del af fyrbetjeningen i Danmark. Dog er det blevet forhøjet, og det er et roterende linseapparat og ikke brændende kul som i 1700-tallet, der viser vej.

Danmarks største sø, Arresø, ligger sydvest for Dronningmølle, og stort set lige ved siden af ligger den næststørste, Esrum Sø. Mellem de to søer ligger Gribskov, der er Danmarks fjerdestørste og ældste store skov.

Danmarks femtestørste skov, Tisvilde Hegn, et gammelt plantageområde, der blev påbegyndt omkring år 1800 for at få styr på sandflugten. I Tisvilde Hegn kan man finde intet mindre end 59 gravhøje.
I skoven kan man også finde resterne af landsbyen Torup, der blev dækket af flyvesand. Dele af landsbyen er siden blevet udgravet, og de udgravede gårdtomter er så velbevarede, at de giver et godt billede af, hvordan husene var indrettet i 1500-tallet.

Udflugter nær Dronningmøle

Mellem Gilleleje og Dronningmølle ligger udstillingsstedet Munkeruphus. Det er en selvejende institution, der viser skiftende udstillinger med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur. Der er adgang fra den omkringliggende park via Dronningekløften til stranden.

Ved landsbyen Søborg sydvest for Dronningmølle ligger ruinerne af Søborg Slot. I middelalderen var slottet en af Danmarks største og bedst befæstede borge. Den senere Dronning Margrethe I blev i sin tid født på slottet. Borgen blev ødelagt under Grevens fejde i 1534-36.

Smidstrup Farmen, der ligger syd for Gilleleje, er en besøgsgård, hvor det er muligt at komme tæt på forskellige danske dyr. Her er mulighed for at ride på en pony, lege på naturlegepladsen og spise sin medbragte mad.

Lige syd for Rågeleje ligger en af Sjællands smukkeste grupper af gravhøje, Maglehøjene. Der har tidligere ligget op mod 24 gravhøje i området, men tidens tand og intensiv pløjning har fjernet en del, så der i dag er omkring 10 gravhøje tilbage. Ingen af højene er blevet udgravet, så man ved ikke hvem eller hvad, der gemmer sig i højene.

På Arrenæs, der stikker ud i Arresø, liggerresterne af Dronningholm Slot, som blev anlagt omkring år 1200. På et tidspunkt blev slottet forladt, og det fik lov til at forfalde. I 1933-39 udgravede Nationalmuseet, det der er tilbage af Dronningholm Slot.

Fredensborg Slot er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til slotshaven, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.

Attraktioner nær Dronningmølle

Rudolph Tegners Museum og Statuepark

Tegners Museums faste samling består af 335 af billedhuggeren Rudolph Tegners værker. Kunstneren har selv tegnet museumsbygningen, der er bygget i beton. I statueparken kan man se 14 af Tegners værker.

Fyrhistorisk Museum

Fyrhistorisk Museum ligger ved Nakkehoved Fyr øst for Gilleleje. På museet får man dansk fyrvæsens historie, fra 1500-tallet og frem til automatiseringen. Man kan komme op i toppen af tårnet og se den fantastiske udsigt over Kattegat og Øresund.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Sandskulpturfestival Hundested

Sandskulpturfestival Hundested kan man se en række imponerende sandskulpturer, der er blevet skabt af en række forskellige sandkunstnere.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

 

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.