Destination

Nykøbing Sjælland

Nykøbing Sjælland

Sommerhusudlejning i Nykøbing Sjælland - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Nykøbing Sjælland, Sjælland, Danmark udlejes her!

Når I holder ferie i et sommerhus i Nykøbing Sjælland, bor I ved en charmerede og livlig havn, en aktiv handelsby og en dejlig badestrand. Ferieområdet Nykøbing Sjælland byder på smuk natur, seværdigheder for hele familien og sommerhuse for enhver smag. Her finder I en god kombination af byliv og naturoplevelser.

 

Generel

Nykøbing Sjælland er beliggende i Odsherred, Vestsjællands nordlige hjørne, med kun få km til både Kattegat og Nykøbing Bugt i Isefjord. Sommerhusene ligger ud til Isefjorden, et par km fra selve byen, og her kan I også opleve stemningen i den dejlige lystbådehavn. Nykøbing Sjælland byder på et utal af forretninger langs gågaderne, spisesteder, aktivitetsmuligheder og seværdigheder for hele familien.

Strande

Det er muligt at bade i Isefjorden i nærheden af Nykøbing Sjælland, men et par km mod nord finder I den skønne og børnevenlige sandstrand Nykøbing Nordstrand. Her bliver vandet kun langsomt dybt. I Sejrø-bugten, ca. 10 km mod vest, findes også flere dejlige og børnevenlige badestrande med Blåt Flag, bl.a. Lumsås Strand samt Gudminderup Strand med lave klitter. Der er særdeles gode forhold for windsurfere i Sejrø-bugten. Snyd ikke jer selv for at opleve solnedgangen over havet fra stranden.

Natur

Nykøbing Sjælland er omgivet af dejlig natur med marker, skov og masser af vand. Ved Ulkerup Skov og Overdrev er de gamle hustomter, gærder og gadekær fra en skovlandsby stadig synlige. Ved Hovvig, et par km øst for Nykøbing, kan I opleve et spændende fuglereservat. Isefordsstien fra Rørvig til Kongsøre løber igennem vådområdet, hvor I kan observere fuglene fra et stort fugletårn. Klint Bakker er et helt enestående og kuperet naturområde med gode vandrestier (7 km). Området omkring stranden ved Hønsinge Lyng er fredet, men må gerne benyttes. Dejlige naturomgivelser med skov, plantager med fyr og gran samt bakket, varieret landskab omgiver området (12 km).

Aktiviteter

I Nykøbing Sjælland kan I bowle i byens bowlingcenter, der også byder på underholdning for de mindste. Sjælland har et utal af golfbaner, og området omkring Nykøbing Sjælland byder også på gode muligheder for golfspillere. Bl.a. kan Odsherred Golfklub ved Højby (7 km) og Melsalgaard Pay&Play-bane med 9 huller i Gudminderup (9 km) anbefales. For lystfiskere er der gode muligheder langs kysten, langs Lammefjordens kanaler eller på havet ombord på en kutter fra f.eks. Sjællands Odde (26 km) eller Havnsø (35 km). Desuden findes der flere Put & Take fiskesøer i området. Området er desuden ideelt for cykel- og vandreture, da en meget naturskøn rute går lige igennem Nykøbing Sjælland.

Attraktioner

Nykøbing Sjælland er en hyggelige købstad med gågade, alverdens forretninger og fortovscaféer og gode, kulturelle tilbud. Oplev f.eks. den bemærkelsesværdige skulptur, inspireret af Berlinmurens fald, hvor en due flyver igennem granitmur. Lige syd for Nykøbing Sjælland finder i Anneberg, som er en stor samling af skulpturer, antikke glas og kunst. Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland med bl.a. Splach Land, hvor der foregår organiseret vandkamp (5 km). Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med to kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstilling fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (7 km). Mange kunsthåndværkere har bosat sig i området, og I kan besøge deres gallerier, atelier, værksteder og udstillinger.

Udflugtsmål

Besøg Lumsås Mølle, som er et arbejdende møllemuseum, hvor melet males på gammeldags maner. Oplev de imponerende konstruktioner, det smukke interiør, de hvide møllevinger og køb evt. mel med hjem (12 km). I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter (20 km). Tag evt. en færgetur fra Havnsø (35 km) over Sejerø-bugten til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kuperet landskab, mange små badestrande samt flere gravhøje og en bautasten. Sagnlandet Lejre består af 4 huse og 8 mindre værksteder fra jernalderen. Her kan I sejle i udhulede stammebåde, hugge brænde med jernalderøkse og male mel (60 km). På vikingeskibsmuseet i Roskilde kan I opleve skibe fra vikingetiden, vikingeskibskopier samt andre nordiske brugsbåde. Museet har desuden egen ø og havn (66 km). Besøg hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo osv. (99 km).
Sommerhuse i Nykøbing Sjælland