Destination

Reersø

Reersø

Sommerhusudlejning i Reersø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Reersø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Reersø er et hyggeligt og roligt feriested, omgivet af dejlig natur, på Sjællands vestkyst.

 

Generel

Landsbyen Reersø på halvøen af samme navn har et idyllisk landsbymiljø med gamle stråtækte gårde, som ligger tæt op ad hinanden og ikke har ændret sig siden det 18. århundrede. Nyd den rolige stemning ved den lille havn og den skønne natur, som indbyder til lange vandreture. Feriehusområdet ligger ca. 9 km fra den lille turistby Gørlev og ca. 26 km fra den noget større by Kalundborg. I begge byer findes der talrige indkøbsmuligheder, men dagligvarer kan I også købe indenfor en radius af 4 km. Danmarks 4. største sø Tissø finder I i 23 kilometers afstand.

Strande

Mullerup Strand (ca. 5 km) er en dejlig sandstrand med Blåt Flag. På nordsiden af halvøen Reersø finder I i en lille bugt Reersø Nordstrand, en særdeles god badestrand med fint, hvidt sand. Her findes også en beachvolleybane (ca. 6 km). Stranden ved Bjerge (ca. 13 km) er delt i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. Begge har en skøn sandstrand med klart vand og Blåt Flag. Især Bjerge Sydstrand er meget børnevenlig, da der her ikke er så meget strøm og vandet kun langsomt bliver dybere. Ved ebbe opstår der små sandbanker, som næsten når stranden. I den sydlige del, ved Bjerge Sydstrand, finder I en beachvolleybane og en legeplads. Ud over at bade, spille beachvolley, vandre eller udøve andre strandaktiviteter er der her også gode muligheder for at surfe, sejle og fiske.

Natur

Feriehusområdet er omgivet af skove og fredede arealer, og kysten er præget af klitter, strand og strandenge. Halvøen Reersø har en ganske særlig natur. Det bedste indtryk får I ved en rundtur på øen, hvor I tilbagelægger ca. 9 km. I den østlige del er der 3 vådområder, Flasken, Skiften og Vejlen, hvor I finder et rigt fugleliv og en spændende flora. Benyt udsigtstårnet til at betragte fuglene. I den vestlige del er der høje klitter og en stenet strand. Herfra kan I nyde den pragtfulde udsigt over Storebælt. Halvøen Reersø er også kendt for sine haleløse katte, som ellers er sjældne i Europa. Søen Tissø (ca. 23 km) er med et areal på 13 km2 Danmarks 4. største. Mod vest bliver naturen præget af marker og et fladt morænelandskab, og mod øst af højt liggende, bakkede og varierede landskaber.

Aktiviteter

Den vestlige del af halvøen Reersø egner sig særlig godt til fiskeri, men også i åen 'Halleby Å' og i kanalen 'Sukkerkanalen', som begge løber fra søen Tissø til stranden ved Bjerge, er der gode muligheder for fiskeri. Derudover findes der mange gode fiskespots langs kysten, bl.a. er skrænten 'Bjerge Klint' et yndet sted, især ved lavvande. I søen Tissø kan I fange ferskvandsfisk. I nærheden af Bjerge findes der flere golfbaner. De nærmeste er golfklubberne i Korsør (ca. 30 km), Kalundborg (ca. 33 km), og Sorø (ca. 42 km). Området med den lange, gode strand indbyder til forskellige former for aktiviteter på stranden og på vandet.

Attraktioner

Det alsidige landbrugsmuseum Fløjgården rummer bl.a. en stor, privat samling af landbrugsmaskiner fra tiden mellem 1850-1950, i alt ca. 2000 effekter. Gårdens tunge, belgiske trækhesterace tjener ved særlige lejligheder som arbejdsheste - spændt for gamle vogne og redskaber (ca. 2 km). På halvøen Reersø ligger det interessante, lille Reersø Museum - en aftægtsbolig fra det 18. århundrede (ca. 5 km). Mindestenene i Mullerup Mose indikerer stederne, hvor fund fra stenalderens jægere og fiskere ændrede Danmarks historie (ca. 7 km). Omkring landsbyen Bjerge (ca. 13 km) findes flere jættestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj, hvorfra I har en pragtfuld udsigt over Storebælt. På østsiden af Tissø findes hele 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af marker og skove, bl.a. de 3 middelaldergårde Søbygård, Kattrup og Selchaudal (ca. 14 km).

Udflugtsmål

Besøg den levende handelsby Kalundborg med dens interessante havnemiljø, den enestående gamle middelalderbydel med snævre gader og velbevarede bindingsværkshuse, den eneste kirke i Danmark med fem spir, mange udstillinger, den fascinerende bymidte samt Kalundborgs Museum (ca. 26 km). Birkegårdens Haver ved Tågerup er en fryd for øjet. Oplev en engelsk, japansk og dansk have samt en dyrefold med tamme dyr (ca. 28 km). Tag eventuel en tur med færgen fra Havnsø (ca. 43 km) til øen Sejerø med Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr af 100 forskellige arter (ca. 55 km), og Sommerland Sjælland kan byde på mere end 60 aktiviteter for hele familien, ligesom I også her finder Sjællands største vandland (ca. 71 km).
Sommerhuse i Reersø