Sommerhuse i Reersø

Sommerhus Reersø – sommerhusferie ved Storebælt

Sommerhusområdet på halvøen Reersø ligger ud til Jammerland Bugt og Storebælt på den vestsjællandske kyst. Der er knap 30 kilometer til Kalundborg mod nord og 10 kilometer til Gørlev mod øst, som har flere dagligvarebutikker.

Sommerhusområdet på Reersø ligger midt i naturen. Der er gode strande tæt på, og samtidig er der ikke langt til den skønne vestsjællandske natur. Landsbyen Reersø nærmest emmer af idyl. Her ligger de gamle stråtækte gårde tæt, og på ligger den lille lystbådehavn, hvor der er et hyggeligt miljø.

Danmarks fjerdestørste sø, Tissø, ligger lidt inde i lande, og der er ikke langt til den gamle købstad Kalundborg, som er en by med en rig historie.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Reersø. Storebæltkysten er ideel for lystfiskere, windsurfere og havkajakroere. Den smukke natur omkring indbyder til lange cykel- eller vandreture. Golfspillere kan vælge mellem flere baner. Den nærmeste er i Kalundborg, men der er også baner i Korsør og Slagelse.

Reersø Strand og natur

På nordsiden af halvøen ligger Reersø Nordstrand, en god badestrand med fint, hvidt sand. Stranden ved Bjerge omkring 13 kilometer mod nord er delt i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand, som begge er skønne sandstrand med klart vand.

Reersø er omgivet af skove og fredede arealer, og kystområdet er præget af klitter, strand og strandenge.

Halvøen Røsnæs på den nordlige side af Kalundborg Fjord er et smukt naturområde, hvor der på spidsen står et fyrtårn, man kan komme op i. Også halvøen Asnæs, der ligger syd for fjorden, er et skønt sted.

Der findes flere gravhøje i nærheden af Reersø. Regnarshøj ligger ved Bjerge by, og Rævehøj ligger ved Dalby. Det er Danmarks højeste jættestue, og fra toppen er der en god udsigt over Storebælt.

Udflugter nær Reersø

Kalundborg er en handelsby med gode butikker, cafeer og restauranter. Det er også en by, der har en god historie at fortælle og vise frem. Den gamle bydel hedder Højby, og den har nogle af de bedst bevarede huse fra middelalderen. Da bymuren blev bygget i 1100-tallet, var der indenfor murene den femtårnede Vor Frue Kirke og 2 borge.

Ved Gørlev ligger det lille Landbrugsmuseum Fløjgården, der har en stor samling af gamle hesteredskaber fra år 1800 – 1950. På museumsgården holdes store Belgierheste, der tidligere en af de mest foretrukne arbejdsheste i landbruget.

Attraktioner nær Reersø

Odsherred Zoo

Odsherred Zoo er både en zoologisk have og et rescue center, der giver truede dyr et trygt liv. I haven er der omkring 600 dyr fordelt på ca. 100 arter. Odsherred Zoo har specialisert sig i aber, men her er også zebraer, kameler, kænguruer og mange andre dyr.

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark, der først og fremmest henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Sommerlandet har over 60 forlystelser og Sjællands største udendørs vandland med flere vandrutsjebaner og børnevenlige bassiner.

Panzermuseum East

PanzerMuseum East ved Slagelse er den største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten i Skandinavien.  I hallerne kan man se sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og andet udstyr, der kunne være blevet brugt under en invasion af Danmark.

Vikingeborgen Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg, og er et af de steder, hvor vikingetiden kan opleves på tæt hold.Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand, og i dag kan man se resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet. Der er udstilling og arrangementer ved borgen.