Sommerhuse i Strøby Ladeplads

Sommerhus i Strøby Ladeplads

Stevns kan byde på en flot og spændende kystlinie, en dejlig og varieret natur, godser, idylliske små lystbådehavne, et rigt kunstnerisk liv og korte afstande til seværdigheder for hele familien. På den nordlige del af Stevns ligger Strøby Ladeplads, der er et roligt og hyggeligt feriested ved strand og skov. Der er indkøbsmuligheder og spisesteder i området, og den nærmeste større by er Køge, som ligger 13 km mod nord.

Strand og natur ved Strøby Ladeplads

Stranden ved Strøby Ladeplads er en fin sandstrand med godt badevand. Der er sten ved vandkanten, men en badebro giver mulighed for at komme udenom stenene og ud til sandbunden.
Lidt syd for Strøby Ladeplads, ude ved kysten, ligger Gjorslev Bøgeskov, som er en varieret gammel bøgeskov med bl.a. 55 gravhøje og et utal af gode vandrestier. Ca. 10 km syd for området starter den 15 km lange Stevns Klint, der med sine kridhvide kridtklinter rager mere end 40 meter op fra kysten. Oplev den bemærkelsesværdige klint fra udsigtspunkterne eller kysten ved Højerum, Boesdal Kalkbrud eller Holtug Kridtbrud. Fra Rødvig til Boesdal kan I vandre langs stranden. Ved Holtug Kridtbrud findes en række sjældne planter.


Aktiviteter omkring Strøby Ladeplads

Der er virkelig gode fiskemuligheder i området bl.a. langs kysten, på havet eller i Tryggevælde Å. Der findes mange golfbaner i området, bl.a. ved Herfølge (15 km), Køge Golf Klub (14 km), Golf Club Harekær og Skovbo Golfklub ved Borup (32 km).


Attraktioner i nærheden af Strøby Ladeplads

I Magleby finder I en kæmpestor jættestue fra bronzealderen (7 km). Gjorslev Slot er bygget af kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgivet af voldgrav og en smuk park i engelsk stil med en sø. Det er muligt at få en rundvisning på slottet.
Besøg Køge, som kan byde på en hyggelig, gammel bydel med smukke huse fra 1600-tallet, en stemningsfyldt lystbådehavn, museerne Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjs Museum, en flot kirke, gågade, torvedage og gode spisesteder (14 km). Gå ikke glip af Stevns største seværdighed; den 15 kilometer lange og op til 41 meter høje kridtklint Stevns Klint. Den nordlige del af klinten starter ca. 10 km syd for Strøby Ladeplads. 'Flagbanken' er klintens mest dramatiske punkt med en enestående udsigt, og ligger ved Stevns Natur Center. Derudover er den gamle kirke ved Højerup, som ligger helt ude ved klinten, et besøg værd. Rødvig er en hyggelig havneby med både fiskerihavn og lystbådehavn samt det interessante Rødvig Skibsmotormuseum (19 km).


Udflugtsmål nær Strøby Ladeplads

43 km fra Strøby Ladeplads ligger København med det levende kulturliv, museer, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Glyptoteket, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere. Bonbonland i Holme Olstrup har mere end 70 aktiviteter for hele familien - til vands, til lands og i luften (51 km).