Sommerhuse i Haraldsted Sø

Sommerhus ved Haraldsted Sø

Midt på Sjælland ved den idylliske Haraldsted Sø kand du holde ferie i naturskønne og fredelige omgivelser. Det er muligt at fiske og bade i Haraldsted Sø, sejle på søe og følge en sti rundt om den. Du bor midt i naturen, men er stadig tæt på Sjællands byer og seværdigheder.
Også historiske oplevelser er i vente i den lille landsby Haraldsted (ca. 2 km), der kan fortælle om dramatiske begivenheder. En af de ældste byer i Danmark, Ringsted, der er kendt for sine karakteristiske, røde tagsten, ligger lige i nærheden. Her finder du også talrige forretninger.


Strande og natur ved Haraldsted Sø

Kun få meter fra sommerhusområdet ligger et badested ved Haraldsted Sø. Trækker havet, kan Køge (ca. 32 km) med dens fine sandstrand og det gode badevand anbefales.
Haraldsted ligger i en langstrakt dal, som opstod under den sidste Istid. Langs nordsiden af søen, fra dæmningen ved den vestlige ende til skoven Vrangeskov, kan du følge en ca. 5,5 km lang, markeret vandresti.
Skoven Vrangeskov er præget af bøg, der på de stejle skrænter vokser helt ned til søen. Ved foden af skrænterne vælder kilder frem, og her vokser den lille, grønne milturt. Stevns Klint (ca. 59 km) er med sine kridhvide kridtklinter mere end 40 m høj. Flagbanken er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.


Aktiviteter omkring Haraldsted Sø

Golfspillere kan afprøve banerne hos Skjoldenæsholm Golf Center (ca. 9 km), der ligger i skønne omgivelser. Den dejlige natur i ferieområdet indbyder til en vandre- eller en cykeltur. I Ringsted (ca. 7 km) kan du leje cykler.

Attraktioner nær Haraldsted Sø

Landsbyen Haraldsted (ca. 2 km) blev kendt på grund af det dramatiske mord på hertug Knud Lavard i det 12. århundrede, og Knud Lavards Kapel (ca. 4 km) var i den katolske tid centrum for martyren Knud Lavard. Besøg også Haraldsted Kirke, der stammer fra det 12. århundrede (ca. 2 km). Fæstningen 'Ridebanen' ligger på nordsiden af Haraldsted Sø og er sandsynligvis et forhistorisk tilflugtssted.

Udflugtsmål ved Haraldsted Sø

Gjorslev Slot (ca. 21 km) er bygget af kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgivet af en voldgrav og en herlig park anlagt i engelsk stil med en sø. Besøg evt. byen Køge (ca. 32 km) med dens hyggelige, gamle bydel, en stemningsfyldt bådehavn, en fortryllende kirke, gågaden, markedsdagene og gode restauranter.
I sommerperioden bliver der i Frederikssund (ca. 58 km) opført vikingespil, og her finder I også J.F. Willumsens Museum, som udelukkende viser værker af J.F. Willumsen. Besøg også hovedstaden København (ca. 72 km) med dens, museer, musikliv, teatre, gallerier, fornøjelser og gågaden Strøget, samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Glyptoteket, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere.