Destination

Haraldsted Sø

Haraldsted Sø

Sommerhusudlejning i Haraldsted Sø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Haraldsted Sø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Lej et sommerhus midt på Sjælland ved den idylliske Haraldsted Sø. Her kan I holde ferie i naturskønne og fredelige omgivelser. I kan både fiske og bade i Haraldsted Sø, sejle på og følge en sti rundt om søen. Her bor I midt i naturen og stadig tæt på Sjællands byer og seværdigheder.

 

Generel

Prøv at holde ferie kun få meter fra en sø. Haraldsted Sø byder ikke kun på rent badevand, men også en skøn natur, som I kan opleve på en vandretur langs bredden. Også historiske oplevelser venter jer i den lille landsby Haraldsted (ca. 2 km), der kan berette om dramatiske begivenheder, og i en af de ældste byer i Danmark, Ringsted (ca. 7 km), der er kendt for sine karakteristiske, røde tagsten. Her finder I også talrige forretninger, men dagligvarer kan I købe inden for en radius af få km.

Strande

Kun få meter fra sommerhusområdet findes et badested ved Haraldsted Sø, der har det Blå Flag. Ønsker I at bade i havet, så kan Køge (ca. 32 km) med dens fine sandstrand og det gode badevand anbefales.

Natur

Haraldsted ligger i en langstrakt dal, som opstod under den sidste Istid. Langs nordsiden af søen, fra dæmningen ved den vestlige ende til skoven Vrangeskov, kan I følge en ca. 5,5 km lang, markeret vandresti. Skoven Vrangeskov er præget af bøg, der på de stejle skrænter vokser helt ned til søen. Ved foden af skrænterne vælder kilder frem, og her vokser den lille, grønne milturt. Stevns Klint (ca. 59 km) er med sine kridhvide kridtklinter mere end 40 m høj. Oplev den enestående klint fra de mange udsigtspunkter. Flagbanken er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.

Aktiviteter

I Haraldsted Sø kan der kun fiskes, hvis I er medlemmer af sportsklubben, men i Ringsted Å (en udspringer i Haraldsted Sø) er der gode fiskemuligheder. Golfspillere kan afprøve banerne hos Skjoldenæsholm Golf Center (ca. 9 km), der ligger i skønne omgivelser. Den dejlige natur i ferieområdet indbyder til en vandre- eller en cykeltur. I Ringsted (ca. 7 km) kan I leje cykler. I kan også bowle i Ringsted. 12 topmoderne baner er til rådighed i Ringsted Bowlingcenter, hvor der også er restaurant, café og spillemaskiner.

Attraktioner

Landsbyen Haraldsted (ca. 2 km) blev kendt på grund af det dramatiske mord på hertug Knud Lavard i det 12. århundrede, og Knud Lavards Kapel (ca. 4 km) var i den katolske tid centrum for martyren Knud Lavard. Besøg også Haraldsted Kirke, der stammer fra det 12. århundrede (ca. 2 km). Fæstningen 'Ridebanen' ligger på nordsiden af Haraldsted Sø og er sandsynligvis et forhistorisk tilflugtssted. Fantasy World (ca. 6 km) er et sommerland med uforglemmelige oplevelser for hele familien. Her kan i møde H. C. Andersen, de 7 dværge og aber. Ringsted (ca. 7 km) er en af Danmarks ældste byer. Her finder i Ringsted Museum & Vindmølle, som er et kulturhistorisk museum. Til museet hører en vindmølle, hvor der i dag bliver fremstillet økologisk mel. Det tilhørende Radiomuseum udstiller objekter fra 1880-1980.

Udflugtsmål

Gjorslev Slot (ca. 21 km) er bygget af kalksten fra Stevns Klint. Slottet er omgivet af en voldgrav og en herlig park anlagt i engelsk stil med en sø. Besøg evt. byen Køge (ca. 32 km) med dens hyggelige, gamle bydel, en stemningsfyldt bådehavn, museerne Køge Skitsesamling, Køge Museum og Køge Legetøjsmuseum, en fortryllende kirke, gågaden, markedsdagene og gode restauranter. I sommerperioden bliver der i Frederikssund (ca. 58 km) opført Vikingespil, og her finder I også J.F. Willumsens Museum, som udelukkende viser værker af J.F. Willumsen. Besøg også hovedstaden København (ca. 72 km) med dens, museer, musikliv, teatre, gallerier, fornøjelser og den længste gågade i Europa - Strøget, ligesom attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere.
Sommerhuse i Haraldsted Sø