Destination

Bjerge

Bjerge

Sommerhusudlejning i Bjerge - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Bjerge, Sjælland, Danmark udlejes her!

Det charmerende sommerhusområde Bjerge ligger lige ud til Vestsjællands kyst. Når I holder ferie i et sommerhus i Bjerge, kan I bade ved en skøn strand og nyde den grønne natur, som omgiver ferieområdet. Bag kysten kan I opleve Naturpark Åmosen og Tissø. Bjerge er et ideelt ferieområde for naturelskere.

 

Generel

Bjerge Strand ligger ca. 6 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg på Vestsjælland. 7 km inde i landet bag Bjerge ligger Danmarks fjerde største sø Tissø. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer samt restaurant i Bjerge, som ligger ca. 1,5 km inde i landet bag kysten og sommerhusområdet.

Strande

Bjerge Strand er delt op i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. Fælles for begge er, at de har dejlig sandstrand med klart vand og Blåt Flag. Især Bjerge Sydstrand er meget børnevenlig, da der ikke er understrøm her og da sandbunden kun er let skrånende. Ved ebbe opstår der små sandøer helt inde ved strandbredden. I den sydlige ende af Bjerge Sydstrand findes en beachvolley-bane og en legeplads. Der er foruden badning, beachvolley, vandreture og strandaktiviteter også gode muligheder for windsurfing, sejlads og lystfiskeri her.

Natur

Bjerge er omgivet af skovarealer og fredede områder. Tissø er Danmarks fjerde største sø med et areal på 13 km2. Søen ligger 7 km fra Bjerge, og her er er naturen præget af marker og fladt morænelandskaber mod vest og højtliggende, bakkede og varieret landskaber mod øst. Området har et rigt fugleliv. Halvøen Røsnæs er et smukt og betagende naturområde vest for Kalundborg. (23 km)

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder i de 2 åer Halleby Å og 'Sukkerkanalen', som begge løber fra Tissø og ned gennem stranden ved Bjerge. Derudover er der mange gode fiskepladser langs kysten; bl.a. er Bjerge klint et populært sted, specielt ved lavvande. Det er også muligt at fiske efter ferskvandsfisk i Tissø. Der findes flere golfbaner i nærheden af Bjerge. Golfklubberne i Kalundborg, Korsør og Sorø er de nærmeste. Området indbyder med sin lange, gode strand til diverse strand- og vandsportsaktiviteter.

Attraktioner

Omkring Bjerge findes flere jættestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj, hvorfra I har pragtfuld udsigt over Storebælt. Mindestenene i Mullerup Mose indikerer stederne, hvor fund fra stenalderens jægere og fiskere ændrede Danmarks historie. (14 km) På østsiden af Tissø finder I hele 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af marker og skove, bl.a. de 3 middelaldergårde Søbygård, Kattrup og Selchausdal. Det alsidige landbrugsmuseum Fløjgården huser en stor privat samling af bl.a. landbrugsmaskiner fra perioden 1850 til 1950. I alt ca. 2.000 effekter. Gårdens Belgierheste anvendes som arbejdsheste med de gamle vogne og redskaber ved særlige lejligheder. På halvøen Reersø findes det lille interessante Reersø Museum, som er et aftægtshus fra 1700-tallet. (14 km)

Udflugtsmål

Besøg den levende handelsby Kalundborg med det spændende havnemiljø, den helt unikke middelalderbydel med smalle gader og velbevarede bindingsværkshuse, Danmarks eneste 5-tårnede kirke, de mange udstillinger, den hyggelige bymidte med spisesteder og forretninger samt Kalundborg Museum, hvor vikingefund fra Tissø er udstillet. (14 km) Birkegårdens Haver ved Tågerup er en smuk oplevelse og en fryd for øjet og næsen. Oplev en engelsk, japansk og dansk have samt dyrefold med tamme dyr. (24 km) Tag evt. en færgetur fra Havnsø (31 km) over Sejerøbugten til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et kuperet landskab, mange små badestrande samt flere gravhøje og en bautasten. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr, fordelt på 100 arter. (48 km) Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland. (66 km)
Sommerhuse i Bjerge