Sommerhuse i Bjerge

Sommerhus Bjerge Strand – sommerhusferie ved Storebælt

Sommerhusområdet ved Bjerge Strand ligger lige ud til Jammerland Bugt og Storebælt på den vestsjællandske kyst. Der er 12 kilometer til Kalundborg mod nord og 6 kilometer til Gørlev mod sydøst. Det er muligt at handle de mest nødvendige dagligvarer i lokalområdet, men større indkøb kan med foretages i Gørlev, der har flere dagligvarebutikker.

Sommerhusområdet ved Bjerge Strand er et charmerende sted, hvor der på den ene side er nogle rigtig dejlige strande og på den anden side den skønne vestsjællandske natur. Danmarks fjerdestørste sø, Tissø, ligger inden for cykelafstand lidt inde i landet. På halvøen Reersø lidt syd for Bjerge Strand er der nærmest Morten Koch-agtig stemning inde i Reersø by, hvor de stråtækte, huse står tæt.  Lidt nord for Bjerge Strand ligger den gamle købstad Kalundborg, der er en by med en rig historie.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Bjerge Strand. Storebæltkysten er ideel for lystfiskere, windsurfere og havkajakroere. Den smukke natur omkring indbyder til lange cykel- eller vandreture.  Golfspillere kan vælge mellem flere baner. Den nærmeste er i Kalundborg, men der er også baner i Korsør og Slagelse.

Bjerge Strand og natur

Bjerge Strand er delt op i to: Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. De er begge fine sandstrande med klart vand. Især Bjerge Sydstrand er meget børnevenlig, da der ikke er understrøm her og da sandbunden kun er let skrånende.

Bjerge Strand er omgivet af marker, skovarealer og samt fredede områder. Halvøen Røsnæs på den nordlige side af Kalundborg Fjord er et smukt naturområde, hvor der på spidsen står et fyrtårn, man kan komme op i. Også halvøen Asnæs, der ligger syd for fjorden, er et skønt sted.

Der findes flere gravhøje i nærheden af Bjerge Strand. Regnarshøj ligger ved Bjerge by, og Rævehøj ligger ved Dalby. Det er Danmarks højeste jættestue, og fra toppen er der en god udsigt over Storebælt.

Udflugter nær Bjerge Strand

Kalundborg er en handelsby med gode butikker, cafeer og restauranter. Det er også en by, der har en god historie at fortælle og vise frem. Den gamle bydel hedder Højby, og den har nogle af de bedst bevarede huse fra middelalderen. Da bymuren blev bygget i 1100-tallet, var der indenfor murene den femtårnede Vor Frue Kirke og 2 borge.

Halvøen Reersø lidt syd for Bjerge Strand er værd at køre forbi. De gamle, stråtækte huse er der mange af, og i den lille lystbådehavn er der altid god stemning og godt humør i sommermånederne.

Attraktioner nær Bjerge Strand

Odsherred Zoo

Odsherred Zoo er både en zoologisk have og et rescue center, der giver truede dyr et trygt liv. I haven er der omkring 600 dyr fordelt på ca. 100 arter. Odsherred Zoo har specialisert sig i aber, men her er også zebraer, kameler, kænguruer og mange andre dyr.

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark, der først og fremmest henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Sommerlandet har over 60 forlystelser og Sjællands største udendørs vandland med flere vandrutsjebaner og børnevenlige bassiner.

Panzermuseum East

PanzerMuseum East ved Slagelse er den største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten i Skandinavien.  I hallerne kan man se sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og andet udstyr, der kunne være blevet brugt under en invasion af Danmark.

Vikingeborgen Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg, og er et af de steder, hvor vikingetiden kan opleves på tæt hold.Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand, og i dag kan man se resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet. Der er udstilling og arrangementer ved borgen.