Sommerhuse i Klint

Sommerhus Klint – sommerhus på toppen af Odsherred

På toppen af Odsherred, lige ud til Hesselø Bugt ligger ferieområdet Klint. Her er en hyggelig lille havn og det populære område Klintebjerg, hvor klinterne er op til 35 meter høje med stejle stier, flot udsigt og masser af frisk luft. På kysten nedenfor klinterne er det muligt at finde fossiler.

Fra Klint er det nemt og hurtigt at komme videre til attraktionerne på Sjælland. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Klint. Men ellers ligger Nykøbing Sjælland i nærheden. Nykøbing fungerer som centrum for et stort sommerhusområde så her er der mange butikker, cafeer og restauranter. Områdets største by er Holbæk, der har et hyggeligt centrum og et charmerende havneområde, hvorfra der går færge til Orø.

For lystfiskere, kajakroere og windsurfere er Klint et lille paradis. Og er vandet i Hesselø Bugt for livligt, er der ikke langt til hverken Sejerø Bugt eller Isefjord.

For vandrere og cyklister er der et veludbygget net af stier. Golfspillere skal kigge i retning af Højby, hvor der er flere baner at slå sig løs på.

Strandene og naturen ved Klint

Som de fleste af strandene på nordsiden af Sjællands Odde er strandene nær Klint mest stenende. Der er områder med sand, men jo nærmere man kommer klinten, jo mere stenet bliver stranden.
Klintebjerg ligger som et mindre bjerg helt ud til Kattegat. De op til 35 meter høje klinter rejser sig nærmest som en mur. Der løber en smal sti langs toppen af klinten, hvorfra der er en fin udsigt over havet og ned på stranden.

Sjællands Odde er præget af marker, skrænter, et bakket hedelandskab og de fleste steder en fin udsigt over vandet. Den alleryderste spids af Sjællands Odde hedder Gniben.

Sonnerup Skov, der ligger mellem Sonnerup og Klint er lidt af et mirakel. Det tog 100 år at forvandle 290 hektar lynghede til skov. Sandflugten, tørken og saltet fra Kattegat slog gang på gang de små træer ihjel. Så sent som i 1960 tog tørken livet af alle nye træer i skoven, men i dag er skoven meget veletableret.

Udflugter nær Klint

På holmen midt i Nygård Sø ligger Næsholm Borgruin. En 80 meter lang pælebro fører fra land og ud på holmen. Broen er en kopi af den oprindelige bro, der er dateret til 1278. Trods utallige undersøgelser er der stadig mange spørgsmål om den gamle borg, som der aldrig kommer svar på. Ingen skriftlige kilder omtaler Næsholm.

Lumsås Mølle er en fuldt funktionsdygtig gammel vindmølle, der er sat fuldstændig i stand. Møllen fungerer i dag som et arbejdende museum, hvor der bliver malet mel og hvor man kan få møllens historie.

Gniben, der betyder det stejle bjerg, er navnet på den yderste spids af Sjællands Odde. Den er militært område (Søværnets Våbenkursus), men er tilgængeligt for offentligheden, når det ikke bruges til øvelser. Det er et råt og flot naturområde, hvor der er anlagt en vandresti hele vejen rundt langs de stejle skrænter.

Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.

Det er oplagt at benytte sig af færgeruterne fra Havnsø og bruge en dag på Nekselø eller Sejerø.
Dragsholm Slot er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse. Til slottet hører en skøn slotspark

Nykøbing Sjælland er en gammel købstad, der fungerer som centrum for et stort sommerhusområde. Derfor har byen et imponerende antal specialbutikker, cafeer og restauranter. Og så har Nykøbing Sjælland Annebergparken at byde på. Det er et område med 48 bygninger placeret i et parklignende landskab. Oprindelig var det centrum for et sindssygehospital, og det skulle efter sigende være Europas største anlæg indenfor det, der kaldes ”Bedre Byggeskik”. Hele anlægget er enten fredet eller bevaringsværdigt. Midt i området ligger Anneberg Kulturpark, som har en ambition om at blive en af de største attraktioner i Odsherred.

Den nærmeste store by er Holbæk, der ligger smukt ned til Isefjorden. Det er en moderne købstad, der byder på cafeer, restauranter og fine shoppingmuligheder. Her er en hyggelig bykerne og et charmerende havneområde, hvorfra der er færgeforbindelse til Orø.

Attraktioner nær Klint

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Odsherred Zoo Rescue

Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.

Oplevelsescenter Nyvang

I Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk kan man opleve hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. I centret kan man røre, smage, dufte og lege sig gennem historien.

Observatoriet Brorfelde

Observatoriet ved Brorfelde ligger syd for Holbæk. Her kan man gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden. I sommerferien er der åbent dagligt, udenfor sæsonen i weekenden og ved særarrangementer. Parken omkring Brorfelde er altid åben for offentligheden.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.