Destination

Ejby Strand

Ejby Strand

Sommerhusudlejning i Ejby Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Ejby Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Sommerhusene i det naturskønne ferieområde Ejby Strand ligger i bunden af Isefjord på Sjælland. Sommerhusområdet omkranses af kysten, Ejby Havn og den naturskønne, fredede Ejby Ådal med et rigt planteliv. Fra jeres sommerhus i Ejby Strand kan I tage på udflugt til fx Roskilde og København.

 

Generel

Sommerhusområdet ligger på halvøen Hornsherreds nederste del, Bramsnæs, som er præget af landbrug, små landsbyer og nogle små fiskerbyer. Her venter jer såvel natur- og badeoplevelser som også kultur og seværdigheder - ikke kun i de nærmeste større byer, Holbæk (ca. 12 km) og Roskilde (ca. 22 km), hvor I finder mange restauranter, gode indkøbsmuligheder og kulturelle tilbud. I nærområdet er det muligt at købe dagligvarer.

Strande

Ejby Strand er en stenet strand med badebro. Herslev Strand (ca. 13 km) er en børnevenlig strand med lavt vand og grovkornet sand, og kan også anbefales.

Natur

Kysten ved Isefjord er meget stejl, mens kysten ved Roskilde Fjord går jævn over i strandenge og marker. Ådalen, Ejby Ådal, en dyb slugt, som ligger lige nord for Ejby Havn, er fredet. Slugtens bred er terrasseformet og ved åens udmunding i Isefjord er der enge og moser. Ejby Ådal har en interessant flora med mere end 600 forskellige, registrerede planter. Roskilde Fjord er et vildtreservat. Næsten overalt i fjorden er vandet meget lavt med vanddybder, der er lavere end 6 m. Ved Roskilde Fjord findes der et stort antal vandfugle, som yngler på de ca. 30 små øer og tanger.

Aktiviteter

Holbæk Golfklub ligger kun ca. 10 km fra feriehusområdet, og er gennem sin enestående beliggenhed, direkte på halvøen Kirsebærholmen, en ganske særlig oplevelse. Nyd udsigten over Holbæk Fjord herfra. Roskilde Golf Klub ligger ca. 16 km fra Ejby Strand, og i Roskilde finder I også et bowlingcenter (ca. 23 km). Lystfiskere har mange muligheder langs kysten - f.eks. i Bramsnæs Bugt, hvor der kan fanges havørreder og hornfisk. Lad jer evt. forkæle i det tyrkiske bad i Holbæk, som byder på bl.a. dampbad, sauna og massage.

Attraktioner

I Bramsnæs findes der mange jættestuer, som fortæller om Danmarks bebyggelse i oldtiden. På nordsiden af ådalen, Ejby Ådal, finder I også en bautasten (mindesten fra Vikingetiden), som kaldes Troldbykællingen. På Bramsnæs Museum i Kirke Hyllinge (ca. 3 km) bliver fortiden til en oplevelse. Her kan I besigtige objekter, der har at gøre med menneskets liv i Bramsnæs - fra oldtiden og op til i dag. Hvis I rigtig vil forkæle jeres smagsløg, kan I spise på restauranten Langtved Færgekro, som er kendt for sin herlige beliggenhed, det gamle bindingsværkshus og ikke mindst for sit gode køkken (ca. 3 km). I Skibby (ca. 10 km) ligger Selsø Slot, som også indeholder et museum. I dette slot finder I en af Danmarks fornemste riddersale. Nyd bl.a. det pragtfulde stukloft og de 2 store Versailles-spejle.

Udflugtsmål

I Holbæk (ca. 12 km) kan I ikke kun shoppe eller besøge marinaen, men også museet, som består af 13 historiske bygninger og byder på musik og teater i gården. Besøg også landsbyen Nyvang, hvor fortiden bliver levende. Oplev den gamle smedje fra 1869 eller prøv specialiteterne fra Husmandsstedets køkken. I Vikingemuseet i Roskilde kan I se skibe fra Vikingetiden samt andre nordiske skibe (ca. 22 km). Dragsholm Slot ved Hørve (ca. 36 km) er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har et fangehul og kan byde på mange spøgelseshistorier. Forlystelsesparken Sommerland Sjælland kan byde på mere end 60 aktiviteter for hele familien (ca. 49 km). Besøg også hovedstaden København med dens royale flair (ca. 55 km).
Sommerhuse i Ejby Strand