Sommerhuse i Ejby Strand

Sommerhus Ejby – sommerhus mellem Holbæk og Roskilde

I bunden af Isefjord ligger ferieområdet Ejby Strand. Sommerhusene ligger 12 kilometer fra Holbæk og 22 kilometer fra Roskilde. Der er indkøbsmuligheder både i Ejby og i nærliggende Kirke Hyllinge.
Fra Ejby strand er det nemt at komme til attraktionerne på størstedelen af Sjælland. Hvad enten det er den dejlige natur i Odsherred og i Nordsjælland, der trækker, eller det er de mange muligheder i hovedstaden København.

Med placeringen ved Isefjorden og med Roskilde fjord på den modsatte side, er her gode muligheder for aktiviteter på vandet – hvad enten man er lystfisker, windsurfer eller kajakroer. På land er der rig mulighed for at vandre eller cykle. Golfspillere kan finde baner i både Holbæk og Roskilde.

Ejby Strand og natur

Stranden ved Ejby er en stenet strand med badebro. 13 kilometer derfra ligger Herslev Strand, der er en børnevenlig strand med lavt vand og grovkornet sand.

Tæt ved stranden ligger Ejby Ådal, der er en dyb fredet slugt. Slugtens bred er terrasseformet og ved udmundingen af Ejby å i Isefjord er der enge og moser.

Udflugter nær Ejby

Den nærmeste større by er Holbæk, der ligger smukt ned til Isefjorden. Det er en moderne købstad, der byder på cafeer, restauranter og fine shoppingmuligheder. Her er en hyggelig bykerne og et charmerende havneområde, hvorfra der er færgeforbindelse til Orø.

Tæt på Ejby ligger Lejre, hvor man kan besøge Sagnlandet Lejre – der blandt andet kan fremvise Danmarks største vikingehal. Det er en rejse til en fjern fortid, hvor man møder stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger.

Roskilde har historien på sin side. Det er en smuk gammel by, der ligger fabelagtigt ned til fjorden. Roskilde Domkirke er en sand skatkiste for historieinteresserede. Det er her Danmarks monarker stedes til hvile. Det er også i Roskilde, man kan komme helt tæt på vikingernes verden og ikke mindst deres skibe på det spændende Vikingeskibsmuseum.

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm ligger ved herregården Skjoldenæsholm mellem Roskilde og Ringsted. Det er et museum for sporvogne og busser.

Attraktioner nær Ejby

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Odsherred Zoo Rescue

Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.

Oplevelsescenter Nyvang

I Oplevelsescenter Nyvang ved Holbæk kan man opleve hverdagen i en andelslandsby i midten af 1900-tallet. I centret kan man røre, smage, dufte og lege sig gennem historien.

Observatoriet Brorfelde

Observatoriet ved Brorfelde ligger syd for Holbæk. Her kan man gå på opdagelse i naturvidenskabens forunderlige verden. I sommerferien er der åbent dagligt, udenfor sæsonen i weekenden og ved særarrangementer. Parken omkring Brorfelde er altid åben for offentligheden.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.