Destination

Hundested

Hundested

Sommerhusudlejning i Hundested - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Hundested, Sjælland, Danmark udlejes her!

Med en ferie i sommerhus i Hundested får I alt, hvad I kan ønske jer af en ferie. Hundested byder på en skøn badestrand, et charmerende havnemiljø hyggelige med spisesteder og butikker, dejlige sommerhuse og et kuperet, naturskønt område med Spodsbjerg Fyr og polarforskeren Knud Rasmussens hus.

 

Generel

Er I tilhængere af sol, hav og et afvekslende landskab, så er ferieområdet ved Hundested måske det helt rigtige. Især lystfiskere og sejlere vil få meget ud af ferien på tangen Halsnæs, der er omgivet af vand på 3 sider. Også gæstfriheden og den ganske særlige stemning gør Hundested til et dejligt feriested. Hundested er kendt for at få fleste soltimer og den mindste mængde regn på Sjælland. Sommerhusområdet ligger kun få hundrede meter fra havet. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og Hundested (6 km) og Frederiksværk (10 km) er de nærmeste større byer.

Strande

Stranden ved Gråstenvej ligger ca. 2 km fra sommerhusområdet og har Blåt Flag. I Lynæs (7 km) finder I et af Danmarks bedste surfområder. Liselejes skønne, børnevenlige sandstrand ligger kun 9 km fra Hundested. Også her finder I det Blå Flag, indbydende klitter og i skoleferien en livredder. Ved denne strand er der også gode betingelser for surfere.

Natur

Følg evt. den afmærkede vandresti Halsnæsstien - til fods eller på cykel. Halsnæsstien forbinder de forskellige fjord- og havområder med hinanden og fører jer gennem et afvekslende landskab med små landsbyer. Den samlede rute er ca. 12 km lang. Arresø (10 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Det er også muligt at tage en hyggelig sejltur på søen. Tibirke Bakker (18 km) er et dejligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord. Gribskov (31 km) er en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere seværdigheder.

Aktiviteter

Hundested og omegn tilbyder talrige aktiviteter. Glæd jer til bl.a. koncerter, loppemarkeder og havnefest. Spørg efter den aktuelle aktivitetsplan i Hundested turistinformation. Også i badebyen Liseleje (9 km) er der hele sommeren talrige arrangementer. Glæd jer til at opleve dragefestivalen, markedsdage og midsommerfesten med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden. Asserbo Golfklub (9 km) er den ældste og bedste i Danmark og ligger i et herligt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her finder I udfordringer for såvel nybegyndere som øvede. Ved Rågeleje (26 km) ligger Heatherhill, hvis høje skrænter og gunstige vindforhold gør dette naturområde til et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gør ligeledes området velegnet for windsurfere. Lystfiskere finder gode muligheder for kystfiskeri langs hele den nordsjællandske kyst.

Attraktioner

Besøg Kikhavn (5 km), den ældste fiskerihavn på Halsnæs fra det 13. århundrede. I det skønne fæstningsområde i Hundested fra 1807 finder I polarforskeren Knud Rasmussens hus (5 km). Huset er i dag en mindestue og ser nøjagtigr ud som dengang, det blev forladt. Nyd det aktive liv i Hundesteds fiskeri- og bådehavn samt den hyggelige stemning i butikkerne, restauranterne og røgeriet. Hundested er ikke en typisk turistby, selvom den med sine hvide sandstrande og de duftende fyrreskove er særdeles attraktiv. I Grønnesse Skov (8 km) finder I Karlssten, som er en af de smukkeste og største stendysser i Danmark. Denne sten kan I kun besøge til fods ved at følge de blå skilte fra Grønnesse Gods. Besøg også Asserbo Slotsruin (11 km). Slottet blev bygget af munke i det 12. århundrede.

Udflugtsmål

I Nordsjælland findes flere interessante slotte. Bl.a. Frederiksborg Slot, med et næsten eventyragtigt udseende (31 km), Fredensborg Slot, som er Dronning Margrethes sommerresidens (39 km) og Kronborg Slot i Helsingør (48 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (48 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, bibliotek og café (50 km). Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (65 km).
Sommerhuse i Hundested