Sommerhuse i Jungshoved

Sommerhus Jungshoved – Sommerhus på en halvø

Sommerhusområdet ligger på Jungshoved, der er en lille halvø sydøst for Præstø på den sydøstlige del af Sjælland. Sommerhusene ligger på en skrånende grund, hvorfra der flere steder er udsigt over mod Møn og udover vandet i Stege bugt.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i lokalområdet, ligesom der i Præstø er flere butikker. Nærmeste større by er Vordingborg, men også Næstved er til at komme i nærheden.

Jungshoved ligger godt for at tage på opdagelse i Sydsjælland og måske ned på Lolland-Falster og Møn. Der er mulighed for herregårdsbesøg på Gisselfeld og Gavnø eller et besøg i forlystelsesparken Bon-Bon Land nær Næstved.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området. Havet omkring Jungshoved og vandet i Præstø Fjord er som skabt til lystfiskere, windsurfere og kajakroere. Skovene og bakkerne i området indbyder til lange vandre- eller cykelture. I den Faksinge Skov findes et 6 km langt single-track med 125 højdemeter. 

Jungshoved strand og natur

Sommerhusområdet ligger få hundrede meter fra en god badestrand. Der er også badestrande ved Roneklint, inde ved Præstø og på halvøen Feddet, der angiveligt er en af de bedste strande på Sjælland.

Naturen på Jungshoved er varieret med marker, moser, søer, bække, skove, strande, strandenge, nor, klinter, levende hegn og overdrev. Bakker er der ikke mange af. Halvøens højeste punkt ligger blot 18 meter over havet.

Der er et større skovområde på den nordøstlige del af Jungshoved. Her finder man en grav, der kaldes Svend Gønges Hule. Gønge var en af de kendte oprørere under Svenskekrigene i 1658-60, og ifølge historier, gemte Svend Gønge sig i gravhøjen da svenskerne drog over Jungshoved og blandet andet erobrede Jungshoved slot. 

Udflugter nær Jungshoved

Præstø er lidt af en perle, som den ligger der ved fjord og lystbådehavn. Alle lørdage i sommermånederne er der livlig aktivitet i by med musik, loppemarkeder og torvestemning. Der er en del cafeer og restauranter i byen

Vordingborg er en god shoppingby med mange specialbutikker, ligesom her er et pænt udvalg af cafeer og restauranter. Byens største attraktion er resterne af den gamle kongeborg, hvor de kendte Valdemar-konger holdt til.

Møns Klint er et oplagt udflugtsmål. De hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs en syv km lang kyststrækning er et imponerende syn. Der er trapper fra toppen af klinten og ned på stranden.

Nær Næstved ligger både forlystelsesparken Bon-Bon Land og Holmegaard Værk. Der er også adskillige interessant slotte og godser nær Næstved som Gavnø Slot, Gisselfeldt Kloster og Herluftsholm.

Attraktioner nær Jungshoved

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.