Destination

Jungshoved

Jungshoved

Sommerhusudlejning i Jungshoved - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Jungshoved, Sjælland, Danmark udlejes her!

Ferieområdet Jungshoved ligger på Sjællands sydligste del og byder på sommerhuse i grønne omgivelser. Jungshoveds sommerhuse ligger på skrånende grunde og fra flere af husene kan I nyde udsigten over vandet i Stege Bugt. Jungshoved byder på en charmerende lystbådehavn, skøn natur og hyggelige sommerhuse.

 

Generel

I ferieområdet kan I se ruinerne af en gammel herregård, der ifølge sagnet skulle være bygget af sørøveren Joffne. Herregården blev opkaldt efter Joffne 'Joffneshoved', som senere blev til Jungshoved. Men udover sørøverhistorier byder området også på bademuligheder, aktiviteter i den skønne natur og udflugter til spændende seværdigheder. Fra sommerhusområdet er det, trods den rolige beliggenhed, ikke langt til forretninger. Dagligvarer kan i købe inden for en radius af 3 km, og den nærmeste større by med mange forretninger og seværdigheder er Vordingborg (ca. 24 km).

Strande

Sommerhusområdet ligger kun få hundrede meter fra en god badestrand, og også på halvøen Feddet finder I en skøn, bred og hvid sandstrand med små klitter og herligt badevand (ca. 27 km).

Natur

Præstø Fjord er rig på vandfugle - her kan I bl.a. betragte forskellige svømme- og dykænder. Feddet, en 5 km lang halvø, som strækker sig gennem Præstø Fjord, har en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Både Præstø Fjord, den lille ø Maderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder. Møns Klint (ca. 45 km) er et oplagt udflugtsmål. De forskellige lag af kridt, ler og grus gør, at skrænten til stadighed er i bevægelse. Stevns Klint er med sine kridhvide kridtklinter mere end 40 m høj. Oplev den enestående klint fra de mange udsigtspunkter. Flagbanken er det mest spektakulære sted ved Stevns Klint.

Aktiviteter

I kan fiske i f.eks. Præstø Fjord, på Feddet eller i Vesterled Put & Take sø (ca. 18 km). Lej evt. en kajak i Roneklint Kajakcenter (ca. 6 km) og tag en udflugt på egen hånd ud fra Roneklint strand. Der arrangeres ride- og vandreture på den fredede halvø Feddet (ca. 27 km). Rønnede Golfklub (ca. 34 km) kan tilbyde en naturskøn og spændende 18-hullers golfbane. Der findes ligeledes en svæveflyveklub ved Rønnede.

Attraktioner

Jungshoved Kirke indeholder nogle kalkmalerier, som siges at vise en dødedans. Præstø (ca. 13 km) er en charmerende, gammel handelsby. Her finder I mange forretninger, gode restauranter og hyggelige caféer. Kig forbi pottemageriet Rødeled og oplev, hvordan der i pottemageriet med dens historiske atmosfære laves en skøn skål eller et krus af en klump ler. Besøg også handelsbyen Vordingborg (ca. 24 km) med mange seværdigheder og fritidstilbud. Byens vartegn er Gåsetårnet, der hører til en af Danmarks største slotsruiner fra middelalderen. Østsjællands Museum Fakse (ca. 32 km) udstiller mere end 500 forskellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dybt, og her kan I finde fossiler af f.eks. hajer og krokodiller, som har levet her for millioner af år siden.

Udflugtsmål

Tag en tur på Præstø Fjord med turbåden Fjordkaperen, der sejler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Gisselfeld Slotspark er en af Nordeuropas smukkeste haver med mange botaniske sjældenheder. Der er offentlig adgang til parken, der fremstår som en engelsk have (ca. 41 km). Bonbonland i Holme-Olstrup (ca. 43 km) byder på mere end 70 aktiviteter for hele familien, bl.a. rutsjebanen 'Vildsvinet', raftingbane, karruseller, cirkus, børneteater, sørøversø og meget mere. I Knuthenborg Safaripark ved Bandholm på Lolland (ca. 83 km) lever de vilde dyr i 'naturlige' omgivelser - direkte omkring jeres bil. Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (ca. 103 km).
Sommerhuse i Jungshoved