Sommerhuse i Tikøb

Sommerhus i Tikøb

Nordsjælland er et dejligt sted at holde ferie. Fra Tikøb er der hverken langt til Esrum sø (ca. 4 km) eller til Helsingør (ca. 13 km) med dens talrige forretninger. Området byder på seværdigheder, aktivitetstilbud, en færgeforbindelse til Sverige og Øresunds skønne strande. Tikøb er en lille, levende og aktiv landsby med forretninger, en kirke og et museum. Nyd en afslappende ferie blandt den venlige lokalbefolkning, eller tag en afstikker til Sverige - turen med færgen fra Helsingør til Helsingborg tager kun 20 minutter.


Strande og natur ved Tikøb

Øresunds strande befinder sig i ca. 12 kilometers afstand fra Tikøb. Stranden ved Ålsgårde er en lille, hvid sandstrand med en badebro, og den skønne, finkornede sandbadestrand ved Hornbæk er på grund af den ringe vanddybde meget børnevenlig. Desuden har stranden høje klitter, det Blå Flag og livreddere i højsæsonen. Strandaktiviteter som vandcykling, beachvolley og windsurfing er her meget populære. Hornbæk Havn ligger bag stranden, og molerne sørger for, at der udelukkende er fint sand på stranden. I kan også bade i Esrum Sø. Ved Fredensborg (ca. 15 km) finder I f.eks. et godt badested i nærheden af Fredensborg Slot, som er sommerresidens for den danske Dronning Margrethe og hjem for Kronprins Frederik og Kronprinsesse Mary.
I det bakkede, varierede landskab omkring Tikøb ligger der 2 store søer. Arresø, der med sine 40 km2 er Danmarks største sø, og Esrum Sø ligger i et landskab, som er omgivet af skov. Gribskov, Danmarks største løvfældende skov, ligger ved Esrum Sø. Landskabet omkring Hornbæk (ca. 8 km) er præget af søer, marker, skove og hav. Det kuperede terræn har flere gode udsigtspunkter.
Her ligger også Hornbæk Plantage, der har et rigt dyre- og planteliv samt mange afmærkede vandre- og cykelruter. Tibirke Bakker (ca. 25 km) er et herligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord.


Aktiviteter nær Tikøb

I området er det muligt at spille minigolf og tennis, at ride, windsurfe, køre i hestevogn eller veterantog og spille beachvolley. 6 af Danmarks bedste golfbaner ligger i Nordsjælland. I Tikøb er en golfbane med 9-huller til rådighed. Asserbo Golfklub (ca. 33 km) er en af de ældste og bedste i Danmark og ligger i et vidunderligt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her er der udfordringer for både nybegyndere og øvede. Der er gode fiskemuligheder fra kysten, i Put & Take fiskesøer, fra lejet jolle eller på havet fra en kutter og naturligvis i Esrum Sø. Ved Rågeleje (ca. 26 km) finder I Heatherhill, der med sine høje skrænter og gunstige vindforhold er et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gør ligeledes området velegnet til windsurfing.


Attraktioner i området

Ca. 5 km fra Tikøb ligger det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster fra 1151 midt i et uberørt skov- og marklandskab. I klosterbygningerne er der forskellige udstillinger, og i den skønne klosterhave findes der et stort antal urter. Også ruinerne af Gurre Slot er et besøg værd (ca. 7 km). Her bliver fortiden levende og om natten siges det, at der spøger. Hornbæk Kunstmuseum (ca. 8 km) er et kulturelt mødested med skiftende kunstudstillinger. På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer af gips og marmor udstillet (ca. 11 km). I Dronningmølle finder I også Munkeruphus, et udstillingssted med kunst, kunsthåndværk, design og arkitektur.
Udflugtsmål nær Tikøb
'Hammermøllen og Turbinehuset' i Hellebæk (ca. 12 km) er en restaureret mølle, der i dag tjener som museum. Indtil 1870 blev der her fremstillet gevær- og pistolløb. Besøg også Fredensborg Slot og tag evt. del i en rundvisning (ca. 15 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (ca. 15 km).
Karen Blixen Museet på Rungstedlund (ca. 27 km) er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, bibliotek og café. I kan også vælge at besøge København, der har et levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Glyptoteket, Rosenborg Slot med kronjuvelerne og København Zoo (49 km).