Sommerhuse i Tisvildeleje

Sommerhus Tisvildeleje - sommerhus tæt på havet og Danmarks største sø

Tisvildeleje er et af de populære ferieområder på nordkysten af Sjælland. I Tisvildeleje er der en god badestrand, et livligt byliv, smukke skove og 70 farverige badehuse.

Naturstyrelsen tillader, at der står omkring 70 små badehuse på et statsejet område nær stranden. Man betaler en årlig leje for at have lov til at opstille et hus på maksimalt 6 kvadratmeter.

Der er næsten alt, hvad feriehjertet kan begære i Tisvildeleje. Er det ikke nok, ligger den hyggelige handelsby Frederiksværk med gamle huse, og en spændende historie knap 15 kilometer væk. Helsinge, der også er en god handelsby, ligger mindre en 10 kilometer væk.

Mod vest ligger Hundested, der byder på en sandskulpturfestival, et charmerende havnemiljø og hyggelige spisesteder.

Tisvilde ligger centralt i forhold til natur og attraktioner i Nordsjælland. Der er togforbindelse fra Tisvilde til Hillerød, hvorfra der er forbindelse videre til København.

Et sommerhus i Tisvilde er et godt valg for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Den nordsjællandske kyst ligger tæt på, og er vandet der for livligt, er Arresø, der ligger sydvest for Tisvilde, som regel lidt mere fredelig. Der er adskillige vandre- og cykelruter i nærheden sommerhusområdet. Golfspillere skal til Asserbo eller Annisse for at finde en bane.

Tisvilde Strand og natur

Stranden ved Tisvilde er en kilometerlang, bred og børnevenlig sandstrand. I skolernes sommerferie er Nordsjællands Livredningstjeneste til stede på stranden mellem kl. 10 og 18

Melby Overdrev mellem Liseleje og Tisvilde Hegn er den største hede på Sjælland og ét af de mest specielle naturområder i området. Forsvaret brugte på et tidspunkt heden som skydeterræn, og derfor er det ikke som mange andre hedeområder på i Nordsjælland bebygget med sommerhuse.

Danmarks største sø, Arresø, ligger lidt mod syd, og stort ses lige ved siden af ligger den næststørste, Esrum Sø. Mellem de to søer ligger Gribskov, der er Danmarks fjerdestørste og ældste store skov.

Danmarks femtestørste skov, Tisvilde Hegn, ligger lige op ad Tisvilde. Det er et gammelt plantageområde, der blev påbegyndt omkring år 1800 for at få styr på sandflugten. I Tisvilde Hegn kan man finde intet mindre end 59 gravhøje. I skoven kan man også finde resterne af landsbyen Torup, der blev dækket af flyvesand. Dele af landsbyen er siden blevet udgravet, og de udgravede gårdtomter er så velbevarede, at de giver et godt billede af, hvordan husene var indrettet i 1500-tallet.

Udflugter nær Tisvilde

Resterne af Asserbo Slot ligger som en idyllisk ruin i Asserbo Plantage. Stedet blev forladt i 1600-tallet, da den voldsomme sandflugt hærgede og drev indbyggerne i landsbyerne flugt. Herefter var Asserbo Slot efterladt til stenbrydere og flyvesandet.

På Arrenæs, der stikker ud i Arresø, ligger en anden historisk ruin. Det er resterne af Dronningholm Slot, som blev anlagt omkring år 1200. På et tidspunkt blev slottet forladt, og det fik lov til at forfalde. I 1933-39 udgravede Nationalmuseet, det der er tilbage af Dronningholm Slot.

Spodsbjerg Fyr ligger i et område med stejle kystskrænter og bakkede arealer. Fra området er der en fremragende udsigt over Kattegat og Hesselø. Det 9 meter høje fyr kan kun beses udefra.

Frederiksværk er en god handelsby med cafeer og restauranter. De gamle huse og bygninger minder om Frederiksværks fortid som Danmarks første industriby. Frederiksværk er kendt for Krudtværket, hvor krudt blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl i Sønderjylland blev støbt. Krudtværksmuseet er er en del af Industrimuseet Frederiks Værk, som fortæller byens industrihistorie

Fredensborg Slot i Nordsjælland er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle.

Attraktioner nær Tisvilde

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Sandskulpturfestival Hundested

Sandskulpturfestival Hundested kan man se en række imponerende sandskulpturer, der er blevet skabt af en række forskellige sandkunstnere.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.