Destination

Tisvildeleje

Tisvildeleje

Sommerhusudlejning i Tisvildeleje - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Tisvildeleje, Sjælland, Danmark udlejes her!

Det populære ferieområde Tisvildeleje ved den nordsjællandske kyst byder på en skøn badestrand, farverige badehuse, et livligt byliv, smukke skove samt mange dejlige sommerhuse. I Tisvildeleje finder I alt, hvad I kan ønske jer af en ferie i sommerhus i Danmark.

 

Generel

Tisvildeleje ligger ved Nordsjællands skønne kyst, direkte ved de fredede Tibirke Bakker, som lokker med deres lyngklædte bakker og fantastiske udsigt over Arresø, Danmarks største sø, Gribskov og Roskilde Fjord. Her kan I nyde en oplevelsesrig ferie, som ikke kun består af et skønt badeliv ved den børnevenlige sandstrand, men som også byder på oplevelser i Tisvildeleje med indbydende restauranter, gallerier, butikker og et loppetorv hver lørdag om sommeren.

Strande

Den kilometer lange, hvide og børnevenlige sandstrand i Tisvildeleje har også det Blå Flag. Stranden ved Rågeleje (ca. 9 km), som er en lang, dejlig badestrand med fint sand og få sten samt gode læforhold, råder også over det Blå Flag, og i skoleferien holder en livredder øje med de badende gæster. Stranden ligger langs strandpromenaden og Strandvejen. Da stranden vender mod nordvest og derfor ligger relativt ubeskyttet ud til Kattegat, er her også gode forhold for wind- og kitesurfere. Også den dejlige, børnevenlige sandstrand i Liseleje (ca. 14 km) fortjener et besøg. Her finder I foruden det Blå Flag også indbydende klitter, og i skoleferien er her ligeledes en livredder. Denne strand kan også anbefales til windsurfing.

Natur

Nyd et par skønne timer i det bakkede område Tibirke Bakker, som er en del af skoven Tisvilde Hegn. Lad fantasien få frit spil i den enestående Troldeskov, hvor de gamle, krogede træer danner interessante former og figurer. Arresø (ca. 6 km) er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Det er også muligt at tage en hyggelig sejltur på søen. Gribskov (ca. 13 km) er med sine ca. 5000 ha en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Gribskov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet.

Aktiviteter

Såvel i Tisvildeleje som i Liseleje (ca. 9 km) er der sommeren igennem talrige arrangementer. Glæd jer til at opleve dragefestivalen, markedsdage og midsommerfesten med fakkeltog og stort Sankt Hans bål på stranden. For lystfiskere er der gode muligheder for kystfiskeri langs hele Nordsjællands kyst. I Nordsjælland findes der et utal af golfbaner. Asserbo Golfklub (ca. 14 km) er den ældste og bedste i Danmark og ligger i et herligt naturområde ved Arrenakke Bakke. Her finder I udfordringer for såvel nybegyndere som øvede. Ved Rågeleje (ca. 9 km) ligger Heatherhill, hvis høje skrænter og gunstige vindforhold gør dette naturområde til et attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene gør ligeledes området velegnet for windsurfere.

Attraktioner

Besøg Tibirke Kirke, der er placeret på det sted, hvor der i oldtiden fandtes et hedensk offersted. Helene Kilde, som er en af Danmarks mest kendte sundhedskilder, finder I ved skrænten mellem Tisvildeleje og Kattegat. Det hedder sig, at man Sankt Hans nat skal drikke vand fra kilden på helgeninden Helenas grav for at blive kureret for sygdomme. Ved foden af Tibirke Bakke fandt man i 1940 en brolagt sti fra Jernalderen 'Oldtidsvejen' - (husk gummistøvlerne!). Besøg også Asserbo Slotsruin (ca. 9 km). Slottet blev bygget af munke i det 12. århundrede. Slottet sandede til og blev først i 1849 igen gravet fri af Frederik VII. Helsinge (ca. 9 km) er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder.

Udflugtsmål

Besøg den gamle fiskerby Gilleleje med dens gamle bydel, de små fiskerhuse og den hyggelige, stemningsfyldte havn (ca. 19 km). På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer af gips og marmor udstillet (ca. 28 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (ca. 36 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, bibliotek og café (ca. 38 km). Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (ca. 57 km).
Sommerhuse i Tisvildeleje