Destination

Havnsø

Havnsø

Sommerhusudlejning i Havnsø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Havnsø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Hold ferie i et sommerhus i det hyggelige, vestsjællandske ferieområde Havnsø. I Havnsø ligger sommerhusene lige ud til Sejerø og Nekselø Bugt, og fra den fine strand har I udsigt til Nekselø. Havnsø byder desuden på en færge- og lystbådehavn samt flere historiske bygninger.

 

Generel

Havnsø ligger i Nekselø Bugt og har altid været et vigtigt færgeleje. Det formodes, at der allerede fra det 14. århundrede fra dette sted har været overfart til øerne Nekselø og Sejerø. Havnsø hører til området Odsherred, som er kendt for sit ganske særlige lys; og da feriehusene i dette område ofte ikke bliver lejet ud til turister, men bebos af ejerne, virker denne region stadig 'typisk dansk'. Såvel natur- og badeoplevelser som kultur og seværdigheder venter jer her. Dagligvarer kan købes i området, og den nærmeste større by er Kalundborg (ca. 22 km) med dens spændende havnemiljø, den ganske særlige bydel fra middelalderen med smalle stræder og velbevarede bindingsværkshuse, Danmarks eneste kirke med 5 spir, mange udstillinger og den hyggelige bymidte med restauranter og forretninger.

Strande

Sandstranden ved Havnsø, som hører til området Vesterlyng, er børnevenlig, har Blåt Flag og er velegnet til windsurfing. I Ordrups nordlige del (ca. 16 km) findes der også en børnevenlig sandstrand, og her er der desuden en strandterrasse med borde og bænke, ligesom I finder en rampe til kørestolsbrugere. Desuden er der ved Ordrup gode surfmuligheder.

Natur

Vesterlyngen ved Havnsø er Sjællands største hedelandskab med græsenge, små søer, lyng og en sjælden flora. Området er desuden fredet. Ordrup Næs er et delvist fredet naturområde med løv- og nåletræer. Fra tangens spids har I mulighed for at opleve både marsvin og sæler (16 km).

Aktiviteter

Der er gode fiskemuligheder langs hele Vestsjællands kyst, i områdets Put & Take fiskesøer eller på havet fra f.eks. Havnsø eller Sj. Odde med en fiskekutter. Spiller I golf, kan Kalundborg Golf Klubs 18-hullers golfbane anbefales, og har I lyst til at ride en tur, så har I muligheden for at leje rideheste flere steder. På Ordrup Næs kan I følge en sti hele vejen rundt i det naturskønne område. På grund af de gode vindforhold på næsset, er det også et populært sted at sætte drage op. Har I mod på at dykke, er det ved Ordrup Næs muligt at finde efterladenskaber efter en gammel stenalderboplads ca. 50 m fra land.

Attraktioner

Havnsø Mølle er en hollandsk mølle fra 1822. Nyd stemningen på havnen, køb evt. friskfanget fisk eller tag med færgen fra Havnsø til den bilfrie ø Nekselø, der med sit smukke og spændende landskab, det rige dyreliv og den storslåede udsigter er et besøg værd - eller til øen Sejerø, som har Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten. Dragsholm Slot er Danmarks ældste slot. Den oprindelige fæstning fra den tidlige middelalder har et fangehul og kan byde på mange spøgelseshistorier. Til slottet hører en meget skøn slotspark (ca. 10 km).

Udflugtsmål

I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs kan I opleve 600 dyr af 100 forskellige arter (ca. 18 km). Jættestuen ved Højby er en af Danmarks bedst bevarede jættestuer med 2 kamre. Jættestuen er 4,5 m høj, 26 m i diameter og var gravkammer for 98 mennesker. Udstillingen fra udgravningen kan ses på det nærliggende Stenstrup Museum (ca. 31 km). Forlystelsesparken Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien: en hyggelig kanotur, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (ca. 30 km). Besøg også hovedstaden København med dens levende kulturliv, museer, musikliv, teatre, gallerier, fornøjelser og den længste gågade i Europa - Strøget. København har attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (ca. 96 km).
Sommerhuse i Havnsø