Sommerhuse i Havnsø

Sommerhus Havnsø – sommerhus tæt på Kalundborg

Havnsø ligger ud til Sejerøbugten og Nekselø Bugt øst for Kalundborg. Byen har i århundreder været et vigtigt færgeleje, og der er stadig færgeforbindelse fra havnen til Nekselø og Sejerø.
Der er mulighed for at købe dagligvarer i lokalområdet, ligesom der er flere spisesteder i byen. Fra Havnsø er der ikke langt til attraktionerne på resten af Sjælland, om man så vil på herregårdstur eller besøge en forlystelsespark.

Lidt mod vest ligger halvøen Røsnæs, der er et ualmindeligt naturskønt område. Da Miljø- og Fødevareministeriet offentliggjorde sin Naturkanon, var Røsnæs blandt de 15 dejligste natursteder i Danmark.

Sejerøbugten og Nekselø Bugt er et skønt sted for kajakroere, windsurfere og lystfiskere. Hedeområdet nær byen er som skabt til vandre- eller cykelture. Golfspillere skal til Kalundborg eller Fårevejle for at finde den nærmeste golfbane.

Stranden og naturen

Der ligger en børnevenlig sandstrand ved Havnsø. Der er flere glimrende sandstrande ud til Nekselø Bugt – blandt andet Sanddobberne Strand, Vraget Strand og Knarbo Klint Strand.

Vesterlyng er det største, sammenhængende hedeområde på Sjælland, hvor lyng og græs er vokset sammen over små sandklitter. Området er fredet.

Naturen på halvøen Røsnæs vest for Havnsø er noget ganske specielt. Det er et åbent og stærkt kuperet landskab, hvor overalt er fine udsigtspunkter, hvor man på klare dage kan se helt til Jylland og Fyn.

Udflugter nær Havnsø

Det er oplagt at benytte sig af færgeruterne fra Havnsø og bruge en dag på Nekselø eller Sejerø.
Kalundborg er en hyggelig gammel by med et godt shoppingmiljø og gode cafeer og restauranter. Men byen har også lang og spændende historie. Højbyen er Kalundborgs gamle bydel. Anlæggelsen blev påbegyndt i 1170, og bydelen stod færdig omkring 1300 – og der er ikke ændret på grundplanen siden.

Vor Frue Kirke er med sine fem tårne en af de mest særprægede kirker i Skandinavien.
Dragsholm Slot, der ligger nordøst for Havnsø er i dag et moderne slotshotel med restauranter i absolut topklasse. Til slottet hører en skøn slotspark

Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen Røsnæs var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden. På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.

Den gamle bronzealderhøj Esterhøj 89 meter over havet med Esterhøjstenen på toppen er et af de mest populære udsigtspunkter i Odsherred. Stenen lå oprindeligt på stranden ved Høve skov, men blev anbragt på Esterhøj i 1920 til minde om genforeningen. Arbejdet stod på over 11 dage og på de stejleste afsnit deltog 22 heste og op til 500 mennesker i arbejdet med at trække den enorme sten, der er er anslået til at veje ca. 25 tons.

Attraktioner nær Havnsø

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Odsherred Zoo Rescue

Der er omkring 600 dyr fordelt på 100 arter i Danmarks første zoo- og rescuecenter Odsherred Zoo Rescue. Her er Danmarks største samling af sydamerikanske aber. Ude i parken er kameler, zebraer, strudse, kænguruer, emuer, lamaer og andre dyr.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.

Trelleborg Vikingeborg

Ét af de steder, hvor man kan opleve vikingetiden på tætteste hold, er på Trelleborg Vikingeborg nær Slagelse. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Panzermuseum East

Panzer Museum East ved Slagelse har Skandinaviens største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten. Her fremvises sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og alt det andet udstyr som var nødvendigt ved en invasion af Danmark.