Destination

Frølunde Fed

Frølunde Fed


Sommerhusudlejning i Frølunde Fed - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Frølunde Fed, Sjælland, Danmark udlejes her!

Det rolige og hyggeligt område Frølunde Fed er beliggende i Musholm Bugt på Vestsjælland, 7 km nord for Korsør.

 

Generel

Sommerhusområdet Frølunde Fed byder på god badestrand, hvorfra der er udsigt over Storebælt og Storebæltsbroen, fredelig og uspoleret natur, frisk luft og gode fiskemuligheder. Her kan I holde en uforstyrret ferie, men samtidig være tæt på bl.a. byer, golfbaner, dejlige naturområder, aktiviteter og seværdigheder for hele familien. Der er mulighed for indkøb af de nødvendige dagligvarer i området. De større byer i området, Korsør (7 km) og Slagelse (20 km), byder på gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Strande

Den dejlige badestrand ved Frølunde Fed er beliggende i en lille bugt og består af groft sand og enkelte sten. Stranden er afskærmet af bakker og klitter med bevoksning. Stranden er børnevenlig, da vandet er lavt i kanten. Det er muligt at søsætte en lille båd herfra. Lige syd herfor ligger Knivkær-Svenstrup Strand, som er en sandstrand med fin sandbund og gode surfmuligheder. Fra begge strande kan I nyde synet af den smukke solnedgang over Storebælt.

Natur

Sommerhusområdet Frølunde Fed er omgivet af grøn natur med skov, spredt beplantning, bakker, små klitter, enge, marker og åen Tude Å. Lige syd for Frølunde Fed ligger Korsør Nor - Danmarks største indvand. En 16 km lang sti fører hele vejen rundt om det interessante nor. Korsør Lystskov er 130 ha stor og byder på et rigt dyre- og fugleliv. Derudover rummer skoven flere historiske mindesmærker (7 km). Slagelse Lystskov er et herligt skovområde med bl.a. søen 'Studentersøen' (ca. 14 km). Halvøen Reersø har en enestående natur med bl.a. 3 vådområder; 'Flasken', 'Skiften' og 'Vejlen', hvor der lever vadefugle og ænder. Fra udsigtstårnet på stedet kan I studere fuglelivet (29 km). Danmarks 4. største sø, Tissø og den omgivende natur er et fredet område med mange vade- og vandfugle. Tissø er udlagt som et EU-fuglebeskyttelsesområde (32 km).

Aktiviteter

Stranden ved Frølunde Fed indbyder til badning, solbadning og strandaktiviteter. Det er meget populært, og ofte udbytterigt, at fiske efter havørreder i Musholm Bugt, og i særdeleshed ved Frølunde Fed. Derudover kan I fiske i en Put & Take fiskepark ved Korsør eller tage med på fisketur på Storebælt med en større båd fra Korsør Havn. Golfspillere kan afprøve banen hos Korsør Golf Klub, som byder på en af landets mest naturskønne, 18-hullers baner. Banen er beliggende i et parkområde med kuperet terræn, skov og søer (5 km). I Korsør og omegn kan I leje kajakker, kanoer, robåde og rideheste, samt benytte en svømmehal med flere bassiner, bl.a. et spring- og et babybassin.

Attraktioner

Den gamle, hyggelige købstad Korsør byder på en moderne lystbådehavn, en charmerende bymidte, butikker, gallerier og flere interessante seværdigheder, som f.eks. Fæstningen Korsør Søbatteri, Isbådsmuseet, kunstcentret Kongegaarden samt Storebælt Bro- og Naturcenter (7 km). Vikingeborgen Trelleborg mellem Frølunde Fed og Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg, hvor I kan opleve resterne af en stor ringborg, rekonstruktioner, opvisninger, aktiviteter som f.eks. tinstøbning, brødbagning, bueskydning osv., samt et museum, som udstiller fund fra udgravninger - bl.a. værktøj, våben, dragter o. lign. (13 km).

Udflugtsmål

Mindestenene i Mullerup Mose indikerer stederne, hvor fund fra stenalderens jægere og fiskere ændrede Danmarks historie (19 km mod syd). Besøg Slagelse, som indeholder en gammel bydel med brostensbelagt veje, interessante museer, historiske samlinger, gallerier samt seværdigheder som f.eks. det gamle landbageri og den fredede mølle (Skovsgård Mølle og Bageri Museum) samt Gerlev Legepark, der er en legeplads for hele familien (20 km). På halvøen Reersø kan I opleve stråtækte, hvidkalkede bindingsværkshuse fra 1700-tallet, en lille hyggelig fiskerihavn, Reersø Museum, en enestående natur med et rigt fugleliv samt de mange kunsthåndværkers værksteder og udstillinger (29 km). Familieparken Bonbonland i Holme-Olstrup byder på et utal af sjove forlystelser - både vilde og rolige, shows, picnic-områder, restauranter, grillbarer osv. (55 km).
Sommerhuse i Frølunde Fed