Sommerhuse i Frølunde Fed

Sommerhus Frølunde Fed - sommerhus ved Storebælt

Den lille sommerhus- og ferieby Frølunde Fed ligger ud til Storebælt på den Vestsjællandske kyst nordøst for Korsør. Frølunde Fed er et populært område, der ligger midt i naturen, men samtidig tæt på attraktionerne på Vestsjælland. Der er en rigtig god strand ved Frølund Fed, hvorfra der er udsigt over Storebælt og Storebæltsbroen.

Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området, og ellers er der ikke langt til de større byer i området.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Frølunde Fed. Storebæltkysten er ideel for lystfiskere, windsurfere og havkajakroere. Den smukke natur omkring indbyder til lange cykel- eller vandreture.  Golfspillere kan vælge mellem flere baner i blandt andet Korsør og Slagelse.

Kalder bylivet er der gode muligheder for at leve det ud i både Slagelse og Korsør. Begge er gode handelsbyer med cafeer og restauranter

Frølunde Fed og natur

Stranden ved Frølunde Fed ligger i en lille bugt, og den består af groft sand og enkelte sten. Stranden er skærmet af bakker og klitter med bevoksning. Stranden er børnevenlig, da vandet er lavt i inde ved kanten. Lidt mod syd ligger Knivkær-Svenstrup Strand, der er en sandstrand med fin sandbund.

Sommerhusområdet ved Frølunde Fed er omgivet af skov, spredt beplantning, bakker, klitter, enge, marker samt Tude Å

Ved Stillinge Strand nord for Frølunde Fed ligger Bildsø Skov. Midt i skoven er der en motionsoase for dem, der har lyst til af motionere på ny og anderledes måde.

Lidt syd for Frølunde Fed ligger Korsør Nor, der er Danmarks største nor med et overfladeareal på omkring 10 kvadratkilometer. Der er et rigt dyreliv i vandet, hvor der er rejer, krabber, rødspætter og andre fisk, men noret er også er et yndet opholdssted for mange hav- og trækfugle.  Det er muligt at spadsere rundt om noret ad afmærkede stier. Korsør Lystskov er 130 hektar stor og byder på et rigt dyre- og fugleliv. Derudover er der i skoven adskillige historiske mindesmærker.

Udflugter nær Frølunde Fed

Ved Gørlev mod nord ligger det lille Landbrugsmuseum Fløjgården, der har en stor samling af gamle hesteredskaber fra år 1800 – 1950. På museumsgården holdes store Belgierheste, der tidligere en af de mest foretrukne arbejdsheste i landbruget.

Halvøen Reersø er værd at køre forbi. De gamle, stråtækte huse er der mange af, og i den lille lystbådehavn er der altid god stemning og godt humør i sommermånederne.

Slagelse er en meget gammel by. Det er god handelsby takket være et stort opland og den har et naturligt centrum, hvor der er cafémiljøer, krogede gadeforløb, flere indkøbscentre og ikke mindre end tolv torve.

Korsør har gennem århundreder været den store overfartsby fra Sjælland over Storebælt til Nyborg på Fyn. Det er den i og for sig stadig, men nu er det Storbæltsbroen - og ikke færger, der binder Korsør sammen med Nyborg. Korsør er en god handelsby med et hyggeligt centrum og ikke mindst et spændende havneområde.

Attraktioner nær Frølunde Fed

Panzermuseum East

PanzerMuseum East ved Slagelse er den største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten i Skandinavien.  I hallerne kan man se sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og andet udstyr, der kunne være blevet brugt under en invasion af Danmark.

Vikingeborgen Trelleborg

Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg, og er et af de steder, hvor vikingetiden kan opleves på tæt hold.Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand, og i dag kan man se resterne af den store kongeborg tydeligt i terrænet. Der er udstilling og arrangementer ved borgen.

Odsherred Zoo

Odsherred Zoo er både en zoologisk have og et rescue center, der giver truede dyr et trygt liv. I haven er der omkring 600 dyr fordelt på ca. 100 arter. Odsherred Zoo har specialisert sig i aber, men her er også zebraer, kameler, kænguruer og mange andre dyr.

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark, der først og fremmest henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Sommerlandet har over 60 forlystelser og Sjællands største udendørs vandland med flere vandrutsjebaner og børnevenlige bassiner.