Sommerhuse i Bakkebølle

Sommerhus Bakkebølle – Sommerhus på Sydsjælland

Sommerhusområdet Bakkebølle ligger på samme tid både centralt og fredeligt, og så langt mod syd på Sjælland, som man kan komme.  Sommerhusområdet ligger ud mod Storstrømmen, øst for Vordingborg og lige nord for Lolland-Falster og Møn. Lige bag sommerhusene ligger Bakkebølle Skov.

Bakkebølle ligger i et smørhul af muligheder. Der er ikke langt til hyggelige Vordingborg eller op til Næstved, den største handelsby på Sydsjælland. Hele Sydsjælland ligger nærmest i sommerhusene baghave med mulighed for herregårdsbesøg på Gisselfeld og Gavnø eller et besøg i forlystelsesparken Bon-Bon Land. Der er heller ikke langt ned til Sydhavsøerne og de attraktioner, der findes på Lolland-Falster og Møn.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie i området. Vandet i Storstrømmen er som skabt til lystfiskere, windsurfere og kajakroere. Skovene og bakkerne i området indbyder til lange vandre- eller cykelture.

Bakkebølle Strand og natur

Bakkebølle Strand ligger i et naturområde omkring en kilometer fra sommerhusområdet. Nogle steder er stranden dækket af små og mellemstore sten, og på bunden af vandet ligger der mellemstore sten.  Vanddybden falder hurtigt, men der er under 2 meter dybt helt ud til 40-60 meter fra kysten.

Fra stranden er der udsigt til Farø Broerne, som forbinder Sjælland med den lille ø Farø og videre derfra til Falster. Fra Farø der er også forbindelse til Bogø og videre til Møn.

Vandrestien Bakkebøllestien, der er den gamle banestrækning mellem Vordingborg og Kalvehave, går lige forbi. Den går gennem den frodige natur, forbi skove og marker.

Naturområdet Kulsbjerge, der ligger tæt på, udgøres af 3 høje, hvorfra der fra det højeste punkt, som ligger 103 meter over havet, er en pragtfuld udsigt over det sydlige Sjælland.

Udflugter nær Bakkebølle

Vordingborg er en god shoppingby med mange specialbutikker, ligesom her er et pænt udvalg af cafeer og restauranter. Byens største attraktion er resterne af den gamle kongeborg, hvor de kendte Valdemar-konger holdt til.

Møns Klint er et oplagt udflugtsmål. De hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs en syv km lang kyststrækning er et imponerende syn. Der er trapper fra toppen af klinten og ned på stranden.

Nær Næstved ligger både forlystelsesparken Bon-Bon Land og Holmegaard Værk. Der er også adskillige interessant slotte og godser nær Næstved som Gavnø Slot, Gisselfeldt Kloster og Herluftsholm.

Attraktioner nær Bakkebølle

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.