Destination

Røsnæs

Røsnæs

Sommerhusudlejning i Røsnæs - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Røsnæs, Sjælland, Danmark udlejes her!

På Sjællands vestligste punkt finder I et storslået og helt enestående naturområde; halvøen Røsnæs.

 

Generel

Røsnæs er beliggende direkte ud til Sejerøbugten, og siges at være det tørreste og mest solrige område i Danmark. Halvøen er 15 km lang og byder på betagende naturområder med skov, bakker, marker, sø, enge og moser. På grund af det kuperede landskab er der flere steder på Røsnæs smuk udsigt over Storebælt. På halvøens mest vestligste punkt ligger det 15 m høje Røsnæs Fyr, som blev opført i 1844. Området er ideelt for naturelskere, fugleinteresserede samt lystfiskere. Der er indkøbsmuligheder i området. Den nærmeste større by er Kalundborg, som ligger 15 km fra Røsnæs.

Strande

Stranden ved Røsnæs er en sten- og sandstrand. Vandstanden varierer meget i forbindelse med høj- og lavvande. Der er stejle skrænter ned til stranden. Gå ikke glip af den pragtfulde solnedgang over Storebælt. Ved Saltbæk Vig, 15 km mod øst, findes en dejlig sandbadestrand.

Natur

Røsnæs er et fantastisk, kuperet naturområde med skov, grønne bakker, marker, en sø, moser samt mange små stier og udsigtspunkter. Røsnæs har et rigt dyre- og fugleliv. Halvøen er et af de få steder i Danmark, hvor I kan høre den fredede klokkefrø kvække. Derudover lever der små firben her. Baunebjerg Skov er nok den smukkeste skov på spidsen af Røsnæs. I Skanseskoven findes et rigt fugleliv samt to betonfundamenter fra 2. verdenskrig, og ud for skoven er det muligt at opleve sæler i vandet. Der findes flere markerede vandreruter på Røsnæs, som bl.a. fører gennem skovene. Fra udsigtspunktet Vågehøj, 55 m.o.h., har I storslået udsigt over halvøen, Sejerøbugten, Fyn, Samsø, Mols og Storebæltsbroen.

Aktiviteter

Få km fra sommerhusområdet på Røsnæs ligger Kalundborg Golfklub, som har en 18- hullers bane. Der er rigtig gode muligheder for lystfiskeri langs halvøens kyster. Der arrangeres desuden havfisketure med fiskekutter fra Røsnæs Havn. Den varierede og enestående natur på halvøen indbyder til vandreture langs de markerede stier.

Attraktioner

Ud over naturen kan Røsnæs-halvøen også byde på en del gallerier og værksteder. Besøg den levende handelsby Kalundborg med det spændende havnemiljø, den helt unikke middelalderbydel med smalle gader og velbevarede bindingsværkshuse, Danmarks eneste 5-tårnede kirke, de mange udstillinger, den hyggelige bymidte med spisesteder og forretninger samt Kalundborg Museum, hvor vikingefund fra Tissø er udstillet (15 km).

Udflugtsmål

På østsiden af Tissø finder I hele 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af marker og skove, bl.a. de 3 middelaldergårde Søbygård, Kattrup og Selchausdal (ca. 36 km). Vikingeborgen Trelleborg ved Slagelse er en 1000 år gammel vikingeborg. Et museum på stedet udstiller fund fra udgravninger (værktøj, våben, dragter o.lign.) samt rekonstruktioner (50 km). Sommerland Sjælland byder på mere end 60 aktiviteter for hele familien; en hyggelig tur i kano, en vild tur i rutschebanen eller en tur i Sjællands største vandland (70 km). Besøg hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, forlystelser og Europas længste gågade 'Strøget' samt attraktioner som Tivoli, Planetarium, Experimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (105 km).
Sommerhuse i Røsnæs