Sommerhuse i Røsnæs

Sommerhus Røsnæs – sommerhus tæt på vandet og naturen

Længere mod vest på Sjælland kan man ikke komme. Halvøen Røsnæs ligger med Kalundborg Fjord på den ene side og Sejerøbugten på den anden. Røsnæs er et ualmindeligt naturskønt område. Da Miljø- og Fødevareministeriet offentliggjorde sin Naturkanon, var Røsnæs blandt de 15 dejligste natursteder i Danmark. Det er også et af de områder i Danmark, der får mest sol og mindst nedbør. Det er en af grundene til, at der ligger tre vingårde på halvøen – blandt dem den største i Danmark.

Der er mulighed for at købe dagligvarer på halvøen, men ellers ligger Kalundborg ikke langt væk. Fra Røsnæs er der heller ikke langt til attraktionerne på resten af Sjælland, om man så vil på herregårdstur eller besøge en forlystelsespark. Der er togforbindelse til København, så hovedstaden er også indenfor rækkevidde på en nem og bekvem måde.

Men man behøver ikke at forlade Røsnæs for at finde oplevelser. Med en række lokale kræfter i spidsen er ruten ”Rundt om Røsnæs” blevet skabt. Følger man den får man et fint indblik i halvøens herligheder. Og man behøver ikke tage alle rutens 25 kilometer. Den kan sagtens indtages i mindre portioner.

Sejerøbugten og Kalundborg Fjord er dejlige sted for kajakroere, windsurfere og lystfiskere. Den afvekslende natur på halvøen er som skabt til vandre- eller cykelture. Golfspillere skal til Kalundborg for at finde den nærme golfbane.

Stranden og naturen

Strandene på Røsnæs er typisk sandstrande med mange sten, og vanddybden kan variere en del. På flere af strandene er der badebroer. Ved Saltbæk Vig 15 kilometer væk ligger en klassisk bred sandbadestrand.

Naturen på Røsnæs er noget ganske specielt. Det er et åbent og stærkt kuperet landskab, hvor der overalt er fine udsigtspunkter, hvor man på klare dage kan se helt til Jylland og Fyn.

Røsnæs har to parallelle kyster, som ser helt forskellige ud. Sydkysten har sine stejle skrænter, mens nordkysten er mere flad. Begge kyststrækninger er fyldt med forskellige stentyper, som spor efter istiden.

Udflugter nær Røsnæs

Røsnæs Fyr på spidsen af halvøen var i drift frem til 2008. I dag er fyret åbent for offentligheden.
På Røsnæs ligger 3 vingårde, blandt dem den største i Skandinavien, Dyrehøj Vingård.

Kalundborg er en hyggelig gammel by med et godt shoppingmiljø og gode cafeer og restauranter. Men byen har også lang og spændende historie. Højbyen er Kalundborgs gamle bydel. Anlæggelsen blev påbegyndt i 1170, og bydelen stod færdig omkring 1300 – og der er ikke ændret på grundplanen siden.

Vor Frue Kirke er med sine fem tårne en af de mest særprægede kirker i Skandinavien.
På østsiden af Tissø ligger 7 herregårde med smukke alléer, omgivet af mark og skov, bl.a. de 3 middelaldergårde Søbygård, Kattrup og Selchausdal.

Attraktioner nær Røsnæs

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen.

Veterantog

Vestsjællands Veterantog kører to dage om ugen sommertog mellem Høng og Gørlev. Turene køres med triangelmotorvognene VNJ M2 og den nyrestaurerede SNNB M4.

Trelleborg Vikingeborg

Ét af de steder, hvor man kan opleve vikingetiden på tætteste hold, er på Trelleborg Vikingeborg nær Slagelse. Trelleborg blev bygget omkring år 980 af Kong Harald Blåtand.

Panzermuseum East

Panzer Museum East ved Slagelse har Skandinaviens største private samling af militærkøretøjer fra Warszawa-pagten. Her fremvises sovjetisk materiel som kampvogne, pansrede og ikke pansrede hjulkøretøjer, helikoptere og alt det andet udstyr som var nødvendigt ved en invasion af Danmark.