Sommerhuse i Stavreby
Destination

Stavreby

Stavreby

Sommerhus i Stavreby

Sommerhusene ved Stavreby på Jungshoved ligger roligt og idyllisk beliggende, helt ud til Fakse Bugt på det sydøstlige Sjælland. Bag kysten er naturen præget af marker og grønne områder. Områdets høje træer afskærmer grundene og giver både læ og privatliv. Margueritruten fører lige gennem Stavreby. 2 km fra ferieområdet finder I den lille, Stavreby Bådehavn med fiskerbåde, joller og større både. I Stavreby får I frisk havluft, fred og ro. I bor i midt i naturen og er alligevel tæt på aktiviteter og seværdigheder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Jungshoved by, som ligger 4 km fra Stavreby. I Præstø (14 km) findes butikker og spisesteder. 100 km herfra byder København på storbystemning, seværdigheder og forlystelser for hele familien.


Strand og natur ved Stavreby

Der vokser græs helt ned til vandkanten i Stavreby, men det er muligt at bade her. Der findes flere små, gode badestrande både nord og syd for Stavreby, men ønsker I at bade ved en skøn, bred og hvid sandstrand med klitter og skønt badevand, kan I besøge halvøen Feddet, som ligger ca. 25 km mod nord.
Stavreby er omgivet af Fakse Bugt samt marker og grønne områder. Ved Bønsvig, 4 km mod nord, finder I en lille, hyggelig skov med bl.a. en kendt gravhøj. Feddet, en 5 km lang halvø, som strækker sig gennem Præstø Fjord, har en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Såvel Præstø Fjord som den lille ø Maderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder (28 km).

Udflugter nær Stavreby

Præstø er lidt af en perle, som den ligger der ved fjord og lystbådehavn. Alle lørdage i sommermånederne er der livlig aktivitet i by med musik, loppemarkeder og torvestemning. Der er en del cafeer og restauranter i byen

Vordingborg er en god shoppingby med mange specialbutikker, ligesom her er et pænt udvalg af cafeer og restauranter. Byens største attraktion er resterne af den gamle kongeborg, hvor de kendte Valdemar-konger holdt til.

Møns Klint er et oplagt udflugtsmål. De hvide klinter, der rejser sig 128 meter over det turkisgrønne hav langs en syv km lang kyststrækning er et imponerende syn. Der er trapper fra toppen af klinten og ned på stranden.

Nær Næstved ligger både forlystelsesparken Bon-Bon Land og Holmegaard Værk. Der er også adskillige interessant slotte og godser nær Næstved som Gavnø Slot, Gisselfeldt Kloster og Herluftsholm.

Attraktioner nær Stavreby

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Glasværk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, Skovtårnet, hvorfra der er udsigt over træerne kroner. På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

Danmarks Borgcenter

Midt i Vordingborg ligger Danmarks Borgcenter, der fortæller historien om Danmarks cirka 2000 borge og voldsteder. Museet ligger på Vordingborgs Slotsterræn, der er landets største borgruin.
https://www.museerne.dk/danmarks-borgcenter/

Knuthenborg Safaripark

På det nordlige Lolland ligger Knuthenborg Safaripark, der er Nordeuropas største safaripark med over 1000 vilde dyr i deres naturlige miljøer. Her er også nogle af verdens bedste skeletter af dinosaurer.

GeoCenter Møns Klint

Ved Møns Klint ligger GeoCenter Møns Klint, der er et oplevelsescenter, som fortæller om Danmarks fødsel, og hvad der skete på klinten. Udstillingen er gravet ned i selve klinten og er opbygget som en tidsrejse, der strækker sig over 70 millioner år.