Destination

Stavreby

Stavreby

Sommerhusudlejning i Stavreby - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Stavreby, Sjælland, Danmark udlejes her!

Stavreby er et fredeligt og skønt beliggende ferieområde på det sydlige Sjælland

 

Generel

Sommerhusene ved Stavreby på Jungshoved er roligt og idyllisk beliggende, helt ud til Fakse Bugt på det sydøstlige Sjælland. Bag kysten er naturen præget af marker og grønne områder. Områdets høje træer afskærmer grundene og giver både læ og privatliv. Margueritruten fører lige igennem den naturskønne Stavreby. 2 km fra ferieområdet finder I den lille, hyggelige Stavreby Bådehavn med fiskerbåde, joller og større både. I Stavreby får I frisk havluft, fred og ro. I bor i midt i naturen og er alligevel tæt på aktiviteter og seværdigheder. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i Jungshoved by, som ligger 4 km fra Stavreby. I Præstø (14 km) findes butikker og spisesteder. 100 km herfra byder København på storbystemning, seværdigheder og forlystelser for hele familien.

Strande

Der vokser græs helt ned til vandkanten i Stavreby, men det er muligt at bade her. Der findes flere små, gode badestrande både nord og syd for Stavreby, men ønsker I at bade ved en skøn, bred og hvid sandstrand med klitter og skønt badevand, kan I besøge halvøen Feddet, som ligger ca. 25 km mod nord.

Natur

Stavreby er omgivet af Fakse Bugt samt marker og grønne områder. Ved Bønsvig, 4 km mod nord, finder I en lille, hyggelig skov med bl.a. en kendt gravhøj. Feddet, en 5 km lang halvø, som strækker sig gennem Præstø Fjord, har en meget afvekslende natur. Det fredede hedeområde med klitter og strandenge har desuden et rigt fugleliv, som kan observeres fra et fugletårn. Såvel Præstø Fjord som den lille ø Maderne og Feddet er fuglebeskyttelsesområder (28 km). Besøg evt. de spektakulære klinter Møns Klint (48 km mod sydøst) og Stevns Klint (58 km mod nord), og lad jer betage af de smukke udsigter.

Aktiviteter

Den skønne og fredelige natur, som omgiver Stavreby, indbyder til vandre- og cykelture i det grønne. Tag evt. på en sejltur på Præstø Fjord med turbåden Fjordkaperen, der sejler fra Præstø til Fed Havn på Feddet. Lystfiskere kan kaste snøren i Fakse Bugt fra kysten eller besøge en af Sydsjællands Put & Take fiskesøer. Golfspillere kan afprøve den 18-hullers parkbane med søer og vandløb hos Sydsjællands Golfklub (28 km). Desuden ligger både Falster Golfklub og Møns Golfklub i kort køreafstand fra Stavreby.

Attraktioner

Ved Bønsvig, 4 km mod nord, kan I se gravhøjen 'Svend Gønges Hule'. Den lille jættestue har fået navn efter Gøngehøvdingen, der siges at have søgt skjul her i 1600-tallet. På herregården Nysø ved Præstø kan I opleve skulptursamlingen 'Thorvaldsens Samlingenen' (14 km). Præstø er en charmerende, gammel handelsby. Her finder I bl.a. forretninger, hyggelige spisesteder og kunsthåndværkere (14 km). Besøg Kalvehave Labyrintpark, der udfordrer såvel børn som voksne, som begiver sig ind i labyrinten (21 km).

Udflugtsmål

Handelsbyen Vordingborg byder på mange seværdigheder og fritidstilbud. Byens vartegn er Gåsetårnet, der hører til en af Danmarks største slotsruiner fra middelalderen (25 km). Geomuseum Fakse udstiller mere end 500 forskellige fossiler. Fakse Kalkbrud er 45 m dybt, og her kan I finde fossiler af f.eks. hajer og krokodiller, som har levet her for millioner af år siden (33 km). Bonbonland i Holme-Olstrup byder på mere end 70 aktiviteter for hele familien, bl.a. rutsjebanen 'Vildsvinet', raftingbane, karruseller, cirkus, børneteater, sørøversø og meget mere (45 km). Kom helt tæt på de vilde dyr i Knuthenborg Safaripark ved Bandholm på Lolland. Her lever dyrene i naturlige omgivelser – direkte omkring jeres bil (85 km). Besøg også hovedstaden København med storbyatmosfære, seværdigheder, attraktioner, kultur og uovertrufne indkøbsmuligheder (100 km).
Sommerhuse i Stavreby