Destination

Over Dråby Strand

Over Dråby Strand

Sommerhusudlejning i Over Dråby Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Over Dråby Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Over Dråby Strand ligger ved Isefjord, tæt ved skønne strande og vikingebyen Frederikssund.

 

Generel

Ferieområdet Over Dråby Strand ligger på tangen Hornsherred og er mod vest omgivet af Isefjord og mod øst af Roskilde Fjord. Sommerhusområdet ligger kun få hundrede meter fra Isefjord. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. Ønsker I et større udvalg, kan I besøge byerne Jægerspris (6 km), der byder på interessante seværdigheder som f.eks. sit slot, og Frederikssund (10 km), den hyggelige handelsby ved Roskilde Fjord, der besnærer med sine mange vikingeattraktioner.

Strande

Landerslev Strand, som ligger tæt ved sommerhusområdet, er en 3 km lang sandstrand med lavt vand, sandbanker og små, børnevenlige søer. Tag evt. også på udflugt til stranden ved Kulhuse (12 km), som er en herlig sandstrand, direkte ved Kulhuse Havn. Stranden har Blåt Flag. Mellem Kulhuse og landsbyen Lynæs er Roskilde Fjord særdeles velegnet til windsurfing.

Natur

I Nordskoven finder I bl.a. Danmarks ældste egetræer. Skoven byder også på et utal af vandre- og cykelstier (12 km). Arresø er med sine 40 km2 Danmarks største sø (25 km). Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Desuden er det muligt at tage en hyggelig sejltur på søen. Tæt ved søen finder I Tibirke Bakker (40 km), et herligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området er der en herlig udsigt over Arresø, Gribskov og en bid af Roskilde fjord.

Aktiviteter

Lystfiskere har i dette område gode muligheder for fangst både fra kysten, på havet eller i en af de nærtliggende Put & Take fiskeparker. Golfspillere kan afprøve flere forskellige golfbaner i området, og den nærmeste er Frederikssund Golf Klubs bane, som ligger kun 5 km fra sommerhusområdet.

Attraktioner

I den botaniske have Gerlevparken kan I beundre mere end 5000 planter (5 km). Jægerspris Mølle er stadig i funktion, og i sommerperioden kan I købe friskmalet mel her (5 km). Jægerspris Slot blev bygget i Middelalderen, og her kan I bl.a. opleve et mindested, udstillinger og en smuk slotspark (6 km). Frederikssund er en hyggelig handelsby ved fjorden med gågade, forretninger og gode restauranter, men byen er også hjemby for vikingerne, og derfor bliver der her i sommerperioden opført vikingespil (10 km). Besøg også J.F. Willumsens Museum i Frederikssund, som udelukkende udstiller værker af J.F. Willumsen. Samlingen omfatter bl.a. malerier, tegninger, grafik, keramik, skulpturer og fotografier. Ved Skibby kan I besøge renæssanceslottet Selsø Slot med bl.a. landets fornemste riddersal samt et fangehul (12 km).

Udflugtsmål

Kulhuse ligger på spidsen af Hornsherred, og herfra er der færgeforbindelse til landsbyen Sølager. Kulhuse er en gammel landsby, hvilket de velbevarede og smukke huse vidner om (12 km). Ikke kun i Frederikssund, men også på Vikingemuseet i Roskilde kan I få et spændende indblik i vikingernes historie (38 km). Besøg Sommerpark Nordsjælland ved Græsted med bl.a. junglesti og badeland (49 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke gamle park danner en spændende ramme om kunsten (53 km). Besøg også hovedstaden København med attraktioner som Tivoli, Planetarium, Eksperimentarium, Carlsberg Glyptotek, Rosenborg Slot med kronjuvelerne, København Zoo og meget mere (53 km).
Sommerhuse i Over Dråby Strand