Destination

Omø

Omø

Sommerhusudlejning på Omø - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus på Omø, Sjælland, Danmark udlejes her!

Oplev ægte ø-stemning på den lille, hyggelige Omø i Smålandshavet.

 

Generel

Omø ligger i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Fyn/Langeland, ca. 50 minutters sejlads fra færgelejet Stigsnæs på Vestsjælland. Omø er 4,5 km2 stor, har gode 12 km kystlinje og knap 200 faste indbyggere. Den lille ø, som oser af hygge, fred og ro, indeholder 2 byer. Ved færgelejet ligger Omø Kirkehavn. Her finder I en intakt landsbystemning med velbevarede, ældre huse, en aktiv fiskerihavn, en lystbådehavn, en legeplads, en grillbar og en børnevenlig badestrand. Midt på øen ligger Omø By - en meget velbevaret landsby med bindingsværkshuse, landsbyhaver, et hyggeligt gadekær, en købmand og en café. Hold ferie på en lille, naturskøn ø, hvor I bliver hensat til en anden tid. Her kan I bade, slappe af og nyde naturen samt den utrolige stilhed.

Strande

Ved lystbådehavnen finder I en børnevenlig sandstrand med beachvolley-bane. Og hele vejen langs Draget finder I flere gode badestrande. Fra såvel havnen som strandene kan I nyde en smuk solnedgang i alverdens farver.

Natur

Omø har et specielt klima, og på grund af sin placering har øen den laveste nedbør og de højeste sommertemperaturer i Danmark. Naturen på Omø er grøn, uberørt og alsidig med kyststrækninger, marker, enge, moser og Omø Sø. Øen er meget flad, men har dog et 24 meter højt punkt - Skovbanken, hvorfra I kan nyde udsigten over havnen, landsbyen, søen, mosen og fyret. I klart vejr kan I se helt til Fyn, Storebæltsbroen og øhavet nord for Lolland. Omø Sø er omgivet af et blomsterrigt engareal med et mangfoldigt fugleliv og ved Skovklinten bor digesvaler i redehuller i klinten. På Omø kan I nyde lyden af bølgernes brusen og en fuldstændig klar stjernehimmel, som er helt uforstyrret af gadelys.

Aktiviteter

Når I holder ferie på Omø kan I nyde synet af de smukke, gamle huse og følge livet i havnen. Se når færgen samt fiskerbåde og sejlbåde lægger til i havnen. Og måske er I heldige at kunne købe frisk fisk direkte af fiskerne. I kan bade langs Dragets strande, fiske langs alle øens kyster samt gå og cykle ture. Omkring Omø Sø kan I observere det myldrende fugleliv. Omø er et oplagt feriemål hvis I ønsker ro og stilhed - her kan I lade op til hverdagen.

Attraktioner

Besøg Fiskernes Hus, en gammel skipperknejpe med redningskranse og lanterner, ved færgelejet. Her kan I ofte købe friske fisk. Omø havde i 1997 besøg af den cubanske kunstner William Perez, som sammen med øens fiskere skabte et tårn af bundgarnspæle. Tårnet hedder Monomenta a la Unidad (monument til enigheden) og ligger ved havnen. Tæt ved havnen ligger et gammelt tjærekar, som tidligere blev brugt af fiskerne til at tjære garn i. Og ved Omø By kan I se en træskulptur, som er en model af en tidligere bondemand i byen. I Kulturhuset Loen kan I se kunstudstillinger og deltage i andre kulturelle arrangementer. Besøg også Omø Kirke, som er en af Danmarks mindste kirker. I Historiens Hus kan I få et indblik i øens historie. Huset indeholder en mindestue for husets tidligere ejer med billeder fra en svunden tid. Det 22 meter høje Omø Fyr, et gult vinkelfyr fra 1893, ligger på øens vestligste spids.

Udflugtsmål

Nær Slagelse på det Sjællandske fastland kan I besøge den 1000 år gamle vikingeborg Trelleborg. Her kan I se resterne af en stor ringborg. På Trelleborgs museum kan I se rekonstruktioner, modeller og udstillinger med arkæologiske fund fra udgravninger, som fx værktøj, våben og dragter. Børnene vil elske et besøg i forlystelsesparken BonBon-Land og Fantasy World i Holme-Olstrup på Sydsjælland. BonBon-Land indeholder flere end 70 udendørs forlystelser for hele familien, og Fantasy World byder på 10.000 m2 med oplevelser og mekaniske figurer fra alle verdensdele.
Sommerhuse i Omø