Sommerhuse i Omø

Sommerhus Omø - sommerhusferie i Smålandshavet

Det tager 50 minutter at sejle fra Stigsnæs på Vestsjælland til Omø, der ligger i Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Fyn. Belønningen for at tage sejlturen er stor. Omø er måske beskeden i udstrækning, men naturen er storslået.

Der er ikke et sted, man lige tager afsted fra, når man er nået frem. Til gengæld er der nok at give sig til, hvis man holder af vand og natur. Her er gode muligheder for at lystfiske, windsurfe, vandre og cykle. Dagligvarer kan købes i landsbyen Omø By midt på øen.

Den lille ø er et af de steder i Danmark, der har flest solskinstimer om sommeren. Kun Bornholm gør det bedre. Det regner heller ikke så meget på Omø som i resten af landet.

Omø strand og natur

Det er muligt at bade langs kysten hele vejen rundt om øen. De bedste badestrande ligger på Draget, ved havnen og på Perlestranden. Her ligger der om sommeren en badeplatform, som man kan bade fra.

Det højeste sted på øen er Skovbanken, der ligger på den østlige del af øen. Den rager 24 meter i vejret, og fra toppen er der en fin udsigt over øen, Storebælt og Storebæltsbroen.

Selv om natten er der noget at komme efter på Omø. Stjernehimlen er klarere end de fleste andre steder, da der stort set ikke findes lysforurening på øen.

Og så hedder øen forresten ikke O’mø, den hedder Om’Ø.

Udflugter på Omø

Der er meget at se og besøge på Omø. Den hyggelige Omø By med den hvidkalkede kirker, gadekæret og de gamle bindingsværkshuse nærmest oser af idyl.

Den lille havn, hvor færgen lægger til, er et hyggeligt sted at slå nogle timer ihjel.

Det 22 meter høje Omø Fyr, der er et gult vinkelfyr fra 1894, ligger på øens vestligste spids. Det er stadig i drift, så man kan ikke komme indenfor.

Attraktioner nær Omø

BonBon Land

Forlystelsesparken BonBon Land ligger ved Holme Olstrup nær Næstved. Forlystelsesparken har omkring 60 forlystelser til både børn og voksne.

Holmegaard Værk

Det gamle Holmegaard Glasværk har slået dørene op til en verden af design, håndværk og historie. Det tidligere glasværk er i dag en del af Museum Sydøstdanmark. Der er seks faste udstillinger og to skiftende særudstillinger på Holmegaard Værk.

Skovtårnet ved Camp Adventure

Midt i Gisselfelds skove tæt ved Næstved står et smukt og specielt 45 meter højt tårn, hvorfra der er udsigt over træerne kroner.  På toppen af tårnet er man oppe i 140 meters højde over havet og på en klar dag, er der udsigt helt til København, som ligger mere end 50 kilometer væk.

https://www.campadventure.dk/skovtaarnet/

Zoopark Sydsjælland

Zoopark Sydsjælland er en mindre zoologisk have nær Næstved. I haven kan man blandt at se den sjældne, hvide bengalske tiger, og den orange bengalske tiger.