Destination

Svallerup Strand

Svallerup Strand


Sommerhusudlejning i Svallerup Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Svallerup Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Svallerup Strand ligger i den idylliske Jammerland Bugt på Vestsjælland.

 

Generel

Ferieområdet ved Svallerup Strand er omgivet af hav og dejlig natur, og ligger ca. 11 km nord for Gørlev og ca. 12 km syd for Kalundborg på Vestsjælland. En dejlig feriedestination for bl.a. lystfiskere og naturelskere. I en afstand af ca. 10 km ligger Danmarks 4. største sø Tissø. Der er mulighed for indkøb af dagligvarer i området. I Kalundborg finder I et spændende havnemiljø, en ganske særlig middelalderbydel, mange udstillinger, restauranter og forretninger.

Strande

Svallerup Strand er en børnevenlig badestrand med grovkornet sand. Stranden ved Bjerge (ca. 5 km) er delt i Bjerge Sydstrand og Bjerge Nordstrand. Begge har en skøn sandstrand med klart vand og Blåt Flag. Især Bjerge Sydstrand er meget børnevenlig, da der her ikke er så meget strøm, og vandet kun langsomt bliver dybere. Ved ebbe opstår der små sandbanker, som næsten når stranden. I den sydlige del ved Bjerge Sydstrand finder I en beachvolleybane og en legeplads. Ud over at bade, spille beachvolley, vandre eller udøve andre strandaktiviteter er der her også gode muligheder for at surfe, sejle og fiske.

Natur

Svallerup Strand er omgivet skove og fredede arealer. Søen Tissø er med et areal på 13 km2 Danmarks 4. største. Mod vest bliver naturen præget af marker og et fladt morænelandskab og mod øst af højt liggende, bakkede og varierede landskaber. Området har et rigt fugleliv. Halvøen Røsnæs er et skønt, attraktivt naturområde vest for Kalundborg (ca. 23 km).

Aktiviteter

I åen 'Halleby Å' og i kanalen 'Sukkerkanalen', som begge løber fra søen Tissø til stranden ved Bjerge, findes der gode muligheder for fiskeri. Derudover er der mange gode fiskespots ved kysten, bl.a. er skrænten Bjerge Klint et yndet sted, især ved lavvande. I søen Tissø kan I fange ferskvandsfisk. I nærheden af Svallerup Strand findes der flere golfbaner. De nærmeste er golfklubberne i Kalundborg (ca. 19 km), Korsør (ca. 46 km) og Sorø (ca. 46 km). Området med den lange, gode strand indbyder til forskellige former for aktiviteter på stranden og på vandet.

Attraktioner

Svallerup Kirke blev bygget i det 12. århundrede i romersk stil. Bemærk tiendeskuret, øst for kirken, hvor tiende, som bønderne årligt skulle aflevere til herremændene, blev opbevaret. Omkring landsbyen Bjerge (ca. 5 km) findes flere jættestuer, bl.a. Regnarshøj ved Bjerge by og Rævehøj, hvorfra I har en pragtfuld udsigt over Storebælt. Besøg den levende handelsby Kalundborg (ca. 12 km) med dens interessante havnemiljø og den enestående gamle middelalderbydel med snævre gader og velbevarede bindingsværkshuse, den eneste kirke i Danmark med fem spir, mange udstillinger, den fascinerende bymidte samt Kalundborgs Museum. Det alsidige landbrugsmuseum Fløjgården (ca. 15 km) rummer bl.a. en stor privat samling af landbrugsmaskiner fra tiden mellem 1850-1950, i alt ca. 2000 effekter. Gårdens tunge, belgiske trækhesterace tjener ved særlige lejligheder som arbejdsheste spændt for gamle vogne og redskaber.

Udflugtsmål

Mindestenene i Mullerup Mose (ca. 17 km) indikerer stederne, hvor fund fra stenalderens jægere og fiskere ændrede Danmarks historie. På halvøen Reersø ligger det interessante, lille Reersø Museum, en aftægtsbolig fra det 18. århundrede (ca. 18 km). Tag eventuel en tur med færgen fra Havnsø (ca. 29 km) til øen Sejerø med Danmarks mildeste klima, et bakket landskab, mange små badestrande samt flere jættestuer og en bautasten. Birkegårdens Haver ved Tågerup (ca. 32 km) er en fryd for øjet. Oplev en engelsk, japansk og dansk have samt en dyrefold med tamme dyr. I Odsherreds Zoo Dyrepark ved Asnæs (ca. 48 km) kan I opleve 600 dyr af 100 forskellige arter. Sommerland Sjælland kan byde på mere end 60 aktiviteter for hele familien, ligesom I også her finder Sjællands største vandland (ca. 64 km).
Sommerhuse i Svallerup Strand