Sommerhuse i Roskilde

Sommerhus Roskilde – sommerhus ved historisk by

Sommerhusene ligger naturskønt i et ferieområde tæt ved Roskilde Fjord. Dermed også tæt på en af Danmarks ældste og meste spændende by – Roskilde.

Roskilde har historien på sin side. Det er en smuk gammel by, der ligger fabelagtigt ned til fjorden. Roskilde Domkirke er en sand skatkiste for historieinteresserede. Det er her Danmarks monarker stedes til hvile. Det er også i Roskilde, man kan komme helt tæt på vikingernes verden og ikke mindst deres skibe på det spændende Vikingeskibsmuseum.

Fra Roskilde er der ikke langt til attraktionerne på Sjælland. Og så er det uanset om de ligger i Nordsjælland, i retning af København, eller om det er det sydlige Sjælland, der trækker.

Der er gode muligheder for at holde en aktiv ferie ved Roskilde. Fjorden er et eldorado for lystfiskere, sejlere, windsurfere og kajakroere. Inde på land er der vandre- og cykelruter nok til adskillige uger. For golfspillere er der flere baner i området at vælge mellem.

Roskilde strand og natur

Der er en del badestrande rundt langs Roskilde Fjord. Den mest populære strand ved Roskilde er Vigen Strandpark, der ligger ved Veddelev lidt nord for byen.

I naturreservatet Roskilde Fjord er vandet lavt næsten overalt med vanddybder, der visse steder er lavere end 6 m - og her findes et stort antal vadefugle, som yngler på de omkring 30 småøer og tanger. Hedeland er et 15 kvadratkilometer stort kunstigt anlagt natur- og fritidsområde med sletter, søer, skove og bakker.

Udflugter nær Roskilde

Tæt på Roskilde ligger Lejre, hvor man kan besøge Sagnlandet Lejre – der blandt andet kan fremvise Danmarks største vikingehal. Det er en rejse til en fjern fortid, hvor man møder stenalderjægeren, jernalderbonden og de handlende vikinger. 

Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm mellem Roskilde og Ringsted er et museum for sporvogne og busser, der ligger ved herregården Skjoldenæsholm.

Sommerland Sjælland er også en mulighed, hvis børne skal have en sjov dag i et lege- og vandland.

Stevns Klint giver et imponerende kik mange millioner tilbage i tiden. De metertykke kridtlag fortæller historier om, hvordan verden har udviklet sig. Derudover er klinten i sig selv et imponerende syn.

Attraktioner nær Roskilde

Vikingeskibsmuseet

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er et museum for skibe, søfart og bådebygningskultur i oldtid og middelalder. Størstedelen af året kan museets omfattende bådsamling ses i Museumshavnen. 

Sommerland Sjælland

Sommerland Sjælland er en forlystelsespark på Nordvestsjælland, der primært henvender sig til børnefamilier med børn i alderen 0-12 år. Parken har omkring 60 forlystelser og aktiviteter samt Sjællands største udendørs vandland.

Geomuseum Faxe

Geomuseum Faxe lige ved siden af Faxe Kalkbrug kan opleve udstillingen “Danmarks fossile koralrev”. For 63 millioner år siden var det område, der i dag er Faxe Kalkbrud, et levende koralrev. I udstillingen vækkes det fossile koralrev til live igen og her der en udstilling af de smukkeste fossiler, der er fundet få hundrede meter fra museet.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort

Ved den spektakulære Stevns Klint ligger Koldkrigsmuseum Stevnsfort, som er gravet ind i klinten. Under Den Kolde Krig var Stevnsfort en brik i Danmarks og NATO’s forsvar. Ved museet kan man blandt andet se det amerikanske missilsystem HAWK.