Destination

Vejby Strand

Vejby Strand

Sommerhusudlejning i Vejby Strand - en dejlig ferie i sommerhus

Sommerhus i Vejby Strand, Sjælland, Danmark udlejes her!

Vejby Strand er et hyggeligt, naturskønt sommerhusområde ved Nordsjællands kilometerlange, dejlige strand.

 

Generel

Det skønne ferieområde Vejby Strand ligger 49 m over havet, og er dermed det højeste punkt på Sjællands kyst. Sommerhusområdet ligger lige mellem de gamle feriebyer Rågeleje og Tisvilde i et smukt, kuperet område med hav, høje skrænter, hede og grønne områder som Tibirke Bakker og Heatherhill. I disse fredelige naturomgivelser kan I slappe af, bade, surfe, fiske, gå ture og nyde den friske luft. Om aftenen kan I nyde de smukke solnedgange fra stranden eller de fredede Heatherhill-bakker. Der er gode indkøbsmuligheder i området, og kort afstand til seværdigheder, forlystelser og større feriebyer. De nærmeste større handelsbyer er Helsinge (12 km), Gilleleje (13 km) og Frederiksværk (17 km).

Strande

Den lange, skønne badestrand med fint sand og klart vand er afskærmet af en høj skrænt. Stranden har fået tildelt Blåt Flag. Flere steder langs stranden pryder de små, hyggelige strandhuse i klare farver. Stranden vender mod nordvest og ligger relativt ubeskyttet ud til Kattegat. Derfor er der også gode forhold for wind- og kitesurfere her.

Natur

Heatherhill ligger lige ved Vejby Strand og er et stort, fredet, bakket og meget naturskønt område, som går helt ned til Kattegat. Hovedparten af Heatherhill er dækket af hede og lyngplanter og fårene går frit rundt på de lyngklædte bakker. De markante bakker og dale indbyder til vandreture. Tibirke Bakker er et dejligt, fredet naturområde med lyngklædte bakker. Fra et udsigtspunkt i området kan I se Arresø, Kattegat, Grib Skov og lidt af Roskilde Fjord (7 km øst for Vejby Strand). Grib Skov er en af Danmarks største skove. Her findes et utal af afmærkede vandre- og cykelruter samt flere smukke og historiske steder. Ved Grib Skov ligger også Esrum Sø, smukt omgivet af uberørt landskab med skove og enge. Her kan I bade, sejle og studere fugle i fuglereservatet (22 km). Arresø er med sine 40 km2 Danmarks største sø. Her er der gode muligheder for vandre- og cykelture langs søen. En cykeltur søen rundt er 50 km lang. Det er også muligt at tage en hyggelig sejltur på søen (23 km).

Aktiviteter

Lystfiskere kan kaste snøren ud fra kysten ved Vejby Strand, hvor det er muligt at fange fladfisk og ålekvabber. De høje skrænter og de gunstige vindforhold gør Vejby Strand til at attraktivt sted for paragliders. Vindforholdene giver ligeledes windsurfere gode betingelser helt fra Lynæs i vest til Helsingør i øst. Der findes et utal af golfbaner i Nordsjælland og I kan eksempelvis afprøve banerne hos Asserbo Golf Klub ved Frederiksværk, Helsinge Golfklub og Gilleleje Golfklub. Den dejlige natur indbyder også til vandreture.

Attraktioner

Tag evt. på rundtur på Smidstrup-Farmen; en gård med alle danske bondegårdsdyr (8 km). Helsinge er en aktiv og hyggelig handelsby med seværdigheder, museer, gågade, springvand, butikker og spisesteder (12 km). Besøg den charmerende fiskerby Gilleleje med den gamle bydel, de små fiskerhuse og den stemningsfulde havn (13 km).

Udflugtsmål

På Rudolf Tegners Museum ved Dronningmølle er billedhuggeren Tegners skulpturer af gips og marmor udstillet. I hede- og lynglandskabet udenfor museet kan I se omkring 25 bronzeskulpturer i landskabet (21 km). Det gamle cistercienserkloster Esrum Kloster ved Esrum Sø har en smuk klosterhave og et lille klosterapotek (27 km). Tag på slotstur i Nordsjælland og oplev Frederiksborg Slot, der med sine tårne og spir har et eventyragtigt udseende (24 km) og Fredensborg Slot, som er Dronning Margrethes sommerresidens (29 km). Louisiana i Humlebæk er et museum for moderne kunst. De enestående museumsbygninger og den smukke, gamle park danner en spændende ramme om kunsten (38 km). Karen Blixen Museet på Rungstedlund er indrettet med galleri, udstillinger, Karen Blixens egne stuer, lysbilledafdeling, biblioteksrum og café (40 km). Oplev hovedstaden København med det levende kulturliv, museer, musik, teatre, gallerier, attraktioner, forlystelser og Europas længste gågade Strøget (60 km).
Sommerhuse i Vejby Strand