Sommerhuse i Liseleje

Sommerhus Liseleje- sommerhus i Nordsjælland

Tæt på de gode badestrande ved den nordsjællandske kyst ligger feriebyen Liseleje. Det er en livlig badeby med isbode, cafeer, restauranter og masser af god feriestemning.

Lidt mod syd ligger den hyggelige handelsby Frederiksværk med gamle huse, og en spændende historie. Mod vest ligger Hundested, der byder på en sandskulpturfestival, et charmerende havnemiljø og hyggelige spisesteder.

Liseleje ligger centralt i forhold til natur og attraktioner i Nordsjælland, men også i forhold til Odsherred og halvøen Hornsherred. Der er færgeforbindelse fra Hundested til Rørvig på Odsherred, og fra Sølager til Kulhuse på spidsen af Hornsherred.

Et sommerhus ved Liseleje er et godt valg for windsurfere, kajakroere og lystfiskere. Den nordsjællandske kyst ligger helt tæt på, og er det for livligt, er Isefjord og Roskilde Fjord som regel lidt mere fredelige. Der er adskillige vandre- og cykelruter i nærheden sommerhusområdet. Golfspillere skal til Asserbo eller Frederikssund for at finde en bane.

Liseleje Strand og natur

Stranden ved Liseleje er en børnevenlig sandstrand med godt badevand og klitter i baglandet. I skolernes sommerferie er Nordsjællands Livredningstjeneste til stede på stranden mellem kl. 10 og 18

Melby Overdrev på den anden side af Liseleje er den største hede på Sjælland og ét af de mest specielle naturområder på halvøen Halsnæs. Forsvaret brugte på et tidspunkt området, og derfor er det ikke som mange andre hedeområder på i Nordsjælland bebygget med sommerhuse.

Danmarks største sø, Arresø, ligger lidt mod sydøst, og stort ses lige ved siden af ligger den næststørste, Esrum Sø.  Mellem de to søer ligger Gribskov, der er Danmarks fjerdestørste og ældste store skov. Danmarks femtestørste skov, Tisvilde Hegn, ligger på den anden side af Melby Overdrev. Det er et gammelt plantageområde, der blev påbegyndt omkring år 1800 for at få styr på sandflugten. I Tisvilde Hegn kan man finde intet mindre end 59 gravhøje.

Spodsbjerg ved Hundested er en omkring 30 meter høj moræneklint på kyststrækningen mellem Hundested og Kikhavn. Udover Spodsbjerg Fyr støder man på Knud Rasmussens hus i området.

Nordskoven mellem Kulhuse og Jægerspris i Hornsherred er en af Danmarks store skove. Den dækker 13 kvadratkilometer og strækker sig 10 kilometer langs Roskilde Fjord. I skoven står tre af de ældste egetræer i Danmark: Kongeegen, Storkeegen og Snoegen. De to sidstnævnte er gået ud, mens Kongeegen er Danmarks ældste levende væsen med en alder mellem 1400-1900 år. I skoven findes et par hundrede egetræer, der kom til verden for et sted mellem 300 og 400 år siden.

Udflugter nær Liseleje

Resterne af Asserbo Slot ligger som en idyllisk ruin i Asserbo Plantage. Stedet blev forladt i 1600-tallet, da den voldsomme sandflugt hærgede og drev indbyggerne i landsbyerne flugt. Herefter var Asserbo Slot efterladt til stenbrydere og flyvesandet.

Den verdenskendte danske polarforsker, Knud Rasmussen, boede lidt udenfor Hundested. Hans hus er i dag indrettet som museum og mindestue. På grunden står en mindevarde, der er skabt af sten fra forskellige steder i Grønland.

Spodsbjerg Fyr ligger i et område med stejle kystskrænter og bakkede arealer. Fra området er der en fremragende udsigt over Kattegat og Hesselø. Det 9 meter høje fyr kan kun beses udefra.

Frederiksværk er en god handelsby med cafeer og restauranter. De gamle huse og bygninger minder om Frederiksværks fortid som Danmarks første industriby. Frederiksværk er kendt for Krudtværket, hvor krudt blev blandet, og kugler til kanonerne ved Dybbøl i Sønderjylland blev støbt. Krudtværksmuseet er er en del af Industrimuseet Frederiks Værk, som fortæller byens industrihistorie

Fredensborg Slot i Nordsjælland er dronningens mest benyttede residens. Der er adgang til Fredensborg Slotshave, der er et af Danmarks største historiske haveanlæg. En særlig oplevelse i haven er Nordmandshaven, der består af 70 skulpturer af norske og færøske bønder og fiskere. En del af slotshaven er forbeholdt kongefamilien, men i juli og første uge af august er haven åben for alle. 

Attraktioner nær Liseleje

Sandskulpturfestival Hundested

Sandskulpturfestival Hundested kan man se en række imponerende sandskulpturer, der er blevet skabt af en række forskellige sandkunstnere.

Frederiksborg Slot

Frederiksborg Slot i Hillerød er bygget på tre små øer i Slotssøen. Inde på slottet fortælles 500 års Danmarkshistorie gennem malerier, møbler og kunsthåndværk.

Esrum Kloster

Esrum Kloster var munkeordenen cisterciensernes centrum i Danmark i 1100-tallet. I dag kan man på stedet blive klogere på, hvordan livet var i middelalderen, og på munkenes daglig.

Kronborg Slot

Kronborg slot ved indsejlingen til Øresund er et af Nordeuropas betydeligste renæssanceslotte. Det er det mest kendte danske slot, da det spiller en vigtig rolle i William Shakespeares Hamlet.

M/S Museet for Søfart

M/S Museet for Søfart er placeret i Helsingør Skibsværfts gamle tørdok. Gennem søfarten er Danmark blevet bundet sammen med resten af verden. Det er en af de historier, der bliver fortalt på museet.

Louisiana

Louisiana Museum of Modern Art er et førende internationalt kunstmuseum, der ligger i Humlebæk i en smuk gammel park med panoramaudsigt over Øresund. Louisianas samling af moderne kunst er fra perioden 1945 og frem til i dag.

Jægerspris Slot

Det gamle jagtslot Jægerspris Slot blev Frederik VII og Grevinde Danners hjem. På museet kan man blandt andet se audienssalen, kongens arbejdsværelse, tårnværelset kongens store våbensamling, og grevindens kabinet med de smukke møbler. Stuerne på Jægerspris Slot er indrettet efter tidens smag og er det eneste sted i Danmark, hvor 1850’ernes boligindretning kan opleves i en helhed.

Willumsens Museum

Willumsens Museum i Frederikssund giver et indblik i J. F. Willumsens verden. Han var en ener og normbryder i dansk kunst og efterlod sig et væld af værker – dels fra egen hånd og dels fra sin store kunstsamling, som kan opleves på museet.